Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Županijski stožer: Posljednjih pet dana nema rasta broja zaraženih – testirano 79 osoba – 28 osoba kršilo samoizolaciju

2020 4 2 žup stožer 8

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i članovi Stožera civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije održali su danas konferenciju za medije ispred zgrade Bjelovarsko-bilogorske županije, kako bi javnost izvijestili o aktualnom stanju vezanom uz epidemiju koronavirusa na našem području.

Tako je potvrđeno da u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji već pet dana nema promjene što se tiče broja zaraženih te da ona i dalje iznosi pet oboljelih. Doduše, novozaražene su dvije osobe koje žive i liječe se u Zagrebu, a uz našu županiju veže ih jedino prebivalište s bjelovarskom adresom. Više o toj situaciji rekao je bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs.

-Objavljeno je da je broj bolesnika zaraženih s koronavirusom u našoj županiji skočio s pet na sedam, međutim, provjerom koju smo danas napravili, utvrdili smo da se radi o situaciji koja je više vezana uz statistiku nego uz promjenu zdravstvenog stanja. Kad govorimo o broju zaraženih na području županije, njih je i dalje petero – radi se o onim istim bolesnicima i zadnjih pet dana brojka se ne mijenja. Dvoje novozaraženih pripisani su našoj županiji temeljem promjene koja je nastupila na snagu jučer, a to je da se zaraženi od koronavirusa odsad raspodjeljuju i pripisuju županijama sukladno prebivalištu. Međutim, radi se o ljudima koji žive i rade u Zagrebu, koji su se testirali u Zagrebu i liječe se tamo te nemaju doticaja s područjem županije.

Posljednjih pet dana nema rasta broja zaraženih i ja bih rekao da je to odraz rada svih službi, ali i građanstva. Svi zajedno smo u situaciji gdje si međusobno možemo odmoći ili pomoći. Stoga se mjere i preporuke moraju poštovati da bi ova epidemiološka situacija kod nas i ostala takvom što je moguće duže. Što se tiče dvoje bolesnika koji su bili smješteni u OB Bjelovar, oni su ili prebačeni ili otpušteni. Jedna pacijentica prebačena je u Zagreb zbog pogoršanja zdravstvene situacije, a druga je otpuštena u samoizolaciju zbog poboljšanja zdravstvene situacije, rekao je župan Bajs koji je potom najavio neke promjene.

-Ovoga trenutka javljaju se zahtjevi za uspostavom lova na području županije. Stav državnog i ovog Stožera je da nema govora o nikakvim organiziranim lovovima na području županije dok je ova situacija. Jedino što je dozvoljeno jest da lovočuvari provjere situaciju u lovištima – ništa drugo. Mi očekujemo da se to u cijelosti poštuje.

Druga vijest vezana je uz obnovu rada, u ovom slučaju pekarnice. Temeljem odluke i Nacionalnog stožera i našeg Stožera, dozvoljeno je da pekarnice počnu raditi na području naše županije, od 6 ujutro do 17 sati. S tim da nije dozvoljeno da promijene asortiman proizvoda koji su do sada prodavali, naglasio je Bajs.

2020 4 2 žup stožer 2

Epidemiologinja Zavoda za javno zdravstvo BBŽ Vesna Grgić tom prilikom pohvalila je stanovnike županije na pridržavanju mjera te je dodatno pojasnila situaciju s dvije novozaražene osobe u Zagrebu s bjelovarskim prebivalištem.

-Trebamo pohvaliti sve stanovnike naše županije jer izgleda da se svi dobro pridržavaju mjera koje su propisane od Nacionalnog stožera i to je sigurno ključna stvar u tome što mi još uvijek imamo samo pet zaraženih osoba. To je za svaku pohvalu. Vezano za ovu situaciju da je u našoj županiji sedam zaraženih koronavirusom, jučer, od 1. travnja napravljena je nova digitalna platforma u koju upisuju se upisuju podaci. Drukčiji je postupak, da se osobe prijavljuju u neku županiju po mjestu prebivališta. Tih dvoje potvrđenih bolesnika imaju prebivalište na području Bjelovara, ali niti su bili ovdje prije nego su zaraženi, niti otkako su zaraženi, rekla je Grgić.

2020 4 2 žup stožer 3

Ravnatelj Opće bolnice Bjelovar Ali Allouch rekao je kakvo je stanje pacijenata s područja županije.

-Do jutros u Općoj bolnici Bjelovar testirano je 79 osoba. Od toga pet je osoba pozitivnih na koronavirus. Od njih, dvije ženske osobe bile su hospitalizirane na našem odjelu,  a tri osobe su u samoizolaciji doma. Jučer smo pustili jednu osobu na kućnu samoizolaciju. Ona je u dobrom općem stanju i pokazuje znakove oporavka. Nažalost, danas ujutro zbog pogoršanja plućnog nalaza kod jedne naše sugrađanke, premještena je na Kliniku za infektivne bolesti. Trenutno, u Općoj bolnici više nemamo na liječenju oboljelih od koronavirusa. Želio bih uputiti zahvalu i pohvalu našim sugrađanima i stanovnicima naše županije koji se pridržavaju uputa Stožera i dosljedno provode mjere za sprječavanje širenje koronavirusa. Poštovani sugrađani, izdržite i dalje provodite upute u vlastitom interesu, ali i u interesu cijele zajednice kako bi ovaj broj oboljelih ostao što dulje na ovoj razini, naglasio je Allouch.

2020 4 2 žup stožer 6

Zamjenik načelnika Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske Hamdija Mašinović osvrnuo se je na aktivnosti policije u provođenju mjera za suzbijanje koronavirusa.

-Prije svega usmjereni smo na kontrolu mjera samoizolacije. 517 osoba na području županije je u samoizolaciji. Samostalno provodimo i ciljane kontrole. Obilazimo sve njih, učinili smo 968 obilazaka. Naši građani dojavljuju, za one osobe za koje smatraju da imaju mjere samoizolacije. U 112 slučajeva do sada je bilo dojava, a u 28 slučajeva utvrđeno je kršenje mjera samoizolacije. Aktivnosti policije usmjerene su i na kontrolu kretanja naših građana, kontrolu propusnica. Na devet policijskih punktova utvrdili smo 90 slučajeva gdje su građani došli bez propusnice. Od jučer je na snazi e-propusnica koju su dužni imati svi koje negdje žele putovati i imaju uvjete za to. Putem aplikacije e-građani mogu  zatražiti tu propusnicu i ukoliko ispunjavaju uvjete to će im biti ispunjeno, kazao je Mašinović.
Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.