20. listopada 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Župan Damir Bajs sa suradnicima boravio je u radnom posjetu gradu Čazmi

2016 07 cazmabajs 21

Župan je obišao županijsku cestu Sišćani koja će se modernizirati u kolovozu, te potpisao dvogodišnji Okvirni sporazum o prijevozu učenika osnovnih škola s direktorom tvrtke Čazmatrans-Nova d.o.o. Draganom Marinovićem i Ugovor o financiranju projekta – Bolji život umirovljenika s Maticom umirovljenika Čazma

Župan Damir Bajs je utorak, 19. srpnja bio u radnom posjetu Čazmi i okolici.

Dio aktivnosti tijekom radnog ljeta koje trenutno provodi tako je uključio i obilazak županijske ceste Sišćani, potpisivanje Ugovora o financiranju projekta „Bolji život umirovljenika“ s Maticom umirovljenika Čazma, odnosno predsjednikom Rudolfom Dužom, te u prostorijama Čazmatransa potpisivanje Okvirnog sporazuma o prijevozu učenika osnovnih škola s prijevoznikom Čazmatrans – Nova d.o.o., i direktorom Draganom Marinovićem.

Modernizacija županijske prometnice u Sišćanima najavljena je za kolovoz. Kako ista već godinama nije obnovljena, a jedan je od glavnih smjerova za ljude koji rade na području Zagrebačke županije, ogorčeni stanovnici i nadležne službe već dulje vrijeme upozoravaju na prijeko potrebnu obnovu. Župan Bajs je danas prilikom posjete najavio kako će prometnica biti obnovljena u etapama, pa će tako u prvoj biti obnovljeno 2800 metara, a ostatak će se nastojati riješiti tijekom 2017. godine.

Nastavak radnog posjeta obilježilo je potpisivanje dvogodišnjeg Okvirnog Sporazuma o prijevozu učenika osnovnih škola nad kojima osnivačka prava ima Bjelovarsko-bilogorska županija. Direktor Čazmatrans – Nova d.o.o. Dragan Marinović zahvalio je Županiji na dosadašnjoj suradnji i iskazao vjeru u njen kvalitetan nastavak.
-Unatoč teškim trenutcima kroz koje je Čazmatrans prolazio, naša suradnja sa Županijom nije nikad bila upitna. Vjerujem da ćemo i nakon ove dvije godine potpisati slijedeći sporazum, koji će onda možda biti i na četiri godine – rekao je Dragan Marinović.

Kako je Čazmatrans tvrtka koja je proživjela teške trenutke svjestan je i sam župan, koji je dodao kako mu se čini da je iz toga izašla još jača no što je i bila, i sada je na ponos ukupnosti gospodarstva našeg kraja.
-Županija je uvijek bila uz Čazmatrans, ali ukupan izlaz iz problema si iznesli rukovodstvo i radnici. Kada govorimo o sadašnjoj situaciji, sada surađujemo kroz dva ugovora. Jedan je o prijevozu srednjoškolaca, a drugi osnovnoškolaca. Danas potpisujemo Okvirni sporazum koji je u vrijednosti nešto manje od 10 milijuna kuna godišnje. Dosad smo se mogli pouzdati u kvalitetu našeg autoprijevoznika i da na odgovarajući način skrbi o našim školarcima, i u svakom trenutku smo imali sigurnost u kvalitetu koju pružaju – rekao je župan Damir Bajs.

Slične objave