Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Projekti Hrvatskih cesta u Daruvaru i Čazmi

ceste daruvar cazma 1

– Popularno kažemo kod Dalita gdje se zadire u jednu česticu bivšeg Dalita i tu ćemo se morati malo više angažirati za imovinsko-pravne odnose. I tu je Grad Daruvar spreman uskočiti kako se ne bi puno čekalo, odnosno da se što prije nađe imovinsko pravno rješenje. Tu je i projekt preuređenja brze ceste D5 od Daruvara prema Grubišnom Polju za koji smo jako zainteresirani, istaknuo je gradonačelnik Daruvara Dalibor Rohlik.
http://www.bjelovar.info/images/uploads/ceste_daruvar_cazma_2.jpg” style=”border: 0; float: left; margin: 10px 10px 10px 0;”
– Riječ je o projektima u kojima se očekuje financiranje od Hrvatskih cesta, a koje su u planu, potvrdio je i član Uprave Hrvatskih cesta Nenad Maljković. Također je rekao da će Hrvatske ceste investirati određena sredstva kako bi poboljšali cestovnu infrastrukturu.

– Ono što bih želio naglasiti je da je uspostavljena dobra suradnja između lokalne samouprave i Hrvatskih cesta, a to je preduvjet da bi se svi ti planirani projekti i ostvarili.
http://www.bjelovar.info/images/uploads/ceste_daruvar_cazma_3.jpg” style=”border: 0; float: left; margin: 10px 10px 10px 0;” alt=”Bjelovar info medij” width=”350″ height=”148″/>
Da je u pripremi projektna dokumentacija za obnovu prometnice na potezu D5 od Daruvara preko Končanice do Velikih Zdenaca, čiji se radovi procijenuju na oko 30 milijuna kuna, potvrdio je u Daruvaru i saborski zastupnik Vedran Babić.

Nakon Daruvara predstavnici Hrvatskih cesta posjetili su i mjesto budućeg kružnog toka u Čazmi, koji će se graditi u samom centru grada. Riječ je o investiciji vrijednoj 1,8 milijuna kuna, čiji se završetak očekuje u roku od tri mjeseca.
http://www.bjelovar.info/images/uploads/ceste_daruvar_cazma_4.jpg” style=”border: 0; float: left; margin: 10px 10px 10px 0;”
– Na mjestu gdje će se graditi kružni tok križaju se dvije državne ceste D 26 i D 43. Ovim ćemo kao grad dobiti zasigurno jednu novu kvalitetu bolje protočnosti prometa kako vozila tako i pješaka, istaknuo je u Čazmi njen gradonačelnik Dinko Pirak.

No, tu posao Hrvatskih cesta u Čazmi nije dovršen, a gradski čelnici i dalje su zainteresirani za suradnju, jer potreba ima i u izgradnji pješačkih staza, ali očekuje se i daljnje poboljšanje cestovne infrastrukture.
http://www.bjelovar.info/images/uploads/ceste_daruvar_cazma_5.jpg” style=”border: 0; float: left; margin: 10px 10px 10px 0;”

Pročitajte još