20. listopada 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Županija potpisala ugovore s umirovljenicima Štefanja, Nove Rače, Garešnice i Hercegovca

2016 07 ugovori 2

Na županijski Javni poziv prema umirovljeničkim udrugama prijavilo se dvadesetak udruga sa svojim projektima

Među dvadesetak županijskih Udruga umirovljenika koje su dobile sredstva za svoje projekte nalazi se i Udruga umirovljenika Štefanje s kojom je zamjenica bjelovarsko-bilogorskog župana Đurđica Ištef Benšić potpisala ugovor. Riječ je o projektu Druženje umirovljenika koji je Udruga prijavila na županijski Javni poziv, koji je išao prema umirovljeničkim udrugama.

Za prijavljeni projekt Udruga umirovljenika Štefanje dobila je 9 tisuća kuna, a ugovor je zamjenica župana potpisala s predsjednikom Josipom Golubićem.

Osim Udruge umirovljenika Štefanje, Županija je ovaj tjedan potpisala Ugovor i s umirovljenicima u Novoj Rači s predsjednikom Ljubinkom Tošićem.

Udruga umirovljenika Nova Rača također se javila na županijski Javni poziv s projektom „Zajedno u prirodi“ za jednodnevni izlet na Plitvička jezera i nabavu vrtne garniture. Udruga je dobila također 9 tisuća kuna.

Potpisan je ugovor i sa umirovljenicima u Garešnici. Ugovor je potpisao bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs s predsjednicom Udruge umirovljenika Garešnica, Jeronimom Bakarić. I ova se Udruga prijavila na županijski Javni poziv za umirovljeničke udruge s projektom „Umirovljenici zajedno“ i dobila je 30 tisuća kuna.

Krajem tjedna, u petak 22. srpnja, zamjenica bjelovarsko-bilogorskog župana Đurđica Ištef Benšić potpisala je ugovor s Udrugom umirovljenika Hercegovac, s predsjednikom Milanom Stilinovićem.

Naime, Udruga umirovljenika Hercegovac također se javila na županijski Javni poziv s projektom „Putujmo zajedno“ i dobila je 9 tisuća kuna.

Potpisivanje ugovora s umirovljenicima nastavlja se i u ponedjeljak 25. srpnja, s Udrugom umirovljenika Sirač, s predsjednikom Vladimirom Milerom za projekt „Nabava harmonike i pikada“.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji svaki peti stanovnik ima iznad 65 godina i upravo je ta skupina socijalno ranjiva. Kroz razne aktivnosti i programe, Županija ima za cilj starijem stanovništvu dati aktivnu ulogu u društvu kroz organizirane sportske, kulturne, obrazovne događaje koje povezuju mlađe i starije stanovništvo. Osim navedenog, Županija provodi i programe koji se temelje na socijalnoj i zdravstvenoj skrbi, te na društvenom djelu.

Slične objave