03. prosinca 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Župan Marušić s delegacijom paraolimpijaca: Županija je ponosna na svoje sportaše s invaliditetom

2021 09 20 zupanija 90

Bjelovarsko – bilogorski župan Marko Marušić primio je u ponedjeljak 20. rujna članove hrvatske paraolimpijske reprezentacije Bjelovarsko – bilogorske županije koji su sudjelovali na Paraolimpijskim igrama u Tokiju. Kod župana su tako bili natjecatelji Deni Černi i Damir Bošnjak, njihovi treneri Boris Kljaić i Željko Rogulja, predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić te šef medicinskog tima hrvatske paraolimpijske reprezentacije liječnik Boris Kirin.  

Županija je itekako ponosna na svoje sportaše s invaliditetom koji su nastupili na ovogodišnjim Paraolimpijskim igrama u Tokiju. 

2021 09 20 zupanija 1 2
Župan Marko Marušić s delegacijom paraolimpijaca koja je sudjelovala na Paraolimpijskim igrama u Tokiju

Svi smo vjerovali u naše sportaše, njihove fenomenalne nastupe i uspjehe. San o odličnim rezultatima je itekako postao stvaran. Na tome od srca čestitam svim našim sportašima, njihovim trenerima i ostatku tima. Denija sam imaš čast susresti prije samog odlaska u Tokijo i jako dobro znam koliko je oko svega bio uzbuđen. Drago mi je da ste na svom putu uspjeli zadržati hladnu glavu i doći do ostvarenja cilja. Još jednom vam svima čestitam na vrhunskim rezultatima koji će ostati zabilježeni u povijesti hrvatskog sporta. Bjelovarsko – bilogorska županija će vam i dalje pružati punu podršku, u onoj mjeri koliko nam je omogućeno, poručio je župan Marušić. 

Na najvećoj sportskoj pozornici za sportaše s invaliditetom, sjajan uspjeh ostvario je Deni Černi, paraatletičar atletskog kluba OTOS Grubišno Polje, koji je osvojio brončanu medalju u bacanju kugle s rezultatom 11,25 metara. Izniman je to uspjeh u bogatoj karijeri Denija Černija koji se atletikom počeo baviti još 2006. godine u Atletskom klubu osoba s invaliditetom „Otos“ iz Grubišnog Polja. 

2021 09 20 zupanija 1 3
Deni Černi, paraatletičar atletskog kluba OTOS Grubišno Polje, koji je osvojio brončanu medalju na Paraolimpijskim igrama u Tokiju

Nastup na igrama je bio fantastičan. Moram priznati da u jednoj mjeri nisam očekivao ovaj plasman. Konkurencija je bila žestoka, ali se sa ostalim natjecateljima nisam želio previše opterećivati. Svoj život sam podredio sportu i tim putem ću nastaviti dalje. Pred nama je Svjetsko prvenstvo sljedeće godine, nove Paraolimpijske igre u Parizu za tri godine, pa ćemo vidjeti kako će se cijela situacija odvijati. Po pitanju uvjeta treniranja, mi smo vrlo skromni, radimo s onim što nam je na raspolaganju. Naravno, svaka pomoć je uvijek dobrodošla, rekao je Deni Černi. 

Černi je do sada srušio i postavio brojne državne rekorde u disciplinama bacanja kugle, koplja i diska te osvojio brojne medalje na međunarodnim natjecanjima. 

2021 09 20 zupanija 1 5
Boris Kljajić, trener našeg paraolimpijca Denija Černija

Put do Denijeve bronce traje posljednjih 16 godina, od kada je počeo trenirati i marljivo raditi. Nismo se nadali osvajanju medalje, na natjecanje smo išli potpuno rasterećeni. Dobro smo odredili tempo iza nas ostavili Rusa i Poljaka koji su na Europskom prvenstvu napravili bolji rezultat od Denijevog.  Brončana medalja je za nas jako vrijedna, rekao je trener Boris Kljajić. 

Član hrvatske paraolimpijske reprezentacije u Tokiju bio je i Bjelovarčanin Damir Bošnjak koji se natjecao u tri discipline u streljaštvu, a najbolji rezultat ostvario je u disciplini pištolj 25 metara gdje je zauzeo 17. mjesto. 

2021 09 20 zupanija 101
Damir Bošnjak, član član SKOI Bjelovar i  hrvatske paraolimpijske reprezentacije u Tokiju

Zadovoljan sam nastupom i uloženim trudom u cijelu ovu priču. Igre su zbog korone i epidemioloških uvjeta bile prilično drugačije i specifične, neki su se na određene mjere prilagodili odlično, a neki malo teže. Ovo su bile četvrte igre na kojima sam nastupio i svake su za mene posebno iskustvo, poručio je Bošnjak

Prijem kod župana Marka Marušića bila je prilika da se našim uspješnim paraolimpijcima čestita na rezultatima koje su ostvarili na natjecanju u Tokiju. Podsjećamo, na Paraolimpijskim igrama, hrvatski sportaši osvojili su rekordnih sedam medalja. 

2021 09 20 zupanija 1 6
Željko Rogulja, trener našeg paraolimpijca Damira Bošnjaka

 Mogućnosti pojedinih disciplina bile su ograničene, jer moramo ići trenirati u Čazmu ili Zagreb. U Bjelovaru jedine uvjete za trening imamo sa zračnim pištoljem. Tu smo očekivali bolji rezultat, no zbog problema s protezom i velikom vlažnosti zraka, to se nije dogodilo. Dakle, u budućem radu ćemo morati promijeniti određeni pristup. Damir je jedini od paraolimpijaca koji puca stoječki. Ubuduće ćemo pokušati da i Damir nastupa kao ostali natjecatelji, polusjedeći, naslonjen na stolicu. To je ipak stabilniji položaj, nego kada se stoji, a proteza u jednom dijelu propada, pojašnjava trener Željko Rogulja.  

Fantastičan posao napravio je cijeli medicinski tim koji se predano brinuo za naše paraolimpijce. 

2021 09 20 zupanija 111
Boris Kirin, šef medicinskog tima hrvatske paraolimpijske reprezentacije

U Hrvatskoj se samo jedan posto soba s invaliditetom bavi  nekom tjelesnom aktivnošću. Nedavno smo održali predavanje na tu temu, kako bismo prikazali u kojim razmjerima je to nedostupno. Po prvi puta u povijesti, Paraolimpijske igre su bile pod posebnim režimom. Puno toga je bilo otežano, no naši su se sportaši strogo držali svih mjera. Pfizer je svim natjecateljima i članovima pratećeg osoblja poklonio cjepivo. S obzirom da smo mi taj dio odradili prije odlaska na igre, doze smo preusmjerili Zavodu za javno zdravstvo, kaže liječnik Boris Kirin, šef medicinskog tima hrvatske paraolimpijske reprezentacije. 

Na samom kraju, okupljenima se obratio i predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora. 

2021 09 20 zupanija 1 7
Ratko Kovačić, predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora (HPO)

Svi rezultati su odlični i sve natjecatelje moram pohvaliti.   Inače, sportaši s područja Bjelovarsko – bilogorske županije  redovito nastupaju na Paraolimpijskim igrama, još od Sidneya 2000. godine. Posebno nas je oduševio posljednji dan natjecanja, odnosno vrhunski rezultat našeg Denija. Tada smo svi skočili u zrak i čekali da natjecanje čim prije završi. Dečki rade u vrlo improviziranim uvjetima i kada o njima govorimo nekome sa strane, ljudi jednostavno ne mogu vjerovati. Sportaši se jednostavno snalaze kako mogu, idu na razna natjecanja, bruse formu. Nadam se da će ovi rezultati potaknuti i druge osobe da se krenu baviti sportom, kaže Ratko Kovačić, predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora.  • 2021_09_20_županija_111
 • 2021_09_20_županija_101
 • 2021_09_20_županija_1_6
 • 2021_09_20_županija_1_7
 • 2021_09_20_županija_1_5
 • 2021_09_20_županija_1_3
 • 2021_09_20_županija_1_2
 • 2021_09_20_županija_90
 • 2021_09_20_županija_112
 • 2021_09_20_županija_116
 • 2021_09_20_županija_123

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja
Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.
Autorska prava
Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.
Pravo na prenošenje
Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.
Linkovi na ostale stranice
Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati linkove na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.
Zaštita privatnosti
Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl.
Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.
Prava i obveze korisnika
Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:
•    Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji.
•    Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći.
•    Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima.
•    Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
•    Lažno predstavljanje
•    Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
•    Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima.
Registracija korisnika
Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.
Pravila komentiranja
Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni.
Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Linkovi trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43 000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.