Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Pripreme za Vinokap i supermaraton 2015.

P1320125

„Čazmanski vinokap“ inače okuplja vinogradare iz 10-ak vinogorja, a ove će godine, u subotu, 21. ožujka 2015. godine, u motelu „Ana“ u Čazmi, s otvorenjem u 15,00 sati, to učiniti po četvrti put. Uz vina, ocjenjuju se i rakije i likeri.
„Drago nam je da je zaživjela ova kvalitetna međunarodna manifestacija“, izjavio je gradonačelnik Dinko Pirak na sastanku s predstavnicima organizatora, Udruge vinara i TZ Moslavina – Čazma. „Čazmanski vinogradari izuzetno su napredovali u kvaliteti vina, što dokazuje njihovo zapaženo sudjelovanje na međunarodnoj izložbi vina u slovenskoj Metliki, i ova reprezentativna izložba koju organiziraju, a koja je, po broju uzoraka i kvaliteti, zasigurno najjača u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji“, rekao je Pirak.
Viši kriteriji ocjenjivanja također su potvrda kvalitete čazmanske priredbe: „Na Čazmanskom vinokapu provodimo međunarodno ocjenjivanje sa 100 bodova i pet članova ocjenjivačkog suda. Svi su članovi licencirani, imenovani od strane ministra poljoprivrede, a predsjednica je dr. sc. Ivana Alpeza, rukovoditeljica Laboratorija za senzorna ispitivanja Zavoda za vinogradarstvo i vinarstvo“, rekao je dopredsjednik Udruge Ivica Brnjanec. Podsjećamo, svi zainteresirani uzorke za ocjenjivanje i izložbu trebaju dostaviti u Čazmu, u motel „Ana“, 1. ožujka (nedjelja), u vrijeme od 10,00 do 20,00 sati.
“Čazmanski vinokap” održava se istoga vikenda kad i poznata čazmanska sportska manifestacija, supermaraton „Od Kaptola do Kaptola“, utrka koja se ove godine održava jubilarni, 40. Put, 22. Ožujka 2015.
„S obzirom na visoku godišnjicu koju obilježavamo, očekujemo potporu brojnih sponzora, a svakako Grada Zagreba, Zagrebačke županije te njihovih turističkih zajednica. Također očekujemo značajniju podršku Bjelovarsko-bilogorske županije, nego što je to bilo do sada“, rekao je gradonačelnik Dinko Pirak.

Pročitajte još