Crosst.hr

Župan Damir Bajs potpisao 20 novih ugovora s korisnicima županijskih mjera potpora za gospodarstvo, poduzetništvo i obrtništvo

2018 zupanija ugovori 3

Župan Damir Bajs je u četvrtak 27. prosinca potpisao novi set ugovora s korisnicima županijskih mjera potpora za gospodarstvo, poduzetništvo i obrtništvo.

Naime, riječ je o novih dvadesetak korisnika koji su ugovore potpisali za mjere za sufinanciranje nastupa na sajmovima, sufinanciranje uvođenja sustava kvalitete, sufinanciranje otvaranja novih tradicijskih obrta i sufinanciranje dokumentacije za pripremu za europske natječaje, poručili su iz Županije.

Župan Bajs je istaknuo kako je Bjelovarsko- bilogorska županija druga u državi po rastu BDP-a, a među prvih pet po porastu u obrtništvu i gospodarstvu.

2018 zupanija ugovori 5

Drago mi je da postoje i obrtnice i gospodarstvenice, odnosno da postoji zanimanje oba spola za rad u gospodarstvu. Kada govorimo o gospodarstvu moram naglasiti da Bjelovarsko- bilogorska županija od 2014. godine pa nadalje bilježi iznimno dobre rezultate; imamo porast BDP-a, drugi u Hrvatskoj-ispred nas je samo Krapinsko- zagorska županija. To je podatak još iz 2015., međutim podatak iz 2018. pokazuje da je županija po porastu u gospodarstvu i obrtništvu među prvih 5 županija u Hrvatskoj. Županija će ove godina imati gotovo 900 više zaposlenih u gospodarstvu i obrtništvu nego prošle godine – to je jedan od najvećih porasta u Hrvatskoj. Moram naglasiti da to prati i porast neto isplaćenih plaća, koje bi do kraja godine trebale doseći 10 posto, rekao je župan, a za iduću godinu je najavio i iskorak u smislu tehnološkog napretka za gospodarstvenike i obrtnike.

– Sama Bjelovarsko- bilogorska županija ima ukupno ugovorenih projekata s Europskom unijom u vrijednosti oko 450 milijuna kuna. Međutim, mi radimo i potpore koje smo dogovorili s gospodarskom i obrtničkom komorom, gdje smo prošle godine utvrdili na koji način ćemo podupirati sve oni koji se bave poduzetništvom ili obrtništvom u našoj županiji. Danas ćemo potpisati ugovore koji su vezani uz 5 programa: sufinanciranje dokumentacije za prijavu gospodarstvenika na europske fondove, sufinanciranje uvođenja sustava kvalitete, sufinanciranje nastupa na sajmovima i sufinanciranje otvaranja novih tradicijskih obrta. Taj dio mjera je vezan uz činjenicu da smo primjetili da obzirom na to da resorna ministarstva raspisuju natječaje, ali naši gospodarstvenici i obrtnici često čekaju po godinu dana i više da vide rezultate, a ponekad se natječaji još i produže, također i priprema same prijave na natječaj košta. Iduće godine ćemo napraviti iskorak pa ćemo u dogovoru s našim komorama financirati i nabavu opreme i strojeva, najavio je župan Damir Bajs prigodom potpisivanja ugovora s korisnicima županijskih mjera potpora za gospodarstvo, poduzetništvo i obrtništvo.

Što se pak obrtništva tiče, župan je zadovoljan napretkom.

– Veseli me, uz brojke gospodarstva, nakon dugo godina i brojke obrtništva koje izlazi iz krize; brojke iz ove godine pokazuju kako su se stvari počele mijenjati na bolje, potražnja za obrtničkim uslugama postoji, ali postoji i veći broj obrtnika koji se prijavljuje kako na majstorske ispite tako i u samu Komoru.

Prema riječima župana, jedino što Županiji još uvijek nedostaje za daljnji gospodarstveni razvitak je brza cesta, naime investitori je također očekuju.

– Očekujemo da se to konačno riješi i da možemo poslovne zone staviti u punu funkciju, naglasio je Bajs.

2018 zupanija ugovori 11

Goran Grgić, predsjednik obrtničke komore Bjelovarsko-bilogorske županije.

Sretan sam što je ovo prva godina koja je po mnogo čemu optimistična za obrtnike; što nakon 10 tužnih i teških godina ćemo imati i više obrtnika, oko 30 -ak. Prvi put u povijesti smo u suradnji s Županijom nekim našim obrtnicima osigurali vrlo značajne poslove u građevinarstvu oko energetske obnove. Također, i prvi puta otkad Povjerenstvo za dodjelu potpore zasjeda, najveći dio su obrtnici dobili potpore i to u ozbiljnijim iznosima.  To znači ono najvažnije- da je zavladao neki duh optimizma.“, rekao je Grgić i dodao:

Ovo je godina u kojoj je Županija poduprla i samu Obrtničku komoru s najvećim iznosom u povijesti i omogućila nam neke akcije da pomognemo svim obrtnicima, da ih redovito obavještavamo o svemu onome što trebaju znati, da podignemo udio sufinanciranja na sajmovima. To je jedna optimistična godina, siguran sam da ćemo na godinu imati još bolje rezultate, da će se sve ovo uhodati. Važno nam je i drago što je Županija za iduću godinu predvidjela mjeru sufinanciranja opreme i strojeva – to će sigurno još izravnije pomoći u bržem razvoju. Možemo se samo nadati da će se ovakva suradnja nastaviti i iduće godine.

 

Marijan Dianić, vlasnik obrta Di Metal iz Starog Štefanja zahvalan je Županiji na investiciji.

Ove godine smo krenuli u proizvodnu halu- investiciju s ciljem povećanja proizvodnje. Izuzetna nam je čast što je Županija prepoznala nas kao male obrtnike te smo zahvalni na ovim sredstvima koja smo dobili te se nadamo da ćemo to opravdati s budućim radom. Nadam se da ćemo i u budućoj suradnji isto tako uspješno surađivati.

 

Maja Grkinić, vlasnica novootvorenog daruvarskog obrta Marpital, osvrnula se je na  sufinanciranje otvaranja novog obrta.

Bavim se izradom ukrasnih predmeta, a vjerujem da će se to malo i proširiti. Nadam se da će mi ove mjere pomoći u ostvarenju snova i daljnjem razvitku obrta. Drago mi je što Županija podržava obrtnike.

 

Željko Blagojević direktor tvrtke MB Natural također je istaknuo:

Moja tvrtka se bavi proizvodnjom biljnih proizvoda, odnosno farmaceutskih pripravaka, dodataka prehrani. Zahvalan sam Županiji na dodjeli potpore vezane uz promociju na sajmovima; to je nama dobar iskorak prema budućim potrošačima.

 • 2018_zupanija_ugovori_3
 • 2018_zupanija_ugovori_5
 • 2018_zupanija_ugovori_7
 • 2018_zupanija_ugovori_10
 • 2018_zupanija_ugovori_11
 • 2018_zupanija_ugovori_16
 • 2018_zupanija_ugovori_21
 • 2018_zupanija_ugovori_22
 • 2018_zupanija_ugovori_26

Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.