Crosst.hr

22. susret hrvatskih folklornih ansambala u �?akovcu

2015 10 zajednica 1 2

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske, 17. listopada 2015. godine u Centru za kulturu u Čakovcu održan je 22. Susret hrvatskih folklornih ansambala u Čakovcu.

Na ovom susretu nastupali su folklorni ansambl „Zdenac“ Garešnica predstavnici Bjelovarsko-bilogorske županije te folklorni ansambli Varaždinski folklorni ansambl, HKGD “Dunav” Vukovar, KUD “Šolta” Šolta, FA “Koprivnica” Koprivnica, FA “Šiljakovina” Šiljakovina i FA “Matija Gubec” Kralovac, KUD “Laz”, Laz Bistri�?ki, KUU Selja�?ka Sloga Nedelišće, Nedelišće.
Prema rije�?ima selektora i stru�?ne komisije Hrvatskog sabora kulture, trećim mjestom proglašena je koreografija Folklornog ansambla „Zdenac“ iz Garešnice koji su prezentirali kulturno bogatstvo Bjelovarsko-bilogorske županije. Folklorni ansambl pratio je i zamjenik predsjednice Zajednice kulturno-umjetni�?kih udruga gospodin Igor Grgić koji je rekao da je pljesak publike trajao dugo od po�?etka do kraja koreografije te je bio ponosan na nastup predstavnika grada Garešnice i Bjelovarsko-bilogorske županije FA „Zdenac“ Garešnica. On je predstavnicima BBŽ-a �?estitao u ime Zajednice na nastupu i osvojenom 3. mjestu te uloženom radu.

Tekst i foto: Žana Vukoja- Bjelovarsko-bilogorska županija

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.