Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Rezultati projekta „Proizvodnja povrća u plasteniku“

2015 IpakSeMoze 1

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije unutar programa IPA komponente IV: Razvoj ljudskih potencijala – Poboljšanje pristupa tržištu rada ugroženih skupina.
Nositelj projekta je Udruga za promicanje inkluzije, u partnerstvu s Centrom za inkluziju i socijalne usluge iz Bjelovara te Srednjom školom Bartola Kašića iz Grubišnog Polja.

Cilj projekta je podržati uključivanje osoba s intelektualnim teškoćama na tržište rada u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Cilj je ispunjen kroz program radnih aktivnosti i model održive proizvodnje povrća u plastenicima u Bjelovaru i Grubišnom Polju razvijenim upravo za one pojedince koji nisu u mogućnosti uključiti se u radne aktivnosti na otvorenom tržištu rada.

Rezultati projekta pokazuju da je realizacija moguća i s relativno ograničenim ljudskim resursima.

Predstavljene su i tiskovine Proizvodnja povrća u plasteniku, jedna izdana kao priručnik u lako razumljivom formatu za osobe s intelektualnim teškoćama te druga izdana kao brošura za potencijalne poslodavce.

Kao veliki uspjeh ističe se angažman 37 osoba s intelektualnim teškoćama u svim aspektima rada u poljoprivredi kroz novi oblik radnog angažmana Organizirano Poljoprivredno Gospodarstvo.

Konferenciji su prisustvovali potencijalni poslodavci osoba s intelektualnim teškoćama, predstavnici nevladinih udruga, gradova Bjelovara i Grubišnog Polja, Bjelovarsko–bilogorske županije, Regionalne razvojne agencije i drugi suradnici.

Pročitajte još