Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Predstavljene aktivne mjere zapošljavanja u 2015. godini

2015 Aktivne mjere zaposljavanja 1

U velikoj dvorani Hrvatske gospodarske komore, županijske komore Bjelovar u ponedjeljak je održano predstavljanje mjera aktivnog zapošljavanja pomoću kojih država pokušava zaposliti što više novih radnika. Obrtnici i poduzetnici koji su došli na ovo predavanje mogli su postavljati pitanja o detaljima ovih mjera.
http://www.bjelovar.info/images/uploads/2015_Aktivne_mjere_zaposljavanja_2.jpg
Predstojnica HZZ PU Bjelovar, Dijana Zekić Kereži rekla je da su ovdje kako bi zajedno utvrdili koja su najčešća pitanja i kako bi poduzetnici mogli dobiti odgovore na svoja pitanja o ovim mjerama.
– Jedan od češćih primjera je o vođenju papirologije. Obrada i dostava podataka su najčešća pitanja koja postavljaju budući poslodavci. Najčešće se zapošljava na stručnom usavršavanju, ali sve češće se uzimaju osobe kroz naše mjere. Interes u zadnjih mjesec dana nije veliki bum, ali ljudi se odlučuju zaposliti nove radnike pomoću mjere pola/pola. Kod obrtnika je karakteristično da je često zaposlena samo jedna osoba. Tada je važno koliko dugo posluje, da li ima dugovanja prema državi, treba biti potvrda od Porezne uprave čista, bez dugovanja, ne smije biti ekonomski uvjetovanih otkaza od strane trgovačkih društava ili obrta najmanje šest mjeseci. Postoje ti jednostavni preduvjeti koji moraju biti ispunjeni! – kazala je Dijana Zekić Kereži, predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, PU Bjelovar.

Pročitajte još