16. listopada 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Župan Damir Bajs uručio majstorske diplome u Obrtničkoj komori BBŽ

OKDSC 0796

U Obrtničkoj komori Bjelovarsko-bilogorske uručene majstorske diplome majstorima generacije 2015./2016. godine

U ispitnom razdoblju rujan i prosinac 2015., te veljača i svibanj 2016., ukupno je 31 promovirani majstor položio majstorski ispit u Obrtničkoj komori Bjelovarsko-bilogorske županije. Majstorske diplome uručene su za automehaničare, frizere, klesare, kozmetičare, kuhare, limare, mljekare, natkonobare, plinoinstalatere, stolare i strojobravare.

Veći dio majstora djeluje na području Bjelovarsko-bilogorske županije.

Više o tome rekao je Goran Grgić, predsjednik Obrtničke komore Bjelovar.

– Nama treba stručna radna snaga u svim zanimanjima i vjerujem da će u budućnosti biti više obrtnika sa traženim zanimanjima. Suradnja sa Županijom traje dugi niz godina i naš župan vidi da su obrtnici veliki dio ove županije. Ovo je prva godina nakon 2008., da imamo značajan porast položenih majstorskih ispita i nadam se da će se pozitivni trendovi napokon stabilizirati. Obrtnici ne mogu sami i vezani su uz trendove u svojoj županiji, oni su sada dobri i nadam se da će tako biti i iduće godine jer o tome ovisi i poslovanje obrtnika, rekao je predsjednik Grgić i dodao da obrt nije samo posao već i način života, jer gledati nešto što godinama stvarate kako raste i ostaviti to svojoj djeci je neprocjenjivo.

Majstorske diplome uručio je župan Damir Bajs koji je čestitao obrtnicima i zaželio im da nakon primitka diplome mogu raditi svoj posao za koji su položili majstorski ispit.

Slične objave