Crosst.hr

Udruga općina u RH i Učilište EU PROJEKTI postali partneri u obrazovanju o EU fondovima

2016 02 opcine 1

Predsjednik udruge Đuro Bukvić izrazio je zadovoljstvo sporazumom kojim će predstavnici općina moći stjecati znanja u Učilištu kao prvoj hrvatskoj i regionalnoj ustanovi za obrazovanje odraslih specijaliziranoj isključivo za fondove EU i projektni menadžment, i to po posebno kreiranim cijenama. Napomenuo je kako je edukacija u planiranju i izvedbi projekata neophodna te da će se jedino znanjem i vrijednim radom unaprijediti hrvatsko selo i mladi zadržati u manjim mjestima.

Programi edukacije temelje se na višegodišnjem iskustvu jedne od najuspješnijih hrvatskih konzultantica za EU fondove Ariane Vele koja je dosad pripremila i provela projekte u vrijednosti većoj od 200 milijuna eura. Ovim povodom Ariana Vela rekla je kako smatra da je od iznimne važnosti ojačati kapacitete jedinica lokalne samouprave u Hrvatskoj za
korištenje fondova EU, posebice u segmentu planiranja, pripreme i provedbe projekata jer je to jedini način da lokalnom stanovništvu omoguće bolji život i radna mjesta.

Udruga općina u RH i EU PROJEKTI već surađuju na organizaciji informativnih i edukativnih događanja namijenjenih njezinim članicama, a ovime suradnja dobiva novu dimenziju.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.