Crosst.hr

Bjelovarski Brass ansambl napunio Dom kulture

brass koncert veljaca 2015 1

U utorak je u Domu kulture u Bjelovaru pred punom dvoranom održan koncert Brass ansambla Glazbene Škole Vatroslava Lisinskog iz Bjelovara. Pod vodstvom profesora i dirigenta Zlatka Strčića mladi su glazbenici vješto izvodili skladbu za skladbom od renesansnih majstora do domaćih autora.

Na poziv škole na koncert je stigao i poznati skladatelj Miroslav Miletić koji je popularniji bio u inozemstvu nego u Hrvatskoj, a dobitnik je i brojnih nagrada među kojima je i Porin za životno djelo. Vodio je i Zagrebačku filharmoniju, a o mladom Brass ansamblu je šaljivo rekao da ima potencijala te savjetovao samo vrijedno vježbanje mladim glazbenicima. Osim odlične glazbe koju su izvodili puhači Brass ansambla, u goste su stigle i pripadnice plesnog sastava Divermento koje izvode stare barokne plesove te su i one dobile zasluženi pljesak publike.

Na kraju su izvedene moderne skladbe iz poznatih filmova, a publika je mladom Brassu dugo pljeskala i pozvala ih na bis.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.