Crosst.hr

ŽUPANIJA raspisala JAVNE POZIVE ZA 22 MJERE vrijedne 5 milijuna kuna – MJERE SU USMJERENE ZA POMOĆ GOSPODARSTVENICIMA

2020 6 15 gospodarstva 2

Bjelovarsko-bilogorska županija raspisala je javne pozive bespovratne potpore namijenjene gospodarstvenicima, obrtnicima i poljoprivrednicima za 22 mjere za koje je u proračunu osigurano 5 milijuna kuna. Jedan je to od vida pomoći Bjelovarsko-bilogorske županije gospodarstvu, obrtništvu i poljoprivredi, a po broju mjera i osiguranih sredstava naša županija smjestila se na sam vrh vezan uz bespovratne potpore, ne samo na području županije, već i šire. Sve mjere dogovorene su upravo s onima kojima su i namijenjene s Gospodarskom i Obrtničkom komorom, te poljoprivrednim komorama kako bi unaprijedili, proširili i osigurali konkurentnost svog poslovanja.

MJERE ZA POLJOPRIVREDNIKE

Sveobuhvatne mjere bespovratne potpore za poljoprivredne proizvođače u 2020. godini za koje je osigurano 4 milijuna kuna su:

 1. Kreditiranje stočarske proizvodnje za nabavu rasplodnih junica i grla za tov junadi, svinja , ovaca i koza
 2. Potpora biljne i voćarske proizvodnje – nabava i postavljanje plastenika i staklenika za povrtlarstvo
 3. Nabava i postavljanje sustava za zaštitu višegodišnjih nasada od tuče u voćarstvu
 4. Podizanje trajnih nasada u voćarstvu te sadnju ljekovitog i aromatičnog bilja
 5. Nabava opreme za sustav navodnjavanja na OPG-u

6:   Potpora ekološkoj proizvodnji za troškove stručnoj kontroli i izdavanje potvrdnice u ekološkoj proizvodnji

 1. Potpora stočarskoj proizvodnji za nabavu nerastova i nazimica s ciljem unapređenja genetskog potencijala u svinjogojstvu na području Bjelovarsko-bilogorske županije
 2. Potpora za nabavu uzgojno valjanih ovnova
 3. Potpora za ulaganje u poboljšanje kvalitete mužnje i skladištenje mlijeka
 4. Potpora premije osiguranja poljoprivredne proizvodnje
 5. Potpora obrazovanja poljoprivrednika
 6. Sufinanciranje razvojnih projekata  u  poljoprivredi za  izradu  dokumentacije  za potrebe natječaja iz Programa Ruralnog razvoja
 7. Potpore za pčelarstvo,  izgradnja  dogradnja  i  unutarnje  uređenje  prostora  za punjenje i skladištenje meda
 8. Analiza poljoprivrednog zemljišta
 9. Poticanje prodaje poljoprivrednih proizvoda
 10. Potpore za okrupnjavanje poljoprivrednog zemljišta

 

MJERE ZA PODUZETNIKE I OBRTNIKE

Javni poziv za prijavu projekata za korištenje mjera za razvoj gospodarstva i obrtništva u 2020. godini vrijedan milijun kuna obuhvaća:

 1. Sufinanciranje dokumentacije kod prijave gospodarstvenika na fondove Europske unije i nacionalne izvore
 2. Sufinanciranje dokumentacije kod prijave obrtnika na  fondove Europske unije i nacionalne izvore
 3. Poticanje certificiranja i uvođenja sustava kvalitete kod gospodarskih subjekata
 4. Sufinanciranje nastupa na sajmovima
 5. Potpora novootvorenim  obrtima  koji  se  bave izradom  tradicijskih  proizvoda ili usluga
 6. Sufinanciranje uvođenje bike&bed standarda

Također, važno je istaknuti da se Bjelovarsko-bilogorska županija uspješno obranila od koronavirusa i pred njom je sada borba za očuvanja svakog radnog mjesta, a upravo županijske potpore idu u smjeru poticanja gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede.

Podsjetimo se, Bjelovarsko-bilogorska županija je najveći investitor u ovom dijelu Hrvatske s građevinskim investicijama koje će dosegnuti pola milijarde kuna. Šansa je to za sve naše građevinare i srodne djelatnosti da dođu do posla, posebice sada kada je korona kriza zaustavila praktički sve privatne investicije i dobar dio javnih.

Takva situacija nije u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji jer župan Damir Bajs ima drugačiji stav, a to je pokretanje gospodarstva kada je najpotrebnije. Dokaz tome su investicijski ciklusi koji su se dodatno pojačali u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Treba spomenuti kako je gospodarstvo Bjelovarsko-bilogorske županije posljednjih godina sve do korona krize bilježilo trend rasta koji se očitovao u dvoznamenkastim brojkama bilo da je riječ o rastu zaposlenosti, padu nezaposlenosti, ulaganju u gospodarstvo, dobiti gospodarstva, porastu broja poduzetnika, ulaganja u dugotrajnu imovinu i drugo.

2020 6 15 gospodarstva 8

O cijeloj situaciji i javnim pozivima za pomoć gospodarstvu rekao je župan Damir Bajs.

– Ako govorimo o vremenu iza nas, tu moram naglasiti da je je vrijeme korona krize značilo borbu protiv pandemije te brigu za zdravlje naših sugrađana. Međutim, iako je zdravlje prioritetno ne treba zanemariti i druge efekte korona krize, a to je gospodarstvo. Stoga, Bjelovarsko-bilogorska županija u suradnji s gospodarskom i obrtničkom komorom želi omogućiti našim gospodarstvenicima da se situacija normalizira i da se možemo vratiti u posao kao i prije. Prvi set mjera koje smo dogovorili vezan je uz investicije od gradnje nove zgrade Opće bolnice Bjelovar do obnove naših škola. Pred nama je raspisivanje natječaja za nastavak investicijskog ciklusa i računamo da će se na natječaje prijaviti gospodarstvenici s našeg područja. Uz navedeni set mjera, Županija kreće u raspisivanje novih Javnih poziva za 22 mjere koje će pomoći poduzetnicima, obrtnicima i poljoprivrednicima, rekao je župan i dodao da se radi o 16 mjera za poljoprivrednike te 6 za poduzetnike i obrtnike.

Župan je također kazao da su sredstva za navedene mjere osigurana u Županijskom proračunu i da je sada najvažnije ulaganje u one koji su najugroženiji, a to gospodarstvo.

2020 6 15 gospodarstva 10

Što se tiče županijskih mjera i situacije u kojoj su se našli obrtnici više je rekao  predsjednik Obrtničke komore BBŽ Goran Grgić.

-Obrtništvo naše županije lani je imalo iznimno dobru godinu s velikim porastom obrtnika i to zahvaljujući mjerama; državnim, županijskim i mjerama nekih Gradova. Mi ovoga trenutka imamo svega 10 obrta manje nego što smo imali na početku godine što mislimo da je dobro. Naravno, dolaze mnogi računi na naplatu koji možda nisu bili vidljivi odmah i trebat će nam svaka moguća potpora, naglasio je Grgić i nastavio o županijskim mjerama, istaknuvši posebno mjere iz prošlog paketa.

– U financijskom smislu najznačajnije su mjere iz prošlog paketa, a riječ je o energetskim projektima za građevinski sektor koji će sigurno našim građevincima, najmanje do kraja godine, a sigurno i tijekom proljeća iduće godine osiguravati poslove. Polako počinje biti važna i ona mjera za beskamatnim kreditiranjem, pokreću se poslovi i nedostaje sredstava za obrtni kapital. U ovih šest mjera koje se danas predstavljaju obrtnici vide svoj interes, bit će na raspolaganju velika sredstva iz europskih fondova, a projekti su skupi. Za većinu mojih kolega ovakva pomoć je dragocjena jer je vrlo teško, pogotovo u ovakvom trenutku, financirati projekte iz kojih bi onda iz europskih i domaćih fondova mogli dobiti novac, pojasnio je predsjednik Obrtničke komore BBŽ Goran Grgić.

Grgić je također spomenuo mjere iz prošle godine za obrtnike, koje su bile vrlo tražene, a riječ o sredstvima za nabavu opreme i strojeva te adaptaciju prostora.

– Bit ću optimističan i nadam se da će Županija imati sredstava u drugoj polovici ove godine i za ove mjere.

Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.