Crosst.hr

Skupština NALAS-a: Bukvić predao dužnost predsjednika Rumunju Drăghiciju

nalas

U obraćanju članovima Skupštine, predstavnicima udruga lokalne samouprave iz 12 država jugoistočne Europe, predsjednik Bukvić je naglasio da NALAS ima osobiti značaj za regiju jugoistočne Europe zbog razmjene iskustava i širenja kulturne suradnje i razumijevanja. Godina koja je prošla od posljednje Skupštine u Sarajevu bila je puna događanja, napomenuo je, a udruge i njihove članice – lokalne vlasti – bili su aktivnim sudionicima i suradnicima u važnim regionalnim inicijativama i izradi strateških dokumenata koji će, treba se nadati, ojačati i intenzivirati njihovu ulogu i pokrenuti pitanje lokalnog upravljanja i demokracije na lokalnoj razini. Kao jedno od najznačajnijih i gorućih pitanja u nadolazećim godinama bit će njihovo pozicioniranje u procesu pristupa EU odnosno definiranje uloge lokalnih vlasti na europskoj sceni.

Bukvić je u nedjelju 17. svibnja sudjelovao na Forumu lokalnih vlasti jugoistočne Europe kojeg su u Plovdivu zajedno s NALAS-om organizirali Udruga općina u Republici Bugarskoj (NAMRB) i Grad Plovdiv.

“Ovakvi su forumi vrlo poželjni osobito za općine, a posebice za one iz jugoistočne Europe, zbog dinamike gospodarskog razvoja u regiji i značajne uloge koju lokalne vlasti imaju u gospodarskom životu svake zemlje. Razmjena dobre prakse, ideja, iskustava, ili jednostavno međusobna interakcija srž je regionalne dimenzije gospodarskog oporavka i prosperiteta”, rekao je u govoru Bukvić dodavši da lokalne ideje i projekti traže pozornost te široko područje i prilike za promociju, financiranje i implementaciju.

Bukvić je također prisustvovao dodjeli nagrade GENiYOUTH – projekta primjera dobre prakse koje su provele jedinice lokalne samouprave iz 10 zemalja regije koji su se odnosili na uključivanje žena i mladih u rad lokalne zajednice, a koji je također proveo NALAS.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.