Crosst.hr

Čazma – gradonačelnik o mogućnosti osnivanja poduzetničkog inkubatora

2016 03 minpo 1

Gradonačelnik Čazme Dinko Pirak razgovarao je danas u Ministarstvu poduzetništva i obrta sa zamjenikom ministra Mariom Turalijom o nizu mjera financijske potpore poduzetnicima i obrtnicima koje su u pripremi te o mogućnosti pokretanja poduzetničkog inkubatora u Čazmi. Riječ je o prostoru namijenjenom mladim poduzetnicima – početnicima, u kojemu bi im se pružala organizacijska i savjetodavna pomoć, subvencionirani zakup poslovnog prostora, edukacija, mogućnost izlaganja na sajmovima u zemlji i inozemstvu, administrativne usluge, marketing, pomoć pri pronalaženju financijskih sredstava i drugo. „Poduzetnički inkubator osnovao bi se s ciljem podupiranja razvoja malog i srednjeg poduzetništva. Pružanjem poslovnih, tehničkih i obrazovnih usluga, uz povoljan zakup poslovnog prostora, stvorilo bi se poslovno okruženje u kojem bi poduzetnici – početnici imali adekvatne uvjete za rast i razvoj“, smatra gradonačelnik Dinko Pirak. Po izlasku iz poduzetničkog inkubatora, poduzetnicima bi po povoljnim uvjetima na raspolaganju bile parcele u poduzetničkim zonama Grada Čazme.

Poduzetnički inkubatori namijenjeni su poduzetnicima – početnicima i onima čija poduzeća djeluju do godinu dana. Prednost bi imale one tvrtke koje se bave ili imaju namjeru baviti se proizvodnjom ili uslužnom djelatnošću vezanom uz proizvodnju. Također, navedene tvrtke trebale bi posjedovati potencijal za razvoj i mogućnost zapošljavanja novih djelatnika.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.