Crosst.hr

Predstavnik Veleposlanstva Mađarske posjetio Županijsku komoru Bjelovar

2015 Somogyji bbz 1

Iz Veleposlanstva Mađarske u RH u utorak je u posjet Županijskoj gospodarskoj komori Bjelovar došao Milan Radacsi, tajnik za ekonomske odnose koji je sa predsjednikom Komore razgovarao o mogućnostima razvoja suradnje između Mađarske županije Somogyi i Bjelovarsko-bilogorske županije. Milan Radacsi, tajnik za ekonomske odnose rekao je da je suradnja sa Hrvatskom i BBŽ dobra.
– Posebno je važna uloga malih i srednjih poduzeća u jačanju ovih veza zbog čega smo danas i došli. Jako su nam dobri odnosi kako sa HGK tako i sa Bjelovarom. Mislimo da ćemo u budućnosti uspješno organizirati razne prezentacije tvrtki, posjete tvrtkama i gospodarske skupove. Mađarska je najveći ulagač u Hrvatsku i šesti trgovački partner. Ovi podatci pokazuju da smo povezani uskim gospodarskim vezama koje želimo dalje razvijati – rekao je Milan Radacsi, predstavnik Veleposlanstva Mađarske.
http://www.bjelovar.info/images/uploads/2015_Somogyji_bbz_2.jpg
Zlatko Kufner, predsjednik ŽK Bjelovar potvrdio je da je suradnja s Mađarskom dobra.
– Još 1997. godine Komora je potpisala ugovor sa Komorom županije Somogyi koja se odnosi na povezivanje tvrtki i osnivanje mješovitih tvrtki, a sama direktna suradnja je takva da više uvozimo nego što izvozimo u Mađarsku. Izvozimo ivericu, traktore i opruge od metala. Prostora ima i suradnja se sve više otvara. Danas ćemo posjetiti tvrtku Hittner koja je jedan od direktnih izvoznika u Mađarsku. Izvoz možemo povećati što većom suradnjom i na nivou država – rekao je Zlatko Kufner, predsjednik ŽK Bjelovar.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.