27. rujna 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Županija nastavlja s obnovom svojih škola: Kreće obnova osnovne i srednje škole u Grubišnom Polju vrijedna preko 10 milijuna kuna

2018 grubisnopolje 2

Bjelovarsko-bilogorska županija nastavlja s aktivnostima na najvećoj obnovi svojih škola u županijskoj povijesti i u skladu s tim bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs, uz prisustvo direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravka Ponoša, potpisao je ugovor s izvođačima radova zajednicom ponuditelja H-GRAD d.o.o. i POMGRAD d.d. o izvođenju radova na kompletnoj obnovi grubišnopoljske Osnovne škole Ivana Nepomuka Jemeršića, Srednje škole Bartola Kašića te pripadajuće školsko-sportske dvorane – projekta vrijednog 10.754.006,53 kune.

Za energetsku obnovu navedenih škola iz europskih fondova osigurano je gotovo 7 milijuna kuna, dok će preostalih 4 milijuna kuna osigurati Bjelovarsko-bilogorska županija. Najveća je to trenutno investicija na području grada Grubišnog Polja, ali i druga po vrijednosti radova u trenutnim projektima obnove u školstvu vrijednim 30 milijuna kuna na području županije odmah iza obnove garešničke Osnovne škole.

Grubišnopoljska Bijela labudica sagrađena je 1956. godine i u posljednjih 60 godina na njoj nisu izvođeni značajniji radovi, a sada će ona biti doslovno obnovljena od temelja do krova. Radovi, između ostalog, podrazumijevaju kompletnu obnovu krovišta, izmjenu stolarije, postavljanje nove termo ovojnice/fasade, izolaciju stropa podruma, izolaciju podova, izgradnju podizne platforme za osobe s invaliditetom, novi sanitarni čvor za invalide, ugradnju sustava prozračivanja u školsko-sportskoj dvorani i niz drugih radova.

Završetkom radova u potpunosti će biti obnovljene grubišnopoljske škole čime će se doći do ušteda većih od 50% , a učenici i nastavnici zbog kojih se cijeli projekt i radi imat će bolji standard i uvjete školovanja i rada u tim obrazovnim ustanovama u gradu Grubišnom Polju. Trenutno grubišnopoljsku Osnovnu i Srednju školu pohađa 600 učenika, a zaposleno je 120 djelatnika.

Kako se škole energetski obnavljaju samim time smanjuju se troškovi njihova održavanja, a na svojevrsni način ušteđena sredstva uz još dodatna sredstva Bjelovarsko-bilogorske županije uložit će se u opremanje škola koje nakon energetske obnove onda očekuje i opremanje novim namještajem i drugom potrebnom opremom.

Posebno treba istaknuti kako je na posljednjem natječaju Fonda za zaštiti okoliša i energetsku učinkovitost Bjelovarsko-bilogorska županija bila izuzetno uspješna, ne samo u kandidiranju projekata, kao druga županija u Hrvatskoj, već i po odobrenju istih. Naime, po tom natječaju Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i njenim ustanovama odobreno je 27 projekata vrijednih  105 milijuna kuna. Samim time naša županija druga je u Hrvatskoj po prijavama, ali i povlačenju sredstava za energetsku obnovu.

I na području grada Grubišnog Polja, u sklopu tog natječaja u obnovu će dvije područne škole i to u Ivanovom Selu i Velikim Zdencima projekti vrijedni 4,5 milijuna kuna za koje su osigurana sredstva.

Tako je županija postala jedno veliko gradilište, jer praktički neće biti niti jedne općine niti grada u kojemu Bjelovarsko-bilogorska županija neće voditi investicije energetske obnove uspješno koristeći europska sredstva.

2018 grubisnopolje 5

Ravnateljica OŠ Ivana Nepomuka Jemeršića Snježana Šeliš nije krila emocije kad je u pitanju obnova njihove škole.
– Danas je za mene jedan posebno emotivan dan. Naša će se Bijela labudica, kako ju svi znamo, zaista kao u Andersenovoj bajci pretvoriti iz ružnog pačeta u pravu bijelu labudicu. Radovi u vrijednosti od preko 10 milijuna kuna, koji se odnose na osnovnu i srednju školu te školsko-sportsku dvoranu podrazumijevaju: postavljanje termo ovojnice, izmjenu krova, izmjenu stolarije, izmjenu podova u prizemlju, izolaciju stropa podruma, upuhivanje toplog zraka u dvoranu. Također, ugradnju dizala za invalide i sanitarni čvor. Koliko nam je tek ova činjenica važna potvrđuje podatak da imamo 12 pomoćnika u nastavi, zahvaljujući našem županu koji nam je to osigurao i možete zamisliti koliko nam je ova investicija vrijedna. Imamo dva učenika koja su u kolicima, a još nekoliko učenika ima znatne teškoće u kretanju. U ime svih učenika i djelatnika i svoje osobno ime od srca zahvaljujem Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i direktoru Ponošu, Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i županu Bajsu što ste nam omogućili da ova godina zlatnim slovima bude upisana u spomenicu naše škole.

Sretna je i ravnateljica Srednje škole Bartola Kašića Kristina Vrbicki, koja je u ime svih učenika i djelatnika Srednje škole Bartola Kašića zahvalila županu Damiru Bajsu, Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, direktoru Fonda Dubravku Ponošu, što su dio ovog velikog projekta.

– Zgrada naše škole datira iz sedamdesetih,a mnoge sastavnice poput podova,stolarije, toliko su dotrajale da se s godinama stvorio veliki trošak grijanja. Ova energetska obnova nam puno znači. Omogućit će svim učenicima i djelatnicima naše škole normalne radne uvjete tijekom cijele godine. Veselimo se svemu onome što nam ova energetska obnova nosi.

Svima se zahvalio i gradonačelnik Grubišnog Polja Zlatko Mađeruh.

– Zahvaljujem se svim akterima na ovom velikom projektu koji je od velikog značaja i za Grubišno Polje. Projekt je to koji se izuzetno dobro uklapa u projekte povećanja standarda života i novih radnih mjesta u Grubišnom Polju. Ove škole su to zaslužile, vidjeli smo i po rezultatima koje ostvaruju.

U ime tvrtke H-GRAD d.o.o Zagreb, direktor Berislav Trogrlić je rekao:

– Sa zadovoljstvom pristupamo današnjem činu potpisivanja i vrlo brzom pokretanju posla i vjerujem da ovakvi projekti u Republici Hrvatskoj čine krajnje pozitivnu vrijednost i pridonose rješavanju problema koje imamo.

Više o obnovi škola i projektima na području Bjelovarsko-bilogorske županije govorio je župan Damir Bajs.

– Ja ću naglasiti da Bjelovarsko-bilogorska županija ovog trenutka ima prijavljenih ugovora u vrijednosti pola milijarde kuna.  Od tih pola milijarde, 400 milijuna kuna su potpisani ugovori ili su potvrđeni projekti. Ovaj projekt je financijski jedan od najvrjednijih na području županije, ali to je i jedan od najvećih projekata u Republici Hrvatskoj, gledajući sve škole koje su prijavljene na projekt. Bijela labudica će tako nakon 60 godina dobiti temeljitu obnovu. Sve je to kako bi se poboljšao standard gotovo 600 učenika i 120 zaposlenika ovih dviju škola. Kad se završi kompletna obnova ove škole, Bjelovarsko-bilogorska županija će o svom trošku obnoviti ukupnost namještaja i opreme koja je vezana uz ovu školu. Posebna zahvala ide direktoru Fonda Dubravku Ponošu. Osim škole, Županija u Grubišnom Polju obnavlja i Dom zdravlja koji je pri kraju, tu su i zajednički projekti s Gradom kao što je Program 50 plus, Županija plaća i asistente u nastavi nadstandardom jer nijedan učenik ne može biti bez asistenta u nastavi bez obzira na promjene državne politike prema, ponekad, istim učenicima, naglasio je župan.

Na kraju je direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš istaknuo:

– Kada vidimo projekte iz Bjelovarsko-bilogorske županije, onda se svi ljudi u Fondu nasmiješe jer znaju da su ti projekti dobro strukturirani, da su dobro napravljeni, vi znate što i kako raditi, znate dobro pripremiti projekt i vi ste tu glavna karika. Mi vam stojimo na usluzi i pomažemo, međutim da su svi korisnici poput vas i mi bismo bili daleko uspješniji. U ovom trenutku prolaznost na projektima iz javnog zgradarstva je prešla 90%. To je ona bitna karakteristika što se tiče europskih fondova kada možemo reći da je Hrvatska konačno naučila kako prijaviti projekt i kako povući novac iz europskih fondova. Dobra vijest je da ste od zadnji put kada sam bio ovdje dobili još jedan projekt, trenutno smo na 27 projekata i 105 milijuna kuna.

 • 2018_grubisnopolje_1
 • 2018_grubisnopolje_2
 • 2018_grubisnopolje_3
 • 2018_grubisnopolje_4
 • 2018_grubisnopolje_5

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja
Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.
Autorska prava
Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.
Pravo na prenošenje
Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.
Linkovi na ostale stranice
Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati linkove na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.
Zaštita privatnosti
Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl.
Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.
Prava i obveze korisnika
Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:
•    Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji.
•    Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći.
•    Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima.
•    Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
•    Lažno predstavljanje
•    Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
•    Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima.
Registracija korisnika
Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.
Pravila komentiranja
Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni.
Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Linkovi trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43 000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.