Crosst.hr

Radionica za poduzetnike, obrtnike i OPG-e Grada Čazme

2015 mjere aktivne politike hzzz

Predstavljanje su održali Dijana Zekić Kereži, predstojnica HZZ PU Bjelovar i Dubravko Vlašić, rukovoditelj odsjeka za aktivnu politiku zapošljavanja.

Na prezentaciji su bili obuhvaćeni paketi mjera za mlade „mladi i kreativni“, mjera za posebne skupine: „i posebnost je prednost“, mjera za osobe s invaliditetom “uključeni“, mjera za starije osobe „važno je iskustvo“, mjera za dugotrajno nezaposlene “i mi smo za novi posao i učenje“, mjera za nezaposlene osobe romske nacionalne manjine, paket mjera za poslodavce u teškoćama „važno je očuvati radno mjesto“ te paket mjera za žene.

Uz navedene mjere također su predstavljene i sljedeće vrste potpora za smanjenje nezaposlenosti: potpore za zapošljavanje, potpore za samozapošljavanje, potpore za usavršavanje, obrazovanje nezaposlenih, stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa, javni radovi te potpore za očuvanje radnih mjesta.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.