Crosst.hr

‘Garancija za mlade’ u Podravki

2015 Podravka Mrsic

KOPRIVNICA, 11. ožujka 2015. – U sklopu promocije i predstavljanja „Garancije za mlade“, ministar rada i mirovinskoga sustava prof. dr. sc. Mirando Mrsić, dr. med., sa suradnicima je 10. ožujka 2015. posjetio Grad Koprivnicu i Koprivničko-križevačku županiju. Nakon razgovora s poslodavcima i posloprimcima, ministar Mrsić posjetio je Podravku d.d. u kojoj se već nekoliko godina provodi program „SHAPE your future with a heart“ koji je više nego kompatibilan s Garancijom za mlade.
Od 2012. do 2015. godine, u Podravki je zaposleno 155 pripravnika kroz program „SHAPE your future with a heart“. Među sudionicima programa, 72 pripravnika imaju visoku, a 83 srednju stručnu spremu i u procesu su edukacije za najrazličitija zanimanja u sklopu najveće hrvatske, prehrambene tvrtke. Tijekom selekcijskog postupka, kandidati su morali zadovoljiti visoke korporativne kriterije, a posebna je pozornost bila stavljena na stručnu izvrsnost te potencijale koje bi mogli ostvariti u budućnosti.
Predsjednik Uprave, Zvonimir Mršić je istaknuo da je Podravka sustav koji se stalno razvija i raste te da su joj potrebni kadrovi koji osim akademskih imaju i praktična znanja koja ih čine kompetentnijima u odnosu na konkurenciju. „Podravka je globalna kompanija koja posluje u natjecateljskom okruženju i naša je namjera uvijek biti samom vrhu. Za to su nam potrebni stručni kadrovi koje nije lako naći na tržištu. Zato smo pokrenuli program SHAPE i već počinjemo uživati njegove prve plodove“, naglasio je Mršić. Dodao je da je od 2012. do 2014. godine, 1.200 učenika i studenata obavilo stručnu praksu u Podravki.
„Podravka radi ono što se „Garancijom za mlade“ želi postići na nacionalnoj, pa i europskoj razini. To je strukturna reforma koja mladima do 30 godina omogućuje brzu aktivaciju na tržištu rada kroz dobivanje ponude za posao, naukovanje, vježbeništvo, odnosno pripravništvo ili nastavak obrazovanja. Želja nam je educirati kadrove za posao, a ne za burzu“, istaknuo je ministar Mrsić obraćajući se pripravnicima. Dodao je da se kroz niz mjera osigurava veća motiviranost mladih za traženjem posla i zapošljavanjem, kao i brza nadogradnja znanja i vještina stečenih tijekom obrazovanja.
Inače, Podravka je od početka ove godine i primjene fiskalne olakšice za zapošljavanje mlađih od 30 godina na neodređeno, zaposlila 57 osoba. Od 2012. godine, 166 mlađih od 30 godina je u Podravki zaposleno na neodređeno vrijeme. U ukupnom zapošljavanju Podravke, 47% osoba je mlađe je od 30 godina.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.