01. prosinca 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

ŽUPANIJA: Potpisani ugovori s korisnicima županijskih potpora u gospodarstvu i obrtništvu

obrtnici 9

Bjelovarsko – bilogorski župan Damir Bajs potpisao je u četvrtak 7. siječnja ugovore s korisnicima županijskih potpora koji su se javili na Javni poziv za prijavu projekata za korištenje mjera za razvoj gospodarstva i obrtništva. Konkretno, riječ je o mjerama koje su dogovorene upravo s onima kojima su i namijenjene, s HOK-om i HGK-om s ciljem unapređenja, proširenja i osiguravanja konkurentnosti poslovanja. Županijske mjere bile su predviđene za sufinanciranje dokumentacije kod prijave gospodarstvenika na fondove EU i nacionalne izvore, sufinanciranje dokumentacije kod prijave obrtnika na fondove EU i nacionalne izvore, poticanje certificiranja i uvođenja sustava kvalitete kod gospodarskih subjekata, sufinanciranje nastupa na sajmovima, potpora novootvorenim obrtima koji se bave izradom tradicijskih proizvoda ili usluga te sufinanciranje uvođenja BIKE&BED standarda. po jedan korisnik za svaku mjeru s područja Bjelovarsko – bilogorske županije.

obrtnici 8

– Prvenstveno želim da nam svima 2021. godina bude bolje i mirnija. U gospodarstvu se radi pod trostrukim pritiskom, jer je u ovim kriznim situacijama zaista teško poslovati. Unatoč svim događanjima vezanim za korona krizu i potrese, dobar dio gospodarstva posluje, živi i radi, no ne može postizati rezultate iz primjerice 2019. godine. Nadam se da će što više firmi uspjeti zadržati likvidnost. Održati likvidnost u ovakvim situacijama je zaista jedno veliko umijeće. Stižem iz realnog sektora, razumijem što to znači i razumijem sve koji se bore iz dana u dan. Velik dio gospodarstvenika nalazi se u teškoj situaciji, nema nikakvih prihoda, a rashodi i troškovi ostaju. Za očekivati je da će se situacija sa COVID-om početi stabilizirati tijekom svibnja ili lipnja. Za potrese je ipak teško bilo što predviđati. Pozdravljam odluku gospodina župana koji je pronašao mogućnost pružanja potpore za razvoj gospodarstva i obrtništva. Naša poruka poduzetnicima je da nisu sami, zaboravljeni i ostavljeni, istaknuo je Jakov Ćorić, predsjednik HGK Županijske komore Bjelovar.

Bjelovarsko – bilogorska županija odobrila je sve zahtjeve koji su udovoljavali uvjetima, odnosno 54 zahtjeva, a ukupne potpore za gospodarstvo i obrtništvo od strane BBŽ u 2020. godini iznosile su 3,4 milijuna kuna. Županija je najveći investitor u ovom dijelu Hrvatske s građevinskim investicijama koje će prijeći pola milijarde kuna. Na taj način BBŽ daje mogućnost domaćim građevinarima i srodnim djelatnostima da dođu do posla, osobito sada u vrijeme korona krize.  

obrtnici 6

 

– Ovim putem želim pružiti podršku svima zatvoren i ne mogu raditi. Cijela protekla godina ostavila je velik trag u svim granama gospodarstva. Puno puta sam rekao i puno puta je dokazano da naša Županija na čelu s Damirom Bajsom imaju razumijevanja prema malom poduzetniku i obrtniku. Neki su sa svojim poduzetništvom krenuli upravo tijekom 2020. godine koja je bila nepredvidljiva i nestabilna. Posebno njima je potrebno pružiti podršku i pokazati kako nisu sami u ovoj krizi. Starijim poduzetnicima je možda malo lakše, jer imaju podlogu i veće iskustvo, pa se samim time i lakše nose kriznim izazovima. Želim vjerovati da su loši dani iza nas i da ćemo u ovoj godini lakše „disati“, Goran Grgić, predsjednik HOK Bjelovarsko – bilogorske županije.

obrtnici 5

– Korisnica sam županijske mjere za sufinanciranje dokumentacije kod prijave gospodarstvenika na fondove EU i nacionalne izvore. Inače, bavimo se proizvodnjom domaćih tradicionalnih proizvoda od tijesta, odnosno domaćih štrukli, pogača, pita, kruhova ispod peke i slično. Vrlo sam zahvalna na svakoj brizi i pomoći, bez obzira sa koje strane dolazi. Posebno sam zahvalna našoj Županiji što ima sluha za male obrtnike. Mi smo ušli u proširenje djelatnosti, izgradnju proizvodnog objekta pri čemu smo se susreli sa raznim preprekama. Teško je ili vrlo nemoguće doći do bilo kakvih sredstava jer obrti obično imaju manje kapitala. Aplicirali smo projekt za izgradnju proizvodne hale, poručila je Mira Rajić, vlasnica Piterije Zvrk, obrta za proizvodnju i trgovinu.

obrtnici 1

– Također sam korisnik županijske mjere za sufinanciranje dokumentacije kod prijave gospodarstvenika na fondove EU i nacionalne izvore pomoću koje sam poboljšao svoju likvidnost i samim time uspio zadržati radnike, isplatiti božićnice i nastaviti normalno funkcionirati u ovim izazovnim vremenima. Vjerujem da će podrška od strane Županije biti prisutna i dalje, rekao je Josip Šamec, direktor tvrtke Šamec d.o.o.

Bjelovarsko – bilogorska županija posljednjih godina bilježi trend rasta i investicija koji se očitovao u dvoznamenkastim brojevima bilo da je riječ o rastu zaposlenosti, padu nezaposlenosti, ulaganju u gospodarstvo ili pak dobiti gospodarstva, porastu broja poduzetnika, ulaganju u dugotrajnu imovinu. Samo u proizvodne pogone uloženo je oko milijardu kuna.

obrtnici 2

– Protekla godina je bila izuzetno teška za sve nas, kako za zdravlje, tako i za gospodarstvo cijele Hrvatske, pa i Bjelovarsko – bilogorske županije. Zbog propisanih mjera, dio gospodarstvenika još uvijek ne može raditi. Dio njih radi pod otežanim uvjetima. To se odražava na najmanjeg obrtnika, ali i na najveću tvrtku. Ključno je da 2021. godinu iskoristimo kao mogućnost oporavka. Moramo biti optimistični i vjerovati da će se situacija s koronom smiriti prije ljeta. Nadam se da će cijepljenje i mjere koje se provode dati dobre rezultate. U borbi protiv korone, naša je županija i dalje među najuspješnijima u Hrvatskoj. Županija je tijekom prošle godine provela niz aktivnosti kako bi podržala gospodarstvo. Oko 30 posto županijskih poduzetnika radi u građevini ili srodnim djelatnostima. Županija će nastaviti pružati potporu i drugim granama koje su pod opterećenjem. U ovim teškim vremenima, dobar je znak povećanje broja obrtnika na bjelovarsko – bilogorskom području, kazao je župan Bajs.

Prema posljednjim dostupnim podacima nakon rekordne 2018. godine,  tijekom 2019. Bjelovarsko – bilogorska županija i dalje bilježi rast poduzetnika za 6,17 posto, rast ukupnih prihoda od 9,6 posto, rast prosječne neto plaće po zaposlenom za 6,9, rast izvoza za 2,9 posto te rast broja zaposlenih za 4,2 posto.

 • obrtnici
 • obrtnici (2)
 • obrtnici (3)
 • obrtnici (9)

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja
Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.
Autorska prava
Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.
Pravo na prenošenje
Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.
Linkovi na ostale stranice
Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati linkove na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.
Zaštita privatnosti
Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl.
Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.
Prava i obveze korisnika
Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:
•    Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji.
•    Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći.
•    Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima.
•    Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
•    Lažno predstavljanje
•    Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
•    Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima.
Registracija korisnika
Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.
Pravila komentiranja
Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni.
Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Linkovi trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43 000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.