Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Županija osigurala sredstva: BESPLATAN PRIJEVOZ VLAKOM na relaciji Bjelovar- Zagreb i Zagreb-Bjelovar

2019 bjelovarinfo pruga 9 12 2019 177

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i predsjednik Uprave HŽ Putničkog prijevoza, Željko Ukić, potpisali su ugovor vezan uz financiranje karata u omjeru “50-50”, za sve putnike koji će putovati vlakom iz Bjelovara u Zagreb i to novoizgrađenom prugom Sveti Ivan Žabno – Gradec. Besplatan prijevoz za žitelje Bjelovarsko – bilogorske županije trajat će od 15. prosinca do 31. prosinca ove godine. Na taj način, svi  putnici koji će do kraja godine putovati na relaciji Bjelovar – Zagreb i Zagreb – Bjelovar putovat će besplatno, za što je Bjelovarsko-bilogorska županija u svom proračunu osigurala 60 tisuća kuna. Dakle, 15. prosinca krenut će novi vozni red te promet na novoj pruzi, prvoj novoizgrađenoj pruzi u Hrvatskoj nakon pola stoljeća. Naši sugrađani tako će pola mjeseca putovati besplatno direktnim vlakom od Bjelovara do Zagreba i to na 12 linija.

Podsjetimo, upravo su Bjelovarsko-bilogorska županija i župan Damir Bajs inicirali su izgradnju same pruge, vodili projekt iste do izdavanja građevinske dozvole. Župan Bajs bio je predsjednik  Povjerenstva za gradnju pruge, Bjelovarsko – bilogorska  županija direktno se uključila u projektiranje pruge, otkup zemljišta i sveg potrebnog da bi se došlo do građevinske dozvole.

Pruga je to koja ni jednim svojim metrom ne prolazi Bjelovarsko-bilogorskom županijom, ali  zato uvelike skraćuje vrijeme putovanja od Bjelovara do Zagreba.  Danas je pruga duga nešto više od 12 kilometara i vrijedna preko 200 milijuna kuna, a izgrađena europskim sredstvima. Zahvaljujući njezinoj izgradnji, put od Bjelovara do Zagreba uvelike će se smanjiti.

2019 bjelovarinfo pruga 9 12 2019 159

– Stigli smo ne samo do kraja investicije, već do voznog reda na tzv. pruzi zvanoj čežnja. Gradnja pruge je započela još prije skoro 20 godina. Iskreno se zahvaljujem svima koji su na bilo koji način doprinijeli izgradnji pruge. Sada nam je cilj da stanovnici ovog dijela županije imaju prigradski prijevoz grada Zagreba. Skraćivanje dužine putovanja omogućit će našim studentima, učenicima, zaposlenima da kvalitetnije organiziraju dan, prije stignu na cilj i da se isto tako brže vrate kućama. Pruga će sasvim sigurno dati mogućnost ostanka ljudi u Bjelovaru. Pruga nas također izvlači iz prometne izoliranosti, jer je naša županija još uvijek bez brze ceste, no nadamo se i tome. Jako me veseli što će po novoj pruzi voziti novi vlakovi, čime se svakako podiže kvaliteta putovanja, točnije boravka u vlaku. U 2020. godini, kada bude donesen županijski proračun čeka nas još jedno potpisivanje ugovora koji se veže na sufinanciranje dijela prijevoza iz Bjelovara u Zagreb i obratno, rekao je župan Bajs.

2019 bjelovarinfo pruga 9 12 2019 132

– Napokon smo dočekali da se ova pruga pusti u funkciju. Županu zahvaljujem na uloženom trudu i inicijativi. Putovanje u Zagreb u ovoj će fazi trajati između jedanog sata i 11 minuta i jednog sata i 15 minuta. S vremenom, kada cijeli projekat izgradnje drugog kolosjeka na relaciji Dugo Selo – Križevci bude gotov, vrijeme vožnje će biti 50 minuta. Stanovništvo će svakako osjetiti pogodnosti što se tiče same cijene karte. U samom startu cijene će biti povoljnije između deset i 25 posto, no mi radimo na tome da cijena karte bude još povoljnija. Nadam se da ćemo već početkom slijedeće godine putnicima omogućiti da sa jednom jedinstvenom kartom mogu putovati vlakom od Bjelovara i voziti se zagrebačkim javnim prijevozom, bilo tramvajem ili autobusom. Od 15. prosinca ćemo iz smjera Zagreba prema Bjelovaru imati sedam linija, a iz smjera Bjelovara prema Zagrebu pet linija. Uz postojeće vlakove, linijom će voziti i jedan nagibni. Trenutno sa područja BBŽ-a otpremimo oko 200 tisuća putnika godišnje, iz samog Bjelovara nešto više od 35 tisuća. Držim da će nova pruga puno značiti za cijelu Bjelovarsko–bilogorsku, Koprivničko–križevačku, pa i Zagrebačku županiju te njezine žitelje, pojasnio je predsjednik Uprave HŽ Putničkog prijevoza, Željko Ukić.

VEZANI ČLANCI:

BESPLATAN PRIJEVOZ DIREKTNIM VLAKOM BJELOVAR – ZAGREB na novoizgrađenoj pruzi Sveti Ivan Žabno-Gradec

20191209 193435 002

 
 • 2019_bjelovarinfo_pruga_9_12_2019_122
 • 2019_bjelovarinfo_pruga_9_12_2019_126
 • 2019_bjelovarinfo_pruga_9_12_2019_129
 • 2019_bjelovarinfo_pruga_9_12_2019_146
 • 2019_bjelovarinfo_pruga_9_12_2019_153
 • 2019_bjelovarinfo_pruga_9_12_2019_162
 • 2019_bjelovarinfo_pruga_9_12_2019_164
 • 2019_bjelovarinfo_pruga_9_12_2019_149
 • 2019_bjelovarinfo_pruga_9_12_2019_132

Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.