Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Županijska skupština BBŽ prihvatila Izvješće o poslovanju Bjelovarskog sajma u 2016. godini s 20 glasova za i 11 protiv

2017 7 SKUPSTINA 257

Na 2. sjednici Županijske skupštine Bjelovarsko – bilogorske županije, pod osmom točkom dnevnog reda raspravljalo se o donošenju Zaključka o prihvaćanju Izvješća o poslovanju Bjelovarskog sajma d.o.o. u 2016. godini. Na početku rasprave, prvi se za riječ javio vijećnik Silvestar Štefović iz redova HDZ-a.

 

2017 7 SKUPSTINA 127 1

– Dobili smo službeno izvješće Bjelovarskog sajma za 2016. godinu. Počevši od referentne stranice, nešto ne štima. Na dnu stranice crvenim slovima piše kako u excel datoteci postoje neke pogreške zbog kojih ona neće moći biti učitana. Nadalje kod kontrolnog broja, odnosno oznake #ref nema potpisa ovlaštene osobe. Zanima me kako je moguće da je takvo izvješće uopće moglo biti predano ikome. U svim tablicama koje ste nam danas dostavili, neki redovi prelaze preko slova i ne vidi se što piše. Vidi se i popis grešaka koje valjda taj sustav sam izbacuje i ponovno je nemoguće pročitati o kojim se greškama radi, jer su opet podaci „prekriveni“. Stoga molim da se taj tehnički dio pojasni. Čini mi se da ovo izvješće ili nije dobro, ili nešto ne štima, ili je možda frizirano. Poznato je da kod predaje izvješća sve mora štimati, bez ikakvih grešaka, komentirao je Štefović.

2017 7 SKUPSTINA 162

Predstavnik Hrvatske seljačke stranke Ivan Beljan istaknuo je kako je želja oporbe da Bjelovarski sajam bude uspješan i da dobro radi. No, kako je vidljiv pad od 15 posto, vijećnik taj podatak smatra zabrinjavajućim.

 

– U izvješću piše kako je kreditna zaduženost sajma tri milijuna i 100 tisuća kuna, koliko se dalo pročitati. Kada se podvuče crta, to je negdje oko 40 posto zaduženosti. Župan je rekao da je na računu dva milijuna, pa me zanima zašto se to ne zatvori kako bi kreditna zaduženost bila manja, rekao je Beljan.

2017 7 SKUPSTINA 257

Odgovore na postavljena pitanja i upućene komentare dao je Davorin Posavac, direktor Bjelovarskog sajma.

– Ne znam što je razlog tehničkih problema i što određene stavke niste mogli pročitati. Naša financijska izvješća objavila je i FINA. Izvješće za prošlu godinu radila je Revizijska kuća BDO Croaca, nikako ne naše računovodstvo. Smatram da je izvješće u skladu sa zakonom i potpuno razumljivo. Što se tiče komentara o padu prihoda, rekao bih da u odnosu na prošlu godinu, moramo gledati i prihod od vlastite prodaje, su porasli. Na stranici broj 13, prihodi od prodaje usluga su u 2016. godini 5 milijuna 731 tisuća i 883 kuna, dok su u 2015. godini bili 5 milijuna 411 tisuća i 090 kuna. Dakle, prihodi su veći za nekih 300 tisuća kuna koji dolaze od vlastite prodaje u vidu izložbenog prostora i ostalog. Prihodi od prodaje ulaznica u 2016. godini iznose jedan milijun 169 tisuća kuna. U 2015. ta stavka iznosila je jedan milijun 64 tisuće i 884 kuna, dakle prošle godine je iznos bio veći za nekih sto tisuća kuna. Kada govorimo o vlastitim prihodima, oni su u prošloj godini iznosili šest milijuna 897 tisuća i 952 kune. U 2015. oni su bili šest milijuna 475 tisuće i 978 kuna. Stoga, prihodi su veći za oko 400 tisuća kuna. Napravio sam jednu analizu poslovanja, od onda kada sam došao na Bjelovarski sajam, a to je bilo 2013. Od tada pa do 2016. godine ukupni prihodi su rasli za 3,7 posto, a prihodi od najma izložbenog prostora za 5,2 posto. U tom istom razdoblju, prihodi od prodanih ulaznica narasli su za 12,6 posto. Vidjeli ste i prihode koje dobivamo putem potpora. U tom dijelu smo ponosni jer smo ih smanjili u potpunosti. Kada sam došao na sajam, tada je godišnji prihod potpora bio u iznosu oko dva milijuna kuna. Prošle godine smo imali potporu u iznosu 470 tisuća kuna. Riječ je o potpori koja se odnosi na rate kredita koje sam također naslijedio. Kada bi usporedili 2015. godinu sa 2016. dug prema bankama bio je šest milijuna 436 i 189 kuna. U zadnje četiri godine on je smanjen na tri milijuna 214 tisuća i 011 kuna. Stanje računa je bilo više od dva milijuna kuna i kada prebijete naše obveze prema kreditima s novcima što imamo, mogao bi se u biti zatvoriti kredit i imati 800 tisuća kuna na računu. Zašto bismo to napravili kada nam taj novac treba za daljnja ulaganja za razvoj Bjelovarskog sajma, pojasnio je Posavac.

2017 7 SKUPSTINA 253

Vijećnik Štefović javio se za repliku.

– Niste mi odgovorili na pitanje zašto na referentnoj stranici nema potpisa, zašto su vidljive neke pogreške te zašto nema kontrolnog broja. Određene brojke i slova se ne vide i molim da mi to protumačite. Izvješće je nemoguće dobro pročitati. Bilješke počinju sa stranice broj devet. Zanima me gdje su one od broja jedan do broja osam. Kolega Beljan je dobro primijetio da rast prihoda je zato što ste …. amortizaciju smanjili u pola. Zbog toga je i vidljiv višak prihoda. Zaboravljamo da je dio imovine prodan, pa i to ulazi u ovu stavku, rekao je Štefović te direktora Bjelovarskog sajma zatražio dodatno pojašnjene u pisanom obliku vezano za nejasno izvješće.

Nakon rasprave vijećnici su s 20 glasova za prihvatili Izvješća o poslovanju Bjelovarskog sajma d.o.o. u 2016. godini. Ukupno 11 glasova oporbe bilo je protiv prihvaćanja Izvješća.

 

Poslovanje tvrtke Bjelovarski sajam d.o.o. i Bonitet tvrtke s datumom 6. 7. 2017. možete pogledati u priloženom Izvješću.

 

Izvor informacije: nova.poslovna.hr/subjekti

 

Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.