16. listopada 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

ŽUPANIJA – Kreće obnova 48 školskog objekta na području naše županije, obnavlja se škola u Donjim Sređanima

2021 04 02 bajs skola 33

Bjelovarsko – bilogorska županija na čelu sa županom Damirom Bajsom nastavlja veliki investicijski ciklus ulaganja u obnovu škola. Nakon mnogih do sada, na red je došla i temeljita obnova male češke područne škole u Donjim Sređanima. Radi se o projektu u vrijednosti 697 tisuća  kuna, a riječ je o 48. po redu školskom objektu na području županije za koji je potpisan ugovor s izvođačem radova za temeljitu obnovu. Tim povodom, župan Damir Bajs je zajedno sa svojim suradnicima posjetio Donje Sređane u petak 2. travnja.

2021 04 02 bajs skola 100

Uz pomoć Županije smo napokon riješili dugogodišnji problem sanacije krovišta na sportskoj dvorani u Češkoj osnovnoj školi. Prije nekoliko dana nazočili smo otvorenju nadograđenog i adaptiranog dijela Češke osnovne škole te Češkoj dječjeg vrtića Ferde Mravenca. Toga ne bi bile bez naše Bjelovarsko – bilogorske županije i župana Damira Bajsa. Time smo našim učenicima omogućili da imaju uvjete školovanja kakve i zaslužuju. S današnjim potpisivanjem ugovora vjerujem da ćemo i učenicima u područnoj školi omogućiti bolji standard i školsko okruženje. Dio sredstava je osiguran kroz Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Ministarstva graditeljstva. Iznos od 160 tisuća kuna pokriti će Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, dok preostala sredstva dolaze od našeg osnivača. Posao izvođača radova putem natječaja je dobila tvrtka Batinjani beton, pojasnila je Marija Valek, ravnateljica Češke osnovne škole J. A. Komenskog Daruvar.

Radovi energetske obnove Češke područne škole u Donjim Sređanima obuhvaćaju izolaciju vanjskih zidova, postavljanje nove vanjske ovojnice, izolaciju podova prema tlu, izolaciju stropova iznad grijanog prostora, zamjenu vanjske stolarije, rekonstrukciju sustava grijanja, postavljanje novog sustava LED rasvjete i druge.

Drago nam je što smo izabrani za izvedbu radova na školi. Najveći investitor je Bjelovarsko – bilogorska županija i to je za sve nas od velikog značaja. Škola je spremna i zrela za adaptaciju. Mi ćemo s radovima krenuti čim budemo uvedeni u posao koji namjeravamo napraviti što je kvalitetnije moguće, rekao je ispred izvođača radova Zoran Jakupec.

Nakon što radovi budu završeni, Bjelovarsko – bilogorska  županija osigurat će sredstva za potrebne dodatne radove koji nisu obuhvaćeni projektom energetske obnove,  a školu će opremiti i novim namještajem,  sve kako bi učenici, ali i zaposlenici škole imali uvjete rada i održavanja nastave primjerene vremenu u kojem živimo.

Čuda se događaju svugdje, pa i kod nas. Nakon 20 godina koliko ovdje radim, napokon smo dočekali obnovu škole. Zbog toga sam izuzetno radostan i zadovoljan. Sretan sam što su sredstva na raspolaganju, učitelj Velimir Lalić.

Zadovoljstvo zbog obnove škole istaknuo je i načelnik općine.

Ovo je druga škola u našoj općini koja se energetski obnavlja. Prva je bila Blagorodovcu, a sad slijedi obnova male češke područne škole u Donjim Sređanima. Zbog svega toga smo vrlo zadovoljni, kratko je poručio Josip Stjepanović, načelnik Općine Dežanovac.  

Potpisivanju ugovora nazočio je saborski zastupnik Vladimir Bilek.

Ne samo da će Donji Sređani dobiti novouređenu školu, već imamo i buduće školarce, jer na ovom prostoru imamo dosta male djece koja će u nju ići. To me veseli i ispunjava. Znači da imamo za koga uređivati škole i stvarati bolje uvjete obrazovanja, ističe Vladimir Bilek, saborski zastupnik za češku i slovačku nacionalnu manjinu i zamjenik gradonačelnika Grada Daruvara.

Okupljenima se na kraju konferencije za novinare obratio župan Damir Bajs.

2021 04 02 bajs skola 48

Ovo je 48. škola na kojoj se izvode radovi energetske obnove.
Obnovit će se tako još jedna manja županijska Područna škola, a cilj Bjelovarsko­ – bilogorske županije je da sve školske ustanove kojima je Županija osnivač, kako velike matične, tako i male područne budu obnovljene. Mi smo kroz samo četiri godine došli na drugo mjesto u Hrvatskoj po ulaganjima u školstvo. To znači da ćemo kroz taj period uložiti 250 milijuna kuna, od čega je ¾ već završeno. Ukupno 35 škola je obnovljeno, a dobar dio je pri završetku obnove. Mi ulažemo u stvaranje boljih uvjeta obrazovanja učenika, kao i rad svih učitelja, profesora, mentora i ravnatelja. Ne obnavaljamo samo matične škole, već i područne koje polazi svega nekoliko učenika. Isti standard moraju imati svi. To zaslužuju učenici, njihovi roditelji i djelatnici. U jesen će preko devedeset posto učenika ići novoobnovljene škole. Kada je riječ o ulaganjima u Češku osnovnu  školu J. A. Komenskog čija je i područna škola u Donjima Sređanima, treba spomenuti kako je nedavno završena i dogradnja Matične škole u vrijednosti 4,3 milijuna kuna. Želim da svi zajedno budemo zadovoljni sa svime što je učinjeno, ne samo od strane Županije, već i od strane svih suradnika na projektima, zaključio je bjelovarsko – bilogorski župan.     

 • 2021_04_02_bajs_škola_33
 • 2021_04_02_bajs_škola_44
 • 2021_04_02_bajs_škola_48
 • 2021_04_02_bajs_škola_67
 • 2021_04_02_bajs_škola_89
 • 2021_04_02_bajs_škola_92
 • 2021_04_02_bajs_škola_100

 

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja
Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.
Autorska prava
Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.
Pravo na prenošenje
Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.
Linkovi na ostale stranice
Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati linkove na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.
Zaštita privatnosti
Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl.
Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.
Prava i obveze korisnika
Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:
•    Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji.
•    Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći.
•    Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima.
•    Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
•    Lažno predstavljanje
•    Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
•    Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima.
Registracija korisnika
Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.
Pravila komentiranja
Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni.
Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Linkovi trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43 000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.