Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Župan Marušić s Argonautima: Zahvaljujem na trudu, radu i promidžbi naše županije

2021 09 01 argonauti 75

Bjelovarsko – bilogorski župan Marko Marušić primio je 1. rujna u Maloj vijećnici BBŽ članove Sportske udruge Argo na čelu s njihovim predsjednikom Tomislavom Smrčekom. Bila je to odlična prilika za duži razgovor o aktivnostima i rezultatima koje su popularni Argonauti ostvarili u ovoj godini, kao i o planovima za budućnost. 

U bogatoj povijesti njihovih velikih uspjeha ističe se pobjeda 2016. godine na Maratonu lađa na Neretvi uz još osvojena dva druga mjesta. Tu su naravno i drugi uspjesi na veslačkim natjecanjima poput pobjede na Šikljadi u Sisku 2019., te sudjelovanja u Panonskoj i Jadranskoj pustolovini. U sklopu projekta „Jadranom bez daha“ prošle su godine naši veslači preveslali Jadran i to od Prevlake do Savudrije. 

2021 09 01 argonauti 26
Marko Marušić, župan Bjelovarsko-bilogorske županije

– Čast mi je biti ovdje s vama. Svim veslačima se prvenstveno zahvaljujem na trudu, radu, djelovanju, ali i na promidžbi sporta, Bjelovarsko – bilogorske županije i grada Bjelovara. Već dugi niz godina pratim vaš rad i mogu vam samo reći da me inspirirate svojom upornošću, kvalitetom, entuzijazmom i nastojanjem da budete još bolji, kako u ostvarivanju sportskih uspjeha, tako i poticanju djece i mladih na bavljenje sportom općenito. Gledajući činjenicu da Bjelovar nema niti jednu rijeku i da ne trenirate u ni približnim uvjetima koje imaju veslači na svojim “vodama”, vaš rad postaje još vrijednije. Pred vama je egzotična utrka na Havajima, za koju se nadam da više neće biti otkazana. Držim vam fige za sve što ćete nastojati odraditi u budućnosti. Znam da vam nije lako, puno je improvizacije i snalaženja, no vaša čelična volja vam otvara mnoge puteve. Bjelovarsko – bilogorska županija vam daje punu potporu i na raspolaganju je kada god bude potrebno. Mislim da svi zajedno trebamo veslati u istom smjeru, simbolično je poručio je bjelovarsko – bilogorski župan. 

Jedan od ciljeva za iduću godinu je nastup na najprestižnijoj kanuističkoj maratonskoj utrci na svijetu, “Molokai Hoe” na Havajima koja je zbog koronavirusa otkazana prošle i ove godine.  Sportska udruga Argo posljednjih je godina zahvaljujući svojim sjajnim uspjesima postala prepoznatljiva ne samo u našoj zemlji nego i puno šire. Između ostalih, veliku podršku pruža im i Bjelovarsko – bilogorska županija.  

2021 09 01 argonauti 36
Tomislav Smrček – Čonč, dugogodišnji kapetan Argonauta

– Naša lađarska priča krenula je prije punih 15 godina, a do sada je oformljeno nekoliko veslačkih timova, Argonauti, Šumari, Nereide, Sparte, Amazonke. Osim iz Bjelovara, imamo lađare i lađarice iz Čazme, Lipika, Pakraca, Daruvara. Većinom treniramo na ribnjacima u Narti. Možda i najveći rezultat od svih je taj što smo ove godine nastupili sa čak šest ekipi, koje većinom čine mladi sportaši, od 16 godina nadalje. Tijekom godine nastupamo na brojnim utrkama, natjecanjima i nastojimo se uključiti u što više projekata korisnih za našu društvenu zajednicu. Jedina smo ekipa koja skoro pa nema nikakve uvjete za treniranje. Mlađa ekipa će svakako nastaviti sve ono što smo mi stariji započeli. Mi smo se svega već nekako zasitili, odnosno u lađarskom segmentu nemamo više toliko izazova. Naš Nikica Ljubek nas je motivirao za prijavu na “Molokai Hoe”, havajsku utrku na kojoj je nastupio 1998. s jednim mađarskim timom. Osvojili su 13. mjesto, a sudjelovalo je stotinjak ekipa. Tijekom 70 godina koliko se ta utrka održava, nastupilo je svega pet, šest ekipa iz Europe, Englezi, Francuzi, Nijemci, Mađari i drugi. Nadamo se da ćemo slijedeće godine u listopadu tamo biti prva hrvatska ekipa. Rezultat nam nije toliko važan, već da uspješno odveslamo tih 70 kilometara. To će svakako biti kruna naše veslačke sportske priče, istaknuo je Tomislav Smrček – Čonč, dugogodišnji kapetan Argonauta. 

2021 09 01 argonauti 45
Bruno Ravenščak, član Argonauta

– Ova godina mi je prva u Argonautima. Jedan član udruge pitao me da li bih se okušao u veslanju, pa sam odlučio odraditi nekoliko treninga. Veslanje me počelo privlačiti sve više i više, nakon čega sam odlučio postati član ekipe. Velika je čast biti dio Argonauta koji su jedna od najuspješnijih ekipa u povijesti Maratona lađa. Mladima bih svakako preporučio da nam se pridruži, iako se radio vrlo zahtjevnim i izazovnom sportu, kazao je veslač Bruno Ravenščak

Uz sve navedeno, dugogodišnji kapetan Čonč govorio o mladim snagama koje su iznimno važne za jačanje domaćih veslačkih ekipi, kao i financijskom segmentu udruge. 

2021 09 01 argonauti 29
Župan Marko Marušić s Argonautima

– U prvoj ekipi smo imali smjenu pet veslača. S obzirom da je naš trener trenirao kinesku kanu reprezentaciju za Olimpijske igre, mi smo praktički deset mjeseci trenirali potpuno sami. Jednog kanuista smo angažirali da nas samo malo tehnički posloži i sredi. Nikica Ljubek se iz Tokija vratio sa dva srebra. Njegov kanuist je proglašen za najboljeg kanuista na svijetu. Vidjet ćemo da li ćemo uspjeti nastaviti suradnju, jer postoji vjerojatnost da Ljubek nekuda ode. Nove mlade snage su nam od velike važnosti, jer vrijeme i okolnosti rade svoje. Uvijek se bojimo da li ćemo imati dovoljno ljudi, no eto, opstajemo iz godine u godinu. Za sudjelovanje na Maratonu lađa imamo stalne sponzore i zbog toga se zaista ne moramo brinuti. Jedan od najvećih sponzora je HEP koji je prepoznao naše velike projekte. Odlazak na Havaje će biti veća borba. Već nekoliko godina prikupljamo novac, stavljamo ih na stranu i planiramo utrku. Osim odlaska na utrku, tu su i pripreme. Primjerice, za deset tisuća eura smo kupili šest havajskih polovnih kanua. Imamo jako puno troškova koji se možda ne vide, ali postoje i moramo ih pokriti. Za Havaje smo odlučili pokriti razliku iz privatnih financija, dodao je Čonč. 

2021 09 01 argonauti 63Argonauti su na samom kraju druženja, županu Marušiću uručili i prigodan poklon, majicu Argonauta.

 


 • 2021_09_01_argonauti_10
 • 2021_09_01_argonauti_14
 • 2021_09_01_argonauti_20
 • 2021_09_01_argonauti_26
 • 2021_09_01_argonauti_29
 • 2021_09_01_argonauti_36
 • 2021_09_01_argonauti_45
 • 2021_09_01_argonauti_63
 • 2021_09_01_argonauti_70
 • 2021_09_01_argonauti_75

Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.