Crosst.hr

Novih 33 km plinske mreže u gradu Čazmi

2015 11 cazmal 1

Ovaj tjedan u rad se pušta nova plinska mreža na području grada Čazme, u dužini od 33 kilometra kroz naselja Sovari, Marčani, Gornji i Donji Lipovčani, Prnjarovac, Prokljuvani, Cerina te Gornji i Donji Dragičevac. Vrijednost radova na ovom plinovodu iznosila je 3,2 milijuna kuna, a financirale su ga Komunalije d.o.o. Čazma. Iz Komunalija pozivaju sve građane da se jave za priključak kako bi se s priključivanjem moglo krenuti što prije. Ukupna cijena priključka iznosi 2500 kuna, a može se platiti u tri rate bez kamata, navode u Komunalijama.

U proteklih desetak godina na području Grada Čazme izgrađeno je 60-ak kilometara plinske mreže, po čemu Čazma prednjači u državi. Plinofikacijom je pokriveno više od 85% svih naselja, a priključenost je više od 65%. Na posljednjem pravcu vodovodne mreže, od Vučana kroz Donji i Gornji Miklouš prema Novom Selu i Martincu paralelno se postavlja i infrastruktura za plinsku mrežu.

Ukupna cijena na distributivnom području Komunalija Čazma iznosi 3,64 kn po kubnom metru i jedna je od najnižih u okruženju.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.