Crosst.hr

ŽUPANIJA: Potpisani ugovori s gospodarstvenicima u okviru javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava za razvoj poduzetništva i obrtništva

2021 09 20 zupanija 73

Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić potpisao je ugovore s gospodarstvenicima i obrtnicima koji su se javili na županijski Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za razvoj gospodarstva i obrtništva. Riječ je o 16 korisnika kojima će biti dodijeljena sredstva u iznosu od 123.603,94 kune.

Prigodom potpisivanja ugovora s gospodarstvenicima, župan Marušić je istaknuo da korona kriza već više od godinu i pol dana ostavlja traga na svim sektorima društva.

2021 09 20 zupanija 8
Župan Marko Marušić o dodjeli sredstava gospodarstvenicima i podršci Županije

Vi ste jedni od onih koji su najviše pogođeni, ali se ne predajete, i dalje vrijedno radite i trudite se očuvati svoje poslovanje i na tome vam čestitam. Bjelovarsko-bilogorska županija to prepoznaje i cijeni i uvijek će stajati uz vas i pružati vam potrebnu podršku tako da vjerujem da će vam i ova pomoć koju ćete dobiti s današnjim potpisom ugovora biti od koristi. Ono što me također veseli je da se broj obrta u našoj županiji povećava. Trenutno je na području županije 1229 obrta što je za 48 obrta više u odnosu na godinu ranije. Nadam se da će se taj pozitivan trend nastaviti i dalje, kazao je župan Marušić.

Unatoč korona krizi u prošloj godini porastao je broj novoosnovanih poduzeća, što je potvrdila i direktorica HGK Županijske komore Bjelovar Martina Posavac Ćurić.

2021 09 20 zupanija 19
Martina Posavac Ćurić, direktorica HGK Županijske komore Bjelovar

Osim što natječaji Županije sudjeluju u preživljavanju osnovanih obrta ili poduzeća, isto tako su motivacija za dalje. Imamo dosta natječaja koji se vežu za apliciranje Fondova EU, a nadam se da će se taj pozitivan niz i nastaviti, te da će u budućnosti doći do nekih novih natječaja koji će omogućiti što širi spektar prijave, rekla je Posavac Ćurić.
Potpisivanju ugovora s gospodarstvenicima prisustvovao je i predsjednik Obrtničke komore BBŽ Goran Grgić.

2021 09 20 zupanija 23 Veseli me što je naša suradnja nastavljena s novim županom i Županijskom upravom, a nadamo se da ćemo suradnju uspjeti podići i na neku višu razinu. Drago mi je što će obrtnici dobiti novčane potpore jer danas je u krizi svaka kuna važna. Jednako važno je i to što imaju osjećaj da su dobro došli u svojoj zajednici. Da je teško, teško je, ali barem smo izbjegli onaj katastrofalni scenarij iz 2008. godine kada se zaredalo užasnih desetak godina. Ova će kriza izgleda proći bezbolnije, rekao je predsjednik Obrtničke komore BBŽ Goran Grgić te dodao da ga veseli podatak što je čak 20 posto narastao broj zaposlenih među kojima su dakako i obrtnici.

2021 09 20 zupanija 42
Župan Marušić potpisao je ugovor s ravnateljem Daruvarskih toplica Ratkom Vukovićem

Korisnicima mjera će dobivena sredstva bit će od velikog značaja, a među potpisnicima ugovora bili su i direktor tvrtke Mini Pak d.o.o Željko Rijetković i ravnatelj Daruvarskih toplica Ratko Vuković.

2021 09 20 zupanija 28
Željko Rijetković, direktor tvrtke Mini Pak

U ova vremena kada teško dolazimo do bilo kakvih sredstava ovo nam daje mogućnost da barem povratimo ono što smo uložili ili dobijemo dio tih sredstava nazad jer znamo da ozbiljniji natječaji traže određenu pripremu i određeni trošak koji je tada nepovratan da nema županijskih potpora. Hvala županu i Županiji na ovim sredstvima, rekao je direktor tvrtke Mini Pak, Željko Rijetković.

2021 09 20 zupanija 30
Ratko Vuković, ravnatelj Daruvarskih toplica

Zahvaljujem se na dobivenim sredstvima putem kojih zapravo podižemo kvalitetu naših usluga. Naglasio bih da je vrlo bitno da ovakve mjere idu i dalje. Stoga se nadam da će Bjelovarsko-bilogorska županija nalaziti snage i financijske mogućnosti da se potpore nastave i dalje, istaknuo je ravnatelj Daruvarskih toplica Ratko Vuković.

2021 09 20 zupanija 15Gospodarstvenici koji su potpisali ugovore, javili su se na mjere: „Sufinanciranje dokumentacije kod prijave gospodarstvenika na fondove EU i nacionalne izvore”, „Potpora tvrtkama i obrtima kojima je Odlukama Stožera CZ RH privremeno obustavljeno poslovanje”, „Potpora novootvorenim obrtima koji se bave izradom tradicijskih proizvoda ili usluga i potpora novootvorenim proizvodnim obrtima”, „Sufinanciranje uvođenja BIKE&BED standarda te “Potpora promociji i marketingu turističke ponude Bjelovarsko-bilogorske županije”.

Inače, ovogodišnji županijski Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpornih mjera za razvoj gospodarstva i obrtništva obuhvaćao je trinaest mjera, a zaprimljeno je ukupno 215 zahtjeva s iznosom potpora u vrijednosti 2.3 milijuna kuna. Zbog iskorištenja sredstava većina mjera, njih 10, je zatvorena, a do kraja mjeseca studenog još su otvorene 3 mjere i to „Sufinanciranje dokumentacije za prijavu gospodarstvenika na fondove EU i nacionalne izvore“, „Sufinanciranje dokumentacije za prijavu obrtnika na fondove EU i nacionalne izvore“ i „Potpora tvrtkama i obrtima kojima je Odlukama Stožera CZ RH privremeno obustavljeno poslovanje“. • 2021_09_20_županija_8
 • 2021_09_20_županija_19
 • 2021_09_20_županija_15
 • 2021_09_20_županija_28
 • 2021_09_20_županija_30
 • 2021_09_20_županija_44
 • 2021_09_20_županija_42
 • 2021_09_20_županija_40
 • 2021_09_20_županija_49
 • 2021_09_20_županija_51
 • 2021_09_20_županija_53
 • 2021_09_20_županija_58
 • 2021_09_20_županija_63
 • 2021_09_20_županija_65
 • 2021_09_20_županija_69
 • 2021_09_20_županija_73
 • 2021_09_20_županija_74
 • 2021_09_20_županija_81
 • 2021_09_20_županija_83

Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.