Crosst.hr

48. Susret hrvatskih pjeva�?kih zborova

2015 10 zajednica2 2 2

U subotu 24. listopada 2015. već tradicionalno u organizaciji Hrvatskog sabora kulture održan je 48. Susret hrvatskih pjeva�?kih zborova u Novigradu Istarskom gdje su se natjecali svi pjeva�?ki zborovi Županijski pobjednici smotri pjeva�?kih zborova iz cijele Hrvatske. U natjecateljskom dijelu nastupilo je 13 predstavnika.

Bjelovarsko-bilogorsku županiju predstavljao je KUD „Grani�?ar“ Garešnica koji djeluje od 1932. godine s ciljem o�?uvanja pjesme naših krajeva. Repertoar zbora je raznovrstan: duhovna glazba, skladbe iz razli�?itih glazbenih razdoblja, folklorni izri�?aj te domoljubne skladbe. Zbor je do sada sudjelovao na tri državne smotre pjeva�?kih zborova – 2003. u Novom Vinodolskom, 2011. i 2014. godine u Novigradu Istarskom. U subotu 24. listopada su nastupili u natjecateljskom djelu te u nedjelju u revijalnom dijelu program, a sve pod dirigentskom palicom gospodina Branka Medveda koji već 24 godine uspješno vodi pjeva�?ki zbor. Podršku im je pružila voditeljica odsjeka za kulturu i tajnica Zajednice kulturno umjetni�?kih udruga u kulturi Bjelovarsko-bilogorske županije Žana Vukoja koja je pratila KUD „Grani�?ar“ te njihov nastup u kino dvorani Novigrad tijekom festivalskog vikenda. Za sve koji vole izvornu hrvatsku rije�? i pjesme iz svih krajeva Hrvatske ovaj događaj ostat će u dugom sjećanju po svojoj raznolikosti.

KUD „Grani�?ar“ Garešnica broji 40 pjeva�?a svih životnih dobi: u�?enika srednje škole, studenata, radnika i umirovljenika. Njihovi nastupi su prezentacija i promicanje kulturnog bogatstva Bjelovarsko-bilogorske županije

Tekst i foto: Žana Vukoja- Bjelovarsko-bilogorska županija

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.