23. listopada 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

ŽUPANIJA nastavlja ulaganja u razvoj cikloturizma: Izdavanje prvih oznaka “bike&bed” za sve pružatelje usluge

2021 03 25 cikloturizam 5

U četvrtak 25. ožujka, održan je radni sastanak vezan za daljnji razvoj razvoj cikloturizma u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji, nakon čega su župan Damir Bajs i županijski koordinator za razvoj cikloturizma Hrvoje Supančić održali konferenciju za medije. Naime, zbog blage valovitosti reljefa i očuvanosti okoliša, naša županija ima idealne uvjete za cikloturizam zbog čega se ubraa u hrvatske županije s dobro razvijenom mrežom obilježenih biciklističkih ruta koje pokrivaju sve dijelove županije.

Bjelovarsko – bilogorske županije može se pohvaliti s više od 400 kilometara cikloturističkih staza i ruta županijskog i međunarodnog značaja, a kako bi se cikloturizam na bjelovarsko – bilogorskom području i dalje razvijao te kako bi zaljubljenici u ovaj oblik turizma imali što bolje uvjete, Županija bez prestanka ulaže i provodi brojne aktivnosti.

2021 03 25 cikloturizam 11

Od 2017. kada smo bili u samim začecima razvoja cikloturizma u našoj županiji, do današenjg dana učinilo se puno toga. Krenuli smo od ničega i na raspolaganju smo imali samo vlastiti entuzijazam. Međutim, korak po korak, ova priča se krenula jako lijepo i kvalitetno razvijati. Uočili smo prednosti i mogućnosti naše županije, na čemu smo se najviše bazirali kroz daljnji rad. Jedan od projekata na kojem smo radili je i naš promidžbeni film koji za cilj ima predstavljanje naše županije. Jedan do svakako najvažnijih segmenata razvoja cikloturizma je revitalizacija stare pruge Bjelovar – Garešnica s odvojcima za Grubišno Polje i Banovu Jarugu. Upravo se nalazimo u četvrtoj fazi razvoja cikloturizma koju Bjelovarsko – bilogorska županija prijavljuje na Javni poziv Ministarstva turizma  i sporta  za  dodjelu  sredstava  Programa  razvoja  cikloturizma na kontinentu za 2021. godinu. Program vrijedan 402 tisuće kuna obuhvaćao bi izradu prometnih elaborata trasiranja i označavanja cikloturističkih ruta “Kapelska­ Plavnička ruta” kojom bi se spojili grad Bjelovar i općina Kapela uz potok Bjelovacka u dužini 6,4 kilometara, “Zrinska ruta” kojom bi spojili općinu  Kapela s općinom Zrinski Topolovac  u dužini 38,4 kilometara, “Spring route Daruvar – Sirač” kojom bi spojili grad Daruvar i općinu Sirač u dužini rute 41,2 kilometara, zatim izradu 159 biciklističkih znakova za označavanje navedenih ruta, izradu idejnog   građevinskog  projekta   izgradnje  cikloturističke  rute   u   koridoru nekadašnje pruge Bjelovar – Garešnica s odvojcima za Banovu Jarugu i Grubišno Polje za ishođenje lokacijske dozvole. Na tako izgrađenu i uređenu stazu u dužini 76,3 kilometara u budućnosti bi se vezala turistička i ugostiteljska ponuda, a navedena trasa bila bi jedna od okosnica razvoja turizma županije, pojasnio je Hrvoje Supančić, županijski koordinator za razvoj cikloturizma.

U dosadašnje tri faze razvoja projekta cikloturizma Bjelovarsko – bilogorska županija uložila oko jedan i pol milijuna kuna, uz vlastita sredstva osiguravši sredstva i iz Ministarstva turizma.

U sklopu te tri faze, izrađene su i postavljene informativne table na županijskoj biciklističkoj ruti, postavljeni su solarni stupovi za popravak bicikla, izrađena je mobilna aplikacija za biciklističke staze i rute u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji.

Također, izrađen je prometni  elaborat za izmještanje županijske rute na ceste s manjim intenzitetom prometa i postavljeni su novi biciklistički znakovi, izrađen je prometni elaborat revitalizacije stare pruge Bjelovar – Garešnica s odvojcima za Grubišno Polje i Banovu Jarugu, napravljena je nova biciklistička karta Bjelovarsko – bilogorske   županije,  izrađen  je  prometni elaborat za novu biciklističku  rutu  na  području  Općine Kapela i postavljeni su biciklistički znakovi.

Isto tako, opremljeno je sedam  biciklističkih odmorišta s natkrivenom sjenicom,  stolom  i dvjema klupama, informativnom pločom i stalkom za bicikle i to na relacijama Bjelovar – Prgomelje, Daruvar, Grubišno Polje – Grbavac, Veliki Grđevac, Berek – Oštri Zid te Kapela, a izrađen je i standard za „bike&bed“ smještajne objekte. Bjelovarsko – bilogorska županija je na ovaj način napravila ogroman pomak i čvrsto je ucrtana na biciklističkim  kartama Hrvatske.  No, ulaganja  u razvoj cikloturizma  na bjelovarsko – bilogorskom području  tu ne staju već se nastavljaju aktivnostima predviđenim za 2021.  godinu. Dakle, riječ je o još jednom iskoraku u  razvoju Bjelovarsko – bilogorske  županije  kao  atraktivne cikloturističke destinacije čime se unaprjeđuje kvaliteta turističke ponude na kontinentu.

2021 03 25 cikloturizam 17

Imamo sedam staza koje sukompletno mapirane, što je više od 400 kilometara staza na županijskim cestama i poveznicama između općina i gradova. Ono što je u današnje vrijeme vrlo bitno je i mobilna aplikacija, koja je uspješno izrađena i u funkciji. Ona biciklistima omogućava kretanje zadanim županijskim rutama. Jasno je da je korona usporila cijeli razvoj događanja, ali ipak nije sve zaustavila. Nismo odustali ni od glavne atrakcije u Hrvatskoj, kada je u pitanju cikloturizam, a to je korištenje željezničke pruge između Bjelovara i Garešnice koja više nije u funkciji. Za to smo dobili suglasnost Hrvatskih željeznica. Mislim da nešto što se više ne koristi trebamo pretvoriti u pravu turističku atrakciju. Naše ambicije su sve veće i veće i zašto ne bismo bili drugi u Hrvatskoj koji će to napraviti. Iduće godine planiramo postaviti temelje za taj dio priče, a 2023. krenemo projektirati ukupnost biciklističke staze u dogovoru sa HŽ-om. Veliku pomoć dobili smo od naših biciklista, bez kojih ovi projekti ne bi bili provedeni. Kada korona napokon bude iza nas, mi ćemo imati cijeli niz turističkih prednosti, usluga i posebnih oblika turizma. Spremni smo za izdavanje prvih oznaka „bike&bed“ za sve pružatelje usluge koji su u mogućnosti primiti bicikliste, poručio je župan Damir Bajs.

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja
Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.
Autorska prava
Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.
Pravo na prenošenje
Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.
Linkovi na ostale stranice
Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati linkove na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.
Zaštita privatnosti
Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl.
Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.
Prava i obveze korisnika
Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:
•    Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji.
•    Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći.
•    Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima.
•    Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
•    Lažno predstavljanje
•    Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
•    Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima.
Registracija korisnika
Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.
Pravila komentiranja
Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni.
Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Linkovi trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43 000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.