Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Poduzetnici s područja Bjelovarsko-bilogorske županije upoznali novi alat za unaprjeđenje poslova

radionica e alat lora

Riječ je o dijagnostičkom e-alatu koji pomoću unesenih podataka analizira ključne segmente poslovanja i nudi rješenja za detektirane probleme, a zahvaljujući inicijativi Ministarstva poduzetništva i obrta Republike Hrvatske i potpori Europske unije alat je besplatan i na raspolaganju svim hrvatskom poduzetnicima.

S ciljem informiranja i upoznavanja čim većeg broja poduzetnika s predstavljenim e-alatom, projekt se odvija na regionalnoj/lokalnoj razini u suradnji s poduzetničkim potpornim institucijama. Tako su mali i srednji poduzetnici s područja Bjelovarsko-bilogorske županije u koordinaciji s Lokalnom razvojnom agencijom POSLOVNI PARK BJELOVAR LORA imali priliku upoznat se s načinom rada i nebrojenim mogućnostima ovog korisnog e-alata. Projektni tim na čelu s Leszekom Jakubowskim i Monikom Begović okupljenim poduzetnicima je pokazao kako mogu unaprijediti svoje poslovanje te ostvariti konkurentnost i profitabilnost na sve zahtjevnijem tržištu.

Također, poduzetnici su upoznali i sustav rada alata pomoću kojeg mogu besplatno procijeniti svoje poslovanje kroz pet ključnih područja: (1) Strateško planiranje, (2) Učinkovito upravljanje, (3) Razvoj ljudskih resursa, (4) Kultura i komunikacija tvrtke te (5) Upravljanje performansama. Nakon inicijalne dijagnostike i analize poduzetnici dobivaju potrebne smjernice i konkretne primjere kako riješiti detektirane probleme i time unaprijediti svoje poslovanje. Svakako dodana vrijednost ovog e-alata je ta što po početnoj registraciji i nakon inicijalne dijagnostike poduzetnici se mogu nastaviti služiti alatom kako bi mogli pratiti razvoj svog poslovanja. Na taj način ovaj digitalni alat postaje svojevrsni objektivni „osobni savjetnik“ svakog poduzetnika. Također, poduzetnicima je na raspolaganju i raznovrsna međunarodna baza podataka kao i niz korisnih materijala i stručne literature koju mogu svakodnevno koristiti i besplatno preuzimati.

Nakon uspješne radionice u Bjelovaru predviđeno je održavanje radionica u Šibeniku (30. rujna 2014.), Rijeci (1. listopada 2014.), Zagrebu (3. listopada 2014.) i Splitu (20. listopada 2014.). Interaktivni alat dostupan je na linku:

Pročitajte još