Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Miroslav Čačija, župan Bjelovarsko-bilogorske županije

zupan cacija1

B Ušli smo u drugu polovicu ove teške recesijske 2010. godine. Kakvo je stanje u županijskom proračunu i što je od zacrtanih planova ipak ostvareno?

Točno je da smo ušli u drugu polovicu recesijske godine i, kako Vlada najavljuje, neće biti nimalo lako, no što se tiče Županijskog proračuna on je ostao na nivou prošle godine, što znači da punjenje proračuna ide onim tempom kao što smo i predvidjeli.

Razlog tome su pozitivne promjene u gospodarstvu. Evo primjer Zdenke iz Velikih Zdenaca gdje je nakon višegodišnjih problema i dolaskom novog vlasnika stanje napokon konsolidirano i razvoj kreće u pozitivnom smjeru. Ista situacija je bila i u Daruvarskoj pivovari te u Ribnjačarstvu Končanica. Sada je stanje savim drugačije, radi se punim kapacitetom i, ono što je najvažnije, radnici imaju redovitu plaću, što je, naravno, vezano za Županijski proračun.

Ono što se nismo nadali je veliki povrat poreza po godišnjim prijavama, a posebno moram naglasiti da Županija sva svoja redovna zaduženja podmiruje na vrijeme.
Moram istaći velika ulaganja u školstvo – dvorana u Velikom Trojstvu, Garešnici, a gradi se dvorana u Velikoj Pisanici i Hercegovcu…
Potpuno smo zadovoljni što se tiče ostvarenih planova u posljednjih godinu dana od kada je najavljena recesijska godina. Odradili smo većinu toga, ali prvo moram istaći velika ulaganja u školstvo. Osim dvorane u Velikom Trojstvu gotova je školsko-športska dvorana u Garešnici, a grade se dvorane u Velikoj Pisanici i Hercegovcu. Iduće godine namjeravamo započeti dvorane u Kapeli i Dežanovcu, za što je dovršena projektna dokumentacija. Sve ove školsko-športske dvorane neće služiti samo učenicima već i stanovnicima gradova i općina u kojima se grade.

Iako je vrijeme krize ove odluke o gradnji nije bilo lako donijeti, ali ako znadete da ste napravili dobar korak kako bi poboljšali kvalitetu života u tim mjestima, posebno manjim mjestima, time smo spriječili odlijev staonovništva s tog područja.

Pročitajte još