Crosst.hr

Berba grožđa i Dani vina u Općini Buzsak Republike Mađarske 2015.

2015 9 madarska 6

Tradicionalna manifestacija Općine Buzsak

Izaslanstvo Općine Veliki Grđevac kojeg je predvodio načelnik Marijan Dautanac i njegov zamjenik Marijan Petak, boravili su dana 19. rujna 2015. godine u službenom posjetu prijateljskoj Općini Buzsak u Republici Mađarskoj.

Posjet je organiziran povodom vinskih svečanosti u toj mađarskoj regiji i protekao je u druženju te bogatom kulturno-umjetničkom programu.

Domaćini, predvođeni načelnikom Općine Buzsak Lajošom Karom, Tiborom Čučom predsjednikom Hrvatske samouprave Grada Kapošvara i Jozefom Atilom Moringom parlamentarnim zastupnikom u Parlamentu Republike Mađarske i tajnikom Parlamenta srdačno su primili svoje prijatelje iz Republike Hrvatske: zamjenika župana Bjelovarsko-bilogorske županije Nevena Alića, načelnika Općine Veliki Grđevac Marijana Dautanca, načelnika Općine Šandrovac Josipa Dekalića, zamjenika načelnika Općine Veliki Grđevac Marijana Petaka i pročelnika Vijeća ogranaka Matice hrvatske BBŽ-a Mate Ćurka.

Buzsaska jesen je najveća i najstarija kulturna manifestacija u županiji Somogy koja se održava u čast grožđa i vina uz bogat kulturno-umjetnički program. Pored domaćih kulturnih udruga, nastupili su KUD „Mato Lovrak“ i Udruga „Hrvatsko srce“ iz Velikog Grđevca spletom tradicionalnih pjesama i plesa Bilogorskog kraja.

Tekst i foto: MĆ

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.