Crosst.hr

Županijska skupština BBŽ: Gospodarstvo raste, broj nezaposlenih pada, a stručnog kadra nedostaje

2016 09 zskupstina 109

O čemu su sve raspravljali županijski vijećnici i koji je zaključak rasprave pročitajte i poslušajte

Na 16. sjednici Županijske skupštine druga točka dnevnog reda bilo je prihvaćanje Izvješća o radu župana Bjelovarsko-bilogorske županije za razdoblje od 01. siječnja do 30. lipnja 2016. godine.

Vezano za ovo Izvješće, župan je rekao da se radi o ukupnim aktivnostima Županije u periodu od šest mjeseci.
-U ovih šest mjeseci napravili smo pomak kad je riječ o projektima i kandidiranju novih projekata. Vidljive su sve aktivnosti na stranicama Izvješća i moram zahvaliti svojim suradnicima, ali i drugim partnerima, jer samo se u partnerskom odnosu može napraviti pomak, a riječ je o našim općinama i gradovima. Često smo u zajedničkim projektima, jer ni Županija, ali ni općine ne mogu same. U izvješću je vidljivo da smo završili niz projekata, a jedan od njih je i naš najveći projekt, bazen u Velikom Grđevcu koji pokazuje da možemo voditi projekte koji su vrlo poželjni, rekao je Bajs i nastavio o gospodarstvu, istaknuvši da podatci od 2014. pa sve do danas pokazuju izuzetni trend rasta gospodarstva u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.
-To samo znači da u 2016. godini imamo porast ukupnog prihoda, porast investicija, te povećanje zaposlenih u gospodarstvu. Od 2013. do 2016. broj nezaposlenih je smanjen za 30 posto. Taj nastavak trenda u gospodarstvu za mene je najvažniji u ukupnom Izvješću koji je pred vama, zaključio je Bajs.

Ovo Izvješće prihvaćeno je jednoglasno od strane županijskih vijećnika. Nakon toga je uslijedilo Izvješće o radu župana Bjelovarsko-bilogorske županije za razdoblje
od 01. siječnja do 30. lipnja 2016. godine.

Za raspravu po ovom Izvješću javio se županijski vijećnik i saborski zastupnik Vedran Babić. Evo što je on rekao:

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.