Crosst.hr

Turistička zajednica BBŽ na Cvjetnom trgu u Zagrebu predstavila je turističke adute svoje župan

2015 10 tzbbz 2

Interes građana metropole, turista, ali i medija bio je velik što i ne čudi jer turizam Bjelovarsko-bilogorske županije zaista ima što za ponuditi. Naime, na 15 štandova Turistička zajednica Bjelovarska-bilogorske županije uz potporu HTZ-a predstavila je najstariju tradiciju daruvarskog kraja – termalnu ljekovitu vodu i blato vulkanskog porijekla Daruvarskih toplica stasalih na arhitektonskim ostacima rimskog naselja Aquae Balissae; njihove wellness i programe liječenja, rekreacije i zabave.

Bila je tu i međunarodno poznata Božićna bajka obitelji Salaj, koja za ovogodišnje izdanje priprema niz novih sadržaja i rekordnih gotovo 2 milijuna svjetlećih lampica; zatim bogata i raznolikošću okusa jedinstvena eno-gastronomi ja multikulturalnog bjelovarsko-bilogorskog kraja, koja je ove godine u natječaju za Europsku destinaciju izvrsnosti osvojila titulu finalista EDEN-a.
http://www.bjelovar.info/images/uploads/2015_10_tzbbz_1.jpg
Svi zainteresirani na Cvjetnom trgu mogli su se upoznati i s brojnim seoskim turističkim OPG-ovima i izletištima, kao što su primjerice „Na malenom brijegu”, „Vinia”, Romska etno-kuća, Drvena eko­kuća u Marčanima, te šarolikom turističkom ponudom Bilogorskog turističkog puta, koji uz agroturizme nudi i jahače i biciklističke rute. Među ostalim, predstavili se i tradicija vinarstva i pivarstva daruvarskog kraja, te rukotvorine Bilogore i Moslavine.

Predstavljamo se pod motom „Otkrijte nas“ – bjelovarsko-bilogorski kraj pitomih krajolika i srdačnih ljudi. Pri tom mislim i na daruvarski kraj u kojemu su još odvajka stari Rimljani liječili i dušu i tijelo, a odvajka je to i kraj gdje je dobro jelo i pilo. Evo, ove godine smo proglašeni finalistima Europske destinacije izvrsnosti na temu turizma i lokalne gastronomije tako da ovdje možete vidjeti i neke specijalitete vinskih cesta koje dosita privlače sve više gostiju iz Zagreba. Zasigurno nas svi Zagrepčani poznaju po manifestaciji koja je poznata izvan Hrvatske a to je Božićna bajka, istaknula je direktorica Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije Jasna Vaniček Fila.

Bjelovarsko-bilogorski kraj tako je blizu grada Zagreba. Ono što želimo je Zagrepčane pozvati da otkriju što sve nudimo u našem kraju. Radi li se tu o Daruvarskim toplicama, radi li se tu o ljekovitoj vodi, radi li se tu o dobrim ljudima koji danas prezentiraju na Cvjetnom trgu kuhinju našeg kraja. Dođite kod nas, pogledajte što imamo, pogledajte sve turističke aranžmane koji su za vas spremni i u konačnici na sat vremena vožnje od Zagreba otkrit ćete jedno područje za koje možda niste znali ni da postoji, naglasio je župan Bajs u Zagrebu.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.