03. prosinca 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Županijska komora Bjelovar: Dodijeljene plakete Zlatna kuna najuspješnijim trgovačkim društvima u 2020.

2021 10 12 jesen na bilogori 143

U HGK Županijskoj komori Bjelovar u utorak, 12. listopada dodijeljena su priznanja najuspješnijim trgovačkim društvima u 2020. godini na temelju ekonomskih pokazatelja, ali i ugleda pojedinih tvrtki te njihova doprinosa županijskom gospodarstvu u cjelini. 

Kandidatom za dobivanje ovog prestižnog priznanja postaje se isključivo na temelju izvrsnosti u poslovanju, a Županijska komora Bjelovar ih dodjeljuje u namjeri da nagradi najbolje te ih potakne na održavanje kontinuiteta uspješnosti. Nagrade su ujedno i primjer i poticaj svim ostalim poduzetnicima.

 

TVRTKA CROTAL –  DOBITNIK JE PRIZNANJA U KATEGORIJI MALIH TRGOVAČKIH DRUŠTAVA

 

U kategoriji malih trgovačkih društava, priznanje je dobila tvrtka Crotal d.o.o. iz Bjelovara. 

2021 10 12 jesen na bilogori 34
Goran Nimš, direktor tvrtke Crotal d.o.o. iz Bjelovara

– Situacija u građevini u Hrvatskoj je trenutno prilično čudna. Otkako radimo, sa brojnim izazovima se do sada nismo baš toliko suočavali. Budućnost je nemoguće predvidjeti. Cijene materijala su dosta skočile gore, a neke poslove na javnim natječajima smo ugovorili prije godinu, godinu i pol. Država je dala određene naznake da se poslovi reguliraju, ali je zasada puno toga još uvijek nejasno, rekao je Goran Nimš, direktor tvrtke

Crotal zapošljava 40 djelatnika, a u najvećoj mjeri radi kao kooperant velikim građevinskim firmama. Najčešće se bavi vrlo kompleksnim poslovima, poput izgradnje autocesta, željeznica, mostova, vijadukata, nadvožnjaka. U tom smislu Crotal je vrlo kvalitetna tvrtka i kao takva već odavno prepoznata na tržištu. 

 

TVRTKA ČAZMATRANS PROMET – DOBITNIK ZLATNE KUNE U KATEGORIJI VELIKIH TVRTKI

 

U kategoriji srednjih poduzeća priznanje je dobila DI Čazma d.o.o., dok je dobitnik Zlatne kune u kategoriji velikih tvrtki Čazmatrans Promet d.o.o.

2021 10 12 jesen na bilogori 43
Damir Pavlović, predsjednik Uprave Čazmatransa

– Tijekom krize uzrokovane pandemijom koronavirusa nismo otpustili niti jednog radnika. Kriza nam je pokazala da se neke stvari u našoj djelatnosti mogu posložiti na drugačiji način. Prijevoznicima je najvažnija javna usluga, oblik sufinanciranja ruralnih područja. Ukoliko se ta usluga uvede, vjerujemo da će za nas doći bolja vremena, poručio je Damir Pavlović, predsjednik Uprave Čazmatransa. 

 

TVRTKA PRIMA COMMERCE – DOBITNIK JE POSEBNOG PRIZNANJA

Posebno priznanje, odnosno Kristalnu kunu dobila je tvrtka Prima Commerce d.o.o. 

2021 10 12 jesen na bilogori 48
Andrija Purković, zamjenik direktora tvrtke Prima Commerce

– Naša tvrtka je dugogodišnji nositelj najvećih poslovnih aktivnosti na području Bjelovarsko – bilogorske županije. Prima Commerce trenutno zapošljava više od dvije tisuće ljudi. Poslujemo širom Republike Hrvatske i naša glavna prednost je što samostalno proizvodimo najveći dio proizvoda. Zaduženi smo za rješenja koje nudimo našim kupcima, tako da na taj način uspijevamo premostiti prepreke i probleme koji su nas zatekli. Pokazali smo da se itekako znamo nositi sa problemima koji pogađaju, kako svjetsko, tako i hrvatsko gospodarstvo. Fokusirani smo na širenje asortimana te kontinuiranom osmišljavanju novog dizajna, pojasnio je Andrija Purković, zamjenik direktora tvrtke Prima Commerce

 

ČESTITKE DOBITNICIMA ZLATNE KUNE I POSEBNIH PRIZNANJA

 

Čestitke nagrađenima uputio je Marko Marušić, bjelovarsko – bilogorski župan. 

2021 10 12 jesen na bilogori 40
Marko Marušić, bjelovarsko – bilogorski župan

– Razdoblje od početka pandemije izazovno je za sve naše poduzetnike. Morala su se sačuvati brojna radna mjesta, što nije bio nimalo jednostavan i lak zadatak. Također, tu je i stvaranje novih uvjeta rada za daljnji razvoj. Zahvaljujući mjerama Vlade Republike Hrvatske za osiguranje pomoći poduzetnicima, svi smo se nekako lakše suočili sa krizom i svime onime što nam je donijela. Sretan sam što je veliki broj poduzeća opstao i nastavio raditi, dok su određena cijelo vrijeme poslovala jako dobro, ističe župan Marušić. 

Čestitke je uputio i zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić.

2021 10 12 jesen na bilogori 81
Igor Brajdić, zamjenik bjelovarskog gradonačelnika

– Uz čestitke gospodarstvenicima, zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić, predstavio je aktualne projekte Grada Bjelovara, kao i one koji su u planu. Imamo jako puno kvalitetnih tvrtki, pozitivnih poslovanja i pomaka, tvrtki koje se razvijaju i unapređuju svoj posao. Zadatak Grada Bjelovara je stvaranje dobrih uvjeta za razvoj cijelog grada i županije, kao i rast gospodarstva. Posljednjih 20 godina se neprestano govorilo o brzoj cesti koja je napokon došla na red u našem mandatu. Bjelovarsko – bilogorska županija i Grad Bjelovar su još uvijek jedni od rijetkih koji nemaju komadić brze ceste. Otvorio se Farkaševac, obnovljena je lokalna cesta do Farkaševca, tu su i Prgomelje, Rajić, sada se radi Gudovac, kao i brza cesta prema Brezi. Brza cesta je za naše gospodarstvo od velike važnosti, a mi smo toga itekako svjesni. Gledajući poduzetnike i obrtnike, u usporedbi sa prošlom godinom, sa 30. rujnom 2021. zaposleno je 400 ljudi više. U Bjelovaru imamo porast i poduzetnika i obrtnika. Budimo realni, Bjelovar je tek tijekom posljednje dvije godine dobio kanalizaciju u četiri najveća prigradska naselja, Gudovcu, Trojstvenom Markovcu, Ždralovima te na Križevačkoj cesti. Uskoro krećemo s asfaltiranjem većine tih cesta. Itekako držimo do čistoće grada, razvoja u smjeru zelenog, održivog, kao i odgovornom zbrinjavanju komunalnog otpada. Jedna od strateških grada naše županije je i poljoprivreda kojom se bavi 21 posto ukupnog stanovništva. Odlučili smo slušati probleme, potrebe i situaciju u kojoj se nalaze naši vrijedni poljoprivrednici. Primjerice, od lokalnih pčelara smo tražili da sami kažu koje su im mjere najpotrebnije. Već petu godinu zaredom, pčelari dobivaju 30 kuna potpore po jednoj košnici. Svi naši vrtići su energetski obnovljeni, cijenu vrtića smo smanjili, a na tome ćemo raditi i dalje. Matične i područne škole na bjelovarskom području gotovo su obnovljenje, država je osigurala besplatne udžbenike, a Grad Bjelovar sufinancira školski radni materijal. Po povlačenju sredstava iz EU fondova smo među najuspješnijih gradovima, točnije u protekle četiri godine povukli smo oko 200 milijuna kuna, naveo je u svom izlaganju zamjenik Igor Brajdić. 

2021 10 12 jesen na bilogori 58
Jakov Ćorić, predsjednik Županijske komore Bjelovar

Dobitnicima se obratio i predsjednik Županijske komore Bjelovar Jakov Ćorić koji se osvrnuo na poslovanje gospodarstvenika u vrijeme pandemije koronavirusa u 2020. godini, istaknuvši da je unatoč svim problemima poslovanje gospodarskih subjekta prema svim pokazateljima bilo na razini 2019. godine. 

2021 10 12 jesen na bilogori 134
Dobitnici plaketa Zlatna kuna i posebnih priznanja za najuspješnije tvrtke u 2020. godini • 2021_10_12_jesen_na_bilogori_134
 • 2021_10_12_jesen_na_bilogori_143
 • 2021_10_12_jesen_na_bilogori_43
 • 2021_10_12_jesen_na_bilogori_48
 • 2021_10_12_jesen_na_bilogori_34
 • 2021_10_12_jesen_na_bilogori_40
 • 2021_10_12_jesen_na_bilogori_81
 • 2021_10_12_jesen_na_bilogori_58

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja
Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.
Autorska prava
Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.
Pravo na prenošenje
Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.
Linkovi na ostale stranice
Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati linkove na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.
Zaštita privatnosti
Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl.
Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.
Prava i obveze korisnika
Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:
•    Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji.
•    Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći.
•    Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima.
•    Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
•    Lažno predstavljanje
•    Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
•    Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima.
Registracija korisnika
Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.
Pravila komentiranja
Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni.
Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Linkovi trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43 000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.