Crosst.hr

ŽUPANIJA – Radi se punom parom na obnovi škola – Kreće obnova i Područne škole Dautan

2021 03 17 skola dautan 59

Dario Jaušić, ravnatelj OŠ Ivana Viteza Trnskog Nova Rača i Ivan Marković, vlasnik obrta „GRAD-IM“ potpisali su, uz prisustvo bjelovarsko – bilogorskog župana Damira Bajsa, ugovor vezan uz energetsku obnovu Područne škole Dautan i to u srijedu, 17. ožujka.   

Naime, riječ je o EU projektu energetske obnove PŠ Dautan vrijedan je 640 tisuća kuna i o 47. školskom objektu na području Bjelovarsko -bilogorske županije za koji se potpisuje ugovor s izvođačem radova za temeljitu obnovu.

2021 03 17 skola dautan 79

Posljednje tri godine nismo ništa obnavljali i sada se vraćamo s energetskom obnovom. Naša škola je 2014. godine stvrstana u energetski razred G, što nam je bio dovoljan pokazatelj da nešto moramo promijeniti i poduzeti. Do prije nekoliko godina, zgrada se u zemljišnim knjigama vodila kao spremište za građu. Izgrađena je 1941. godine. Borba oko vlasništva zgrade trajala je sve do 2017. godine kada smo se u zemljišnim knjigama formalno uknjižili kao vlasnici. Provedivost ovakvih projekata ne bi bila moguća bez podrške i razumijevanja župana i Županije, istaknuo je Dario Jaušić, ravnatelj škole u Novoj Rači.

Drago nam je što je naša škola krenula u obnovu. Kroz naredne godine nadamo se i povećanju broja naših učenika. Županu Bajsu i cijeloj Bjelovarsko – bilogorskoj župniji zahvaljujem što provode ovakve projekte i još dodatno u njih ulažu vlastita sredstva. Poznato je da svaka manja sredina voli biti uređena, posebno kada se govori o školskim objektima, istaknuo je Darko Knežić, načelnik Općine Nova Rača.

Cilj Bjelovarsko – bilogorske županije i župana Damira Bajsa je da sve škole kojima je Županija osnivač, kako velike matične, tako i male područne, budu obnovljene. Energetskom obnovom PŠ Dautan nastavljaju se ulaganja Bjelovarsko – bilogorske županije u Osnovnu školu Ivana Viteza Trnskog Nova Rača, budući da je matična školska zgrada već obnovljena, kao i područne škole u Međurači i Severinu. Time se ulaganja u školstvo vezana uz OŠ Ivana Viteza Trnskog zajedno s područnim školama posljednjih godina penju na preko tri i pol milijuna kuna.

2021 03 17 skola dautan 90

Kada sam postao župan, sjećam se da nisam obišao niti jednu školu koja je bila u fazi uređenja ili obnove. Tada je Bjelovarsko – bilogorska županija bila zadnja po ulaganju u školstvo. Taj segment sam odlučio pod hitno krenuti mijenjati. Školstvo sam postavio kao prioritet te smo tijekom podljednjih godina učinili jedan veliki iskorak. Izgradnjom, dogradnjom i energetskom obnovom omogućujemo da svi naši učenici i djelatnici škola imaju standard 21. stoljeća. Trenutno se provode ogromni projekti koju su među najvećima, ako ne i najveći u Hrvatskoj. Nakon što radovi budu završeni, Bjelovarsko -bilogorska županija osigurat će sredstva i  za potrebne  dodatne  radove koji  nisu  obuhvaćeni   navedenim projektom. Škola će biti opremljena novim namještajem, stolarijom,  a sve  kako  bi učenici,  njih ukupno šest i zaposlenici  škole imali  uvjete  rada i održavanja nastave primjerene vremenu u kojem živimo. Da bismo bili država i županija znanja, svi moramo ulagati u škole, učenike i djelatnike. Vjerujem da će ovdje svi radovi biti odrađeni u zadanom roku, kako bismo naposljetku imali još jednu u nizu novu školu, zaključio je župan Bajs.

Radovi energetske obnove PŠ Dautan podrazumijevaju postavljanje vanjske ovojnice, vanjske stolarije, izolaciju stropa prema negrijanom tavanu, postavljanje nove LED rasvjete, rekonstrukciju grijanja.

2021 03 17 skola dautan 82

Drago mi je što je naša firma odabrana za izvođača radova. Do sada smo sa investitorom, kao i nadzorom imali jako pozitivna i dobra iskustva. Vjerujem da će radovi ići po planu. Ovdje je obnova specifična jer izolacije neće ići sa vanjske, već unutarnje strane zbog sanacije kapilarne vlage, istaknuo je Ivan Marković, izvođač radova.

Bjelovarsko – bilogorska županija veliku pažnju posvećuje daljnjem razvoju i unaprjeđenju  školstva na cijelom području i sa investicijama  većim od 250 milijuna kuna uspješno koristi europska sredstva.

Kada je riječ  o  ulaganjima  u  školstvo  i  obrazovanje,   Bjelovarsko – bilogorska županija druga je na ljestvici hrvatskih županija. Najveći  dio  sredstava  odnosi  se  upravo  na energetske obnove, dogradnje ili izgradnje školskih objekata.

2021 03 17 skola dautan 85

Našu školu pohađaju krasna, talentirana i jako dobra djeca, zbog čega zaslužuju da imaju bolju, ljepšu i kvalitetniju školu. Jako se veselimo obnovi, posebno djeca koja su uzbuđena i zbog toga što se za vrijeme održavanja radova moraju preseliti na drugu lokaciju. Cijeli ovaj proces će za sve nas biti vrlo emotivan i zanimljiv, poručila je učiteljica Kristina Barišić.

 • 2021_03_17_škola_dautan_9
 • 2021_03_17_škola_dautan_17
 • 2021_03_17_škola_dautan_32
 • 2021_03_17_škola_dautan_34
 • 2021_03_17_škola_dautan_38
 • 2021_03_17_škola_dautan_42
 • 2021_03_17_škola_dautan_58
 • 2021_03_17_škola_dautan_59
 • 2021_03_17_škola_dautan_68
 • 2021_03_17_škola_dautan_75
 • 2021_03_17_škola_dautan_79
 • 2021_03_17_škola_dautan_82
 • 2021_03_17_škola_dautan_85

Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.