Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Erste banka umirovljenicima pruža besplatnu edukaciju o osnovama informatičke pismenosti

erste banka logo

Teme koje se obrađuju na radionicama prilagođene su umirovljenicima i odnose se na osnovne pojmove vezane uz računalo, pretraživanje interneta, slanje i primanje elektronske pošte, korištenje programa za pisanje teksta, dobivanje elektroničkih izvoda iz raznih matičnih knjiga, čitanje novina na internetu, kao i korištenje internetskog bankarstva te računalnu sigurnost općenito.

Dosad je na ukupno tri održane radionice u Zagrebu, Rijeci i Bjelovaru sudjelovalo i diplomu primilo oko 60 umirovljenika, a planira se do kraja godine održati još najmanje šest besplatnih radionica koje bi, osim navedenih gradova, obuhvatile Split, Osijek i Buzet. Prijave su moguće u poslovnicama te na internetskim stranicama banke.

„Osim kreiranja adekvatne i konkurentne ponude proizvoda i usluga namijenjenih umirovljenicima, organizacijom besplatnih radionica željeli smo napraviti još jedan iskorak prema ovoj kategoriji klijenata kako bismo im omogućili stjecanje specifičnih informatičkih znanja i vještina te tako pružili dodanu vrijednost“, naglasila je Snježana Božinovska, koordinatorica projekta organizacije radionica iz Sektora građanstva Erste banke te zaključila: „Dosadašnje reakcije umirovljenika koji su prošli kroz edukacijske radionice izrazito su pozitivne, a interes za pohađanje istih povećava se iz dana u dan. Povezivanje poslovnih inicijativa s društveno odgovornim projektima koje doprinose povećanju kvalitete života u zajednici u kojoj djelujemo za nas je vrlo važno te nam je stoga jako drago da je i ova inicijativa naišla na vrlo dobar odjek među umirovljenicima. Naša je želja ovo pretvoriti u dugoročni projekt koji će se kontinuirano odvijati širom Hrvatske.“

U Erste banci mirovinu trenutačno prima oko 91.000 klijenata. Umirovljenici ostvaruju i neke posebne pogodnosti te, primjerice, vođenje tekućeg računa plaćaju 4 kune mjesečno. Također, gotovinski kredit u iznosu do 60.000,00 kuna (rok otplate do 60 mjeseci), odnosno 8.000,00 eura u kunskoj protuvrijednosti (rok otplate do 84 mjeseca) mogu realizirati bez jamaca, bez depozita i bez naknade za njegovu obradu, uz fiksnu kamatnu stopu tijekom cijelog perioda otplate (9,90% za kunske kredite, odnosno 9,25% za kredite uz valutnu klauzulu u eurima). Dodatna pogodnost je i maksimalna starosna dob korisnika kredita u trenutku dospijeća zadnjeg anuiteta, koja može ići do 78 godina. Osim toga, umirovljenici mogu zatražiti i Diners Club Standardnu Senior karticu, bez plaćanja upisnine i članarine za prvu godinu članstva, odnosno ugovoriti policu doživotnog osiguranja Senior Plan, uz poklon-bon od 200 kuna do 31.10.2014.

Pročitajte još