Crosst.hr

Županija: AKTUALNI SAT o Bjelovarskom sajmu, bolnici, glazbenoj školi, koronavirusu i tako dalje….

2020 3 10 skupština 13

U utorak 10. ožujka, održana je 16. sjednica Županijske skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije. Prva od 20-ak točaka bio je Aktualni sat na kojem je 17 od 35 prisutnih vijećnika uputilo svoja pitanja, najčešće županu Damiru Bajsu. Na Aktualcu je tako, među ostalim temama, ponovno govora bilo o Sajmu, a popularna je bila i tema bjelovarske bolnice, dok o koronavirusu brine samo jedan vijećnik.

Prvi je svoje pitanje vezano uz gradnju doma za umirovljenike u Garešnici županu postavio vijećnik Siniša Glavaš (BUZ).

Ponukan sam peticijom građana od 800 potpisa i želim pitati župana zašto nije došlo do radnog sastanka koji se trebao održati između Velimira Žunca, gradonačelnika Garešnice i župana Damira Bajsa, povodom prijedloga za osnivanjem doma umirovljenika u Garešnici, koji bi bio u mreži domova koji se subvencioniraju iz državnih sredstava, kazao je Glavaš.

Na što je Bajs odgovorio:

Državni tajnik, gradonačelnik i ja smo razgovarali, a ono što treba napraviti je pitanje dobivanja sastanka kod resorne ministrice i rješavanje pitanja je li moguće da taj dom uđe u mrežu. Ja mogu zatražiti sastanak kod ministrice Bedeković da vidimo postoji li mogućnost ulaska u mrežu, pojasnio je župan.

Sljedeća je pitanje županu postavila vijećnica Đurđica Ćesar (HSLS), koju je zanimalo hoće li se za gradnju nove bolnice dići kredit za 107 milijuna kuna iako je, kako ističe vijećnica, županija već prezadužena.

HSLS, ni HDZ ni HSS nisu bili za gradnju bolnice. Bolnica će biti napravljena bez obzira na sve vas, ugovori su potpisani i taj projekt, tek treći u RH, predstavljen je i premijeru koji je dao podršku. Pustite nama da riješimo financiranje i sve što je vezano uz to – županija nije prezadužena, poručio je Bajs.

Vijećnica Danijela Šajtar (HDZ) na Aktualnom satu upitala je kako poboljšati kvalitetu usluge u bolnice. Svoje pitanje potkrijepila je i primjerima nezadovoljnih pacijenata. Kao prvi primjer navela je srčanog bolesnika koji se nikako nije mogao naručiti za pregled, jer u to vrijeme nije radio nijedan holter. Drugi slučaj je pacijentica s karcinomom dojke koja je liječenje započela u bjelovarskoj bolnici nakon čega je upućena na kemoterapiju u Viroviticu i naposljetku na svakodnevno liječenje zračenjem u Osijek.

Vijećnici je odgovorio župan Bajs.

Na pitanje vezano uz holtere moram reći da je točno da su holteri u OB Bjelovar bili u kvaru u siječnju. No, problem je bio u softwareu proizvođača i sve bolnice u Hrvatskoj koje imaju takve holtere u siječnju nisu davale nikakve usluge.

Što se tiče liječenja vezanih uz kemoterapiju i zračenje, mi to nemamo ugovoreno u OB Bjelovar. Naznačit ću da iako nemamo ugovoreno, niti nam HZZO prihvaća ugovaranje takvih tretmana, mi imamo angažiranog liječnika specijalista, onkologa koji dolazi na tjednoj bazi i koji u slučaju ambulantnih liječenja daje liječenje u OB Bjelovar. O upućivanju pacijenata u Osijek ili bilo gdje drugdje odlučuje specijalist koji vodi pacijenta, a naši pacijenti generalno idu u Zagreb, kazao je Bajs.

Sljedeći na redu bio je vijećnik Drago Hodak (HDZ) koji je župana upitao planira li pozvati nadležna tijela kako bi se ispitale, Hodak ističe, sumnjive financijske radnje unutar Vodoprivrede Daruvar d.d.

Svaki građanin RH koji misli da postoji potreba za prijavom kaznenog djela to može napraviti svojim potpisom, stoga i vi to možete napraviti sami, poručio je Bajs istaknuvši kako je to zapravo primarna odgovornost Uprave i Nadzornog odbora tvrtke.

Marin Sabolović (HDZ) zatražio je informacije i izvješće o Kulturnom Centru Mato Lovrak, na što mu je pročelnica Odjela za obrazovanje, kulturu i šport Vanja Posavac kazala da su izvješća objavljena na županijskim stranicama.

Vijećnika Marija Puškarića (HSLS) interesirali su nalazi revizije o poslovanju Županije. Župan Damir Bajs odgovorio mu je kako će isti biti dostupni na stranici Državne revizije RH.

Ines Šarić (GLAS) odgovor na svoje pitanje „zašto još uvijek nema izvješća Bjelovarskog sajma“ zatražila je pismenim putem.

Vijećnica Anamaria Šepl Plentaj (HDZ) postavila je pitanje koje se odnosi na Daruvarske toplice.

Prošle godine u Daruvarskim toplicama donesen je Pravilnik kojim je omogućeno zapošljavanje dodatnih 65 djelatnika. Novozaposleni se ne mogu plaćati prihodima iz ustanove. Novi prijedlog Pravilnika predan je u prosincu prošle godine no nema odgovora. Molim odgovor, rekla je vijećnica.

Župan Bajs vijećnici je odgovorio:

Pravilnik u svakoj ustanovi donosi ravnateljstvo, a Ministarstvo zdravstva potvrdilo je Pravilnik i odobrilo sve što se po njemu radi. Izmjene i dopune koje su u tijeku su na tragu sindikata i radničkog vijeća gdje se želi smanjiti broj djelatnika, poručio je Bajs.

Silvestra Štefovića (HDZ) na Aktualnom satu zanimalo je što je s izvješćem poslovanja Bjelovarskog sajma.

Koliko ja znam, svi dokumenti Sajma su ovog trenutka na internetu; sva izvješća i sve što je potrebno mi moramo objaviti, odgovorio je župan Bajs.

Ivan Beljan (HSS) zatražio je ukupan podatak o zapošljivosti na području županije, kazavši kako je upravo Bjelovarsko-bilogorska županija najgora u hrvatskoj po porastu zaposlenosti, na što mu je župan odgovorio kako su podaci o stanju gospodarstva jasni.

Vijećnicu Mariju Kubištu (HSU) interesiralo je kakva se situacija s Centrom kompetentnosti kod Medicinske škole?

To je projekt koji je odobren od strane ministarstva i ovog trenutka pripremamo natječaj. Projekt će u konačnici koštati oko 63 milijuna, a financira se 100 posto od strane EU. Očekujemo do kraja proljeća raspis natječaja i odabir izvođača, istaknuo je Bajs.

Matija Jasenko (D.Bajs N.L.) postavio je pitanje vezano uz javni poziv za kreditiranje proljetne sjetve.

Župan Bajs pojasnio je kako je ove godine mnogo više prijava nego prošle.

U ovoj godini dobili smo 161 zahtjev, a tek je početak ožujka. U 2019. imamo realiziranih 170 zahtjeva, naglasio je Bajs.

Vijećnik Vladimir Bilek (nezavisni) također je postavio pitanje:

Imali smo problema s izvođačem koji je u Daruvaru izvodio radove na Daruvarskim toplicama i na dogradnji vrtića i škole. Radovi su zaustavljeni zbog njegove nemogućnosti. Zanima me kad možemo očekivati nastavak radova, kazao je Bilek.

Na pitanje vijećniku odgovorio je župan.

Svaki dan potpisujemo nove ugovore o provedbi projekata koje smo najavili. Što se Češke OŠ tiče u vidu je priprema natječaja, vjerujem da će biti mogućnosti da se jave daruvarski poduzetnici koji to mogu raditi, rekao je Bajs.

Vijećnika Tihomira Jaića (SDP) interesiralo je u kojoj je fazi izgradnja glazbene škole, na što je Damir Bajs kazao kako je troškovnik pri kraju, s projektantom je dogovoreno da projekt bude u gabaritima koji su naznačeni no tek javni natječaj može pokazati koliko će projekt koštati, pojasnio je župan.

Vijećnica Sandra Frčo (SDP) upitala je u kojoj su fazi radovi na bolnici.

Župan Bajs naglasio je kako je početni dio napravljen te da radovi idu svojim tijekom.

Dražen Paun (D. Bajs NL) upitao je kako je stanje na području županije vezano za koronavirus.

Odgovor na pitanje dao mu je zamjenik župana Neven Alić, poručivši kako je situacija trenutno jako dobra.

Nemamo nijednog zaraženog, danas je bilo šesto testiranje, ali je nalaz došao negativan. Imamo 100-tinjak ljudi u karantenama, to su većinom vozači kamiona i građani koji su bili u zaraženim područjima. Naša Vlada radi dobar posao i naš stožer provodi sve naputke, napomenuo je Alić.

Slavko Đurđević (SDP) upitao je što je s inicijativom da se u Garešnicu uvede mjera poticanja stanogradnje za medicinsko osoblje, kako bi se povećao broj liječnika na tom području.

Župan Bajs poručio je kako tu inicijativu podržava, ali je ne provodi Županija već Općine i Gradovi.

Na snazi je županijski program u kojem je trenutno 100-tinjak liječnika i zdravstvenog osoblja. Za 2020. ćemo vjerojatno isplatiti oko milijun i 200 tisuća kuna potpore, a jedna od mjera jest subvencioniranje stambenog kredita te naknada troškova za podstanarstvo, naglasio je Bajs.

Posljednji sudionik na Aktualnom satu, vijećnik Dalibor Rohlik (SDP), svoje pitanje vezano uz energetske obnove škola na daruvarskom području, uputio je županu.

44 škole ušle su u taj program, neke su već gotove, neke u tijeku, a za neke će se uskoro potpisati ugovori. Očekujemo da u nekoliko mjeseci svi projekti u Daruvaru budu ili ugovoreni ili pri raspisu natječaja. U Daruvaru samo u školstvu imamo programe vrijedne 25 milijuna kuna, na što se nadovezuju i drugi programi, što će naše investicije u Daruvaru dići na 40 milijuna kuna u tijeku ovog mandata, zaključio je Damir Bajs.

Nakon Aktualca uslijedila je 2. točka dnevnog reda na kojoj je Slavomir Kurtović (HNS) svečano prisegnuo i time postao članom Županijske skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije. 

 • 2020_3_10_skupština_13
 • 2020_3_10_skupština_5
 • 2020_3_10_skupština_37
 • 2020_3_10_skupština_28
 • 2020_3_10_skupština_29
 • 2020_3_10_skupština_30
 • 2020_3_10_skupština_33
 • 2020_3_10_skupština_17
 • 2020_3_10_skupština_35
 • 2020_3_10_skupština_38
 • 2020_3_10_skupština_40
 • 2020_3_10_skupština_18
 • 2020_3_10_skupština_34
 • 2020_3_10_skupština_45
 • 2020_3_10_skupština_47
 • 2020_3_10_skupština_48
 • 2020_3_10_skupština_49
 • 2020_3_10_skupština_53
 • 2020_3_10_skupština_55
 • 2020_3_10_skupština_56
 • 2020_3_10_skupština_58
 • 2020_3_10_skupština_67
 • 2020_3_10_skupština_70

Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.