Crosst.hr

Tomislav Tolušić: Uvođenje reda u prava dužnosnika primijenite na sve

2015 6 tolusic 1

Potaknuti Uputom za postupanje Ministarstva uprave koja se odnosi na uređivanje prava načelnika, gradonačelnika i župana, a u kojoj se precizno objašnjava koja prava lokalni dužnosnici mogu imati, Hrvatska zajednica županija podsjeća da županije primjenjuju Zakon o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, članak 90., koji propisuje prava izvršnih čelnika.
Ipak, od 1992. godine nedostaje poseban zakon koji bi uredio prava lokalnih čelnika na što je ukazivano nekoliko puta. Svoj stav još jednom izražava i predsjednik Hrvatske zajednice županija i virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić:

Tomislav Tolušić predlaže da se takav ozbiljniji zahvat pokrene i kad se radi o standardizaciji dodataka na plaću svih službenika i namještenika u tijelima javne vlasti.
, ističe Tolušić.

O Hrvatskoj zajednici županija –
Hrvatska zajednica županija broji 20 županija i njihovih župana te Grad Zagreb koji zajednički, bez obzira na političku pripadnost, aktivno rade na promicanju ustroja regionalne samouprave te na poticanju i potpori ravnomjernog gospodarskog i društvenog razvitka svih županija. Kroz Hrvatsku zajednicu županija žele komunicirati prema upravnim tijelima, izvršnoj vlasti i javnosti te ojačati sustav koji zajednički grade niz godina, a sve sa ciljem funkcionalne decentralizacije Republike Hrvatske. Predsjednik Hrvatske zajednice županija je župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić (HDZ), a potpredsjednik župan Varaždinske županije Predrag Štromar (HNS).

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.