Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Županija potpisala NOVIH 28 UGOVORA s liječnicima i medicinskim djelatnicima/cama

2019 doktori bjelovar 8

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs je u petak 22. ožujka potpisao novi set ugovora vezan uz potpore Bjelovarsko-bilogorske županije za zadržavanje i privlačenje liječnika i medicinskog osoblja za rad u zdravstvenim ustanovama na području županije.

Naša županija je prva u Hrvatskoj donijela set mjera putem kojih želi zadržati i privući liječnike na rad u zdravstvenim ustanovama na području županije. Radi se o programu Za najveću vrijednost zdravstvenog sustava – liječnike i medicinsko osoblje, kojeg je usvojila i Županijska skupština. Mjere podrazumijevaju sufinanciranje stambenih kredita, sufinanciranje troškova podstanarstva te sufinanciranje stručnog usavršavanja i doškolovanja od strane Bjelovarsko-bilogorske županije. Nakon Javnog poziva koji je otvoren trajno, župan Damir Bajs će potpisati novi set ugovora s liječnicima vezan uz subvencioniranje troškova podstanarstva, subvencioniranje kamata stambenih kredita te subvencije troškova stručnog usavršavanja.

Župan Damir Bajs je istaknuo kako se je na mjere moguće prijaviti bilo kada, a mjere je moguće i kombinirati.

– Zdravstvo u Hrvatskoj, pa i u našoj županiji ima izvjesnih problema; problemi su posebice vezani uz nedostatak liječnika. Bjelovarsko-bilogorska županija je u suradnji sa zdravstvenim stručnim tijelima utvrdila prijedlog mjera koje će se odnositi na naše liječnike. Od tri ponuđene mjere, danas ćemo potpisati najviše ugovora vezanih upravo uz stručno usavršavanje; i to ne samo za liječnike već i za medicinske sestre i druge zdravstvene djelatnike.

Dogovorili smo da su ovo prve mjere u Hrvatskoj koje su trajne naravi – ponekad gradovi i županije imaju mjere samo za jednu godinu. Ono što naše mjere razlikuje od svih ostalih jest činjenica da se ovdje ne radi o nikakvom javnom natječaju nego o Javnom pozivu, što znači da on svakom liječniku omogućuje da u bilo koje vrijeme preda zahtjev i da se pridruži nekoj od mjera. O tome ne treba čekati nikakve raspise već samo treba napisati zahtjev.

Druga stvar je što su mjere trajne – u najmanju ruku 3 godine, a vjerujem da će biti i duže. Županija će za ove mjere izdvojiti oko 3 milijuna kuna i više, ovisno o tome koliko ćemo zahtjeva imati.

Posebno me veseli što ćemo danas potpisati ovaj treći dio ukupnosti programa, a to je 25 ugovora vezanih uz stručno usavršavanje. Potpisati ćemo i 1 novi ugovor za sufinanciranje troškova podstanarstva i 2 nova ugovora za subvencioniranje kamata za kupnju nekretnine. I dalje ćemo nastaviti s ovime, a ovog trenutka ćemo imati potpisanih 56 ugovora s našim liječnicima. Sredstva se mogu dobiti i za više mjera, osim za kombinaciju podstanarstva i stambenog kredita. Veseli me i da je velik broj zahtjeva donesen za stambene kredite, jer to znači da su se ljudi odlučili živjeti ovdje, istaknuo je župan i dodao kako je adekvatna zdravstvena zaštita jedan od glavnih čimbenika kod odluke o mjestu stanovanja.

Dr. Gordana Kesić Valpotić, predsjednica Hrvatskog liječničkog zbora Podružnica Bjelovar.

– Puno je toga napravljeno, drago mi je da je prepoznata ova inicijativa da se upravo zdravstvenom sektoru da na važnosti. Smatramo da je stjecanje znanja i vještina osobito bitno s obzirom na uložena sredstva u primarnu zdravstvenu zaštitu, obzirom na planove izgradnje nove bolnice i  na to da će nam upravo u segmentu koji slijedi kvalitetan i educiran zdravstveni kadar biti ključan, kazala je Kesić Valpotić.

Ravnatelj Opće bolnice Bjelovar dr. Ali Allouch zadovoljan je ishodom projekta.

– Ovaj hvalevrijedan stimulativni program je dao dobre rezultate. Svakim danom je sve više zainteresiranih, što pokazuje ozbiljnost i dobre namjere korisnika i zainteresiranih kandidata da će ostati u našoj ustanovi i živjeti u našoj sredini – što je jako dobar znak da zdravstveni sustav Bjelovarsko-bilogorske županije nije u opasnosti, kao što je to u drugim županijama, rekao je ravnatelj bolnice.

Ravnateljica Doma zdravlja Bjelovarsko-bilogorkse županije Ljubica Čaić se osvrnula na razinu  primarne zdravstvene zaštite.

– Mjere su već počele davati efekta u praksi. Naime, prije otprilike mjesec, potpisali smo dva ugovora s liječnicima za troškove stanovanja i sad raspisujemo javne pozive u koje stavljamo mjere koje osigurava Županija za ostanak liječnika i drugih zdravstvenih kadrova u našoj županiji – tako da su nam se počeli javljati liječnici koji su to zamijetili i žele doći raditi iz drugih krajeva Hrvatske.

Mislim da nam bez kadrova u zdravstvu ništa ne vrijedi; svatko je vrijedan, od doktora, sestre pa do čistačice – svatko je bitan kotačić u mehanizmu za odvijanje zdravstvene zaštite, poručila je Čaić.  

– Medicinske sestre i tehničari moraju se cijeli život obrazovati što je vrlo bitno u njihovoj struci. Ova pomoć je velika i nama puno pomaže jer smo i na nekakvim dislociranim studijima gdje imamo dosta velike troškove. Isto tako, potaknuti će naše ostale kolegice i kolege u bolnici i drugim zdravstvenim ustanovama da se odluče na nastavak školovanja, istaknuo je Igor Malešević, potpisnik ugovora i predstavnik OB Bjelovar.

2019 doktori bjelovar 23
dr. Danijela Hajdinjak Prihić

– Ja sam upisala postdiplomski studij menadžmenta kvalitete u zdravstvu; nakon fakulteta Medicine i Stomatologije nedostaje nam naobrazba komunikacije s pacijentom, a isto tako menadžmenta, ali i kvalitete. Moj interes je krenuo u tom smjeru željeći poboljšati svoj rad i dati primjer kolegama. Osobito sam zahvalna što je Županija popratila i moj projekt koji se javio kao produkt postdiplomskog studija, riječ je o smanjenju karijesa na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Zahvalna sam Županiji što nas je podržala, istaknula je potpisnica ugovora dr. Danijela Hajdinjak Prihić, te pozvala sve na predstavljanje svojeg projekta.

– Ovom prilikom vas želim pozvati na predstavljanje projekta, koje će se održati 27. ožujka u Gradskom muzeju Bjelovar, poručila je Hajdinjak Prihić.

CashExpert web banner 633x87px

 • 2019_doktori_bjelovar_1
 • 2019_doktori_bjelovar_3
 • 2019_doktori_bjelovar_4
 • 2019_doktori_bjelovar_5
 • 2019_doktori_bjelovar_6
 • 2019_doktori_bjelovar_8
 • 2019_doktori_bjelovar_9
 • 2019_doktori_bjelovar_12
 • 2019_doktori_bjelovar_15
 • 2019_doktori_bjelovar_16
 • 2019_doktori_bjelovar_17
 • 2019_doktori_bjelovar_19
 • 2019_doktori_bjelovar_23
 • 2019_doktori_bjelovar_24
 • 2019_doktori_bjelovar_26

Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.