Crosst.hr

Uspješna prezentacija turizma BBŽ u Pragu

prag tzbbz 1

Tako je županijska Turistička zajednica predvodila predstavljanje turističke ponude sedam kontinentalnih hrvatskih županija s ciljem dovođenja čeških turista u ovaj dio Hrvatske. S turističkom ponudom Bjelovarsko-bilogorske županije, brojne okupljene na predstavljanju u Pragu, putem prezentacije na češkom jeziku upoznala je direktorica TZ BBŽ Jasna Vaniček Fila.
http://www.bjelovar.info/images/uploads/prag_tzbbz_2.jpg” style=”border: 0; float: left; margin: 10px 10px 10px 0;” alt=”Bjelovar info medij” width=”350″ height=”219″/>
– Ovo je prvi puta da se kontinent u ovakvom obimu predstavlja u Pragu. Interes je bio velik bilo da je riječ o turističkim agencijama, tour-operatorima ili pak medijima. Ostvareni su mnogobrojni kontakti za koje se nadamo da će se pretvoriti u konkretne rezultate. Najveći interes izazvala je naša Božićna priča za koju već imamo pripravljene aranžmane koji uključuju posjet i Daruvarskim toplicama i izletišu Vinia. To bi značilo boravak čeških turista na području naše županije duže od jednog dana, a mi smo im posebno interesantni jer se nalazimo na njihovu putu do Jadrana, istaknula je direktorica Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije Jasna Vaniček Fila.

Djelić onog što bjelovarsko-bilogorski turizam nudi moglo se okusiti i doživjeti i u Pragu. Naime, svoju ponudu prezentirali su Zadruga Božićna bajka, OPG Vinia, restoran i vinarija Coner, receptivna agencija Datours, mali obiteljski hotel Mladimir, agencija Kapljica turist, Daruvarske toplice i Termalni vodeni park.

Autohtonu glazbu našeg kraja predstavili su Trio Martinić iz Garešnice, a Česi su se počastili i enogastro tradicijskim jelima našeg kraja: vinom ovdašnjih vinarija, sirevima s OPG-ova, domaćim suhomesnatim proizvodima, kruhom od koprive i češnjaka, čvarcima, orehnjačama, makovnjačama te daruvarskim slatkim suvenirima – čokoladicama i medenjacima.
http://www.bjelovar.info/images/uploads/prag_tzbbz_3.jpg” style=”border: 0; float: left; margin: 10px 10px 10px 0;” alt=”Bjelovar info medij” width=”350″ height=”567″/>
Prezentaciji u Pragu nazočio je i bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs koji je u društvu ministra turizma Darka Lorencina obišao izlagače.

– Naša županija najbolja je u Hrvatskoj po porastu broja turističkih dolazaka i noćenja i mi sada želimo održati taj žestoki tempo što nije nimalo lako. Upravo ovakve prezentacije daju nam mogućnosti da privučemo veći broj turista. Interes Čeha bio je velik što nas posebno veseli i mi sada moramo i želimo našu županiju uvrstiti na turističku kartu čeških turističkih agencija i tour operatera. Veseli nas i velik interes medija u Pragu i već sada imamo najave kako će njihove ekipe doći u naš kraj i snimiti reportaže o turističkoj ponudi Bjelovarsko-bilogorske županije, istaknuo je župan Bajs.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.