Crosst.hr

Predstavljen natječaj za građanske akcije-Naš doprinos zajednici

2015 10 natjecaj 1

Ovo je drugi ovogodišnji natječaj koji je otvoren od 15. rujna do 15. listopada 2015., a financirat će se petnaest akcija u maksimalnom iznosu od 13.000,00 kuna. Na natječaj za ostvarivanje financijske podrške za građanske akcije mogu se prijaviti udruge, osnovne i srednje škole, vrtići i javne ustanove registrirane u Republici Hrvatskoj na području djelovanja Zaklade Zamah. Bitno je da prijavljena građanska akcija potiče na aktivizam, poboljšava kvalitetu življenja ili općeg dobra u lokalnoj zajednici.

Dokaz da civilno društvo napreduje u svom radu na području Bjelovarske-bilogorske županiji, svjedoči podatak da je na prošlom natječaju apliciralo osam građanskih akcija, od čega ih je šest financirano.

Upravitelj Regionalne zaklade za lokalni razvoj Zamah, Drago Vručinić izjavio je kako je „Naš doprinos zajednici“ najkvalitetniji program koji provodi Zamah, ali i jedini program koji daje slobodu prijaviteljima da reagiraju na probleme koji muče zajednicu. Osim toga, iskoristio je priliku kako bi najavio dva nova projekta koja pokreće Zamah, a obuhvatit će i područje Bjelovarsko-bilogorske županije. Prvi projekt odnosi se na osnivanje fonda za mlade pod nazivom Uzgon, dok se drugi projekt odnosi na razvoj filantropske kulture u Hrvatskoj. U oba projekta ciljana skupina bit će mladi i škole.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.