Crosst.hr

Komisija „Suncokret ruralnog turizma“ obilazi Hrvatsku u potrazi za najboljim ovogodišnjim OP

2015 9 turizam1 1

„Suncokret ruralnog turizma“ nacionalni je projekt ocjenjivanja najboljih programa i projekta s ciljem očuvanja hrvatske izvornosti i stvaranja ruralnog turističkog proizvoda. Ova jedinstvena nagrada ujedno i potiče hrvatski ruralni turizam.

Nakon što predstavnici hrvatskih županija nominiraju svoje lokalne projekte ruralnog turizma za nagradu, komisija izlazi na teren te obilazi i ocjenjuje predložene subjekte. U okviru akcije, koju organizira Udruga „Klub članova Selo“ i tvrtka „HF Eko Etno Grupa“, ocjenjuju se i promoviraju sljedeće kategorije: Turistička seljačka gospodarstva, Poduzetnici u ruralnom turizmu, Ruralno-turistički projekti, Ruralno-turističke manifestacije i Tradicijska ruralna gastronomija.

Ocjenjivačka komisija, pod vodstvom voditeljice projekta mr.sc. Dijana Katica dr.vet.med., ovih je dana posjetila: Agroturizam Vinia – OPG Saša Šapić u Bjelovaru, Vinogradarske kuće Laura / Braco – OPG Ljiljana Kandučar u Đurđevcu, Seljačko domaćinstvo Stjepan Čulig u Vrhovcu, Ozalj te Agroturizam Zaboky selo, vlasnika Maria Tkalčevića u Zaboku.

U nadolazećem periodu, komisija će obići sve predložene subjekte kojih je više od sto u u cijeloj Hrvatskoj. Osim ocjena, cilj komisije je i da na terenu ljudima ukaže na važnost ruralnog turizma, koji se prije svega ogleda su u interakciji poljoprivredne proizvodnje, proizvodnje tradicionalnih proizvoda, prezentiranja tradicije, tradicijske gastronomije i turističkih usluga. Nastavljajući podizati kvalitetu komunikacije o ruralnom turizmu, ovaj natječaj i nagrade, poseban naglasak stavlja na veće korištenje postojećih resursa i još intenzivniju promociju bogatstva i potencijala ruralnog turizma u Hrvatskoj kao jedan od ključnih čimbenika prepoznatljivosti Hrvatske u svijetu.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.