Crosst.hr

VELIKI EUROPSKI USPJEH UČITELJICA I. OSNOVNE ŠKOLE BJELOVAR

2015 10 skola 1

Prošli su tjedan, od 5. do 9. listopada 2015. godine u Pragu boravile učiteljice mr. Nataša Ljubić Klemše, učiteljica savjetnica, Helena Gustović Ljubić, dipl. učiteljica i Martina Supančić, dipl. učiteljica iz I. osnovne škole Bjelovar u sklopu Erasmus+ KA2 projekta “English Learning Friends” na prvom transnacionalnom sastanku projektnih partnera iz Poljske, Italije, Češke, Finske, Grčke i Turske. Hrvatska je koordinator ovog dvogodišnjeg projekta kojemu je cilj promicanje važnosti učenja stranih jezika (konkretno engleskog jezika) uz korištenje informacijsko-komunikacijske tehnologije uz uvođenje inovativnih nastavnih metoda. Sastanak je održan u osnovnoj školi ZŠ s RvJ K Milíčovu, gdje su svi partneri dočekani srdačnom dobrodošlicom, prigodnim programom te češkim specijalitetima.

Tijekom sastanka dogovorene su projektne aktivnosti za prvu godinu. Učiteljice I. Osnovne škole Bjelovar održale su cjelodnevnu radionicu o upotrebi web alata potrebnih za realizaciju ovog projekta. Također su dogovoreni detalji posjeta učenika partnerskih škola I. osnovnoj školi Bjelovar u travnju 2016. godine. Za vrijeme boravke u Bjelovaru učenici će odrađivati projektne aktivnosti, boraviti na nastavi, učiti o hrvatskoj kulturi i običajima na projektnom danu škole, upoznati grad Bjelovar i njegovu okolicu, posjetiti glavni grad RH te se družiti s vršnjacima. U isto vrijeme učitelji će dogovarati aktivnosti za drugu godinu projekta te pripremati sljedeći transnacionalni sastanak koji će se održati u listopadu 2016. godine u Grčkoj.

U Pragu je bilo vremena i za razgledavanje grada, posjete turističkim atrakcijama, kao i za neformalno druženje te razmjenu iskustava s učiteljima iz partnerskih škola.
Učiteljice ističu kako su ponosne na činjenicu da je I. osnovna škola Bjelovar jedina škola u Republici Hrvatskoj kojoj su odobrena dva Erasmus+ projekta – KA1 projekt stručnog usavršavanja učitelja “Future-Oriented School” i KA2 projekt “English Learning Friends” putem kojih će imati priliku stručno se usavršavati u inozemstvu i aktivno surađivati sa školama iz Europe, istovremeno predstavljajući svoju školu, grad i državu.

Tekst i foto: mr. Nataša Ljubić Klemše, učiteljica savjetnica, Helena Gustović Ljubić, dipl. učiteljica, Martina Supančić, dipl. učiteljica

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.