19. rujna 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Župan Damir Bajs otvorio humanitarnu likovnu izložbu slikarice Anđele Papić

2016 12 andelabj 60

Anđela Papić slikanjem se bavi od svoje devete godine i jedna je od velikih organizatora humanitarnih likovnih kolonija

U poznatoj bjelovarskoj slastičarnici „Zagorje“, u četvrtak, 15. prosinca otvorena je izložba likovnih radova Anđelke Papić. Izložbu je otvorio bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs. Riječ je o izložbi humanitarnog karaktera pod pokroviteljstvom Bjelovarsko-bilogorske županije.

Dio prihoda od prodaje likovnih radova, Anđelka Papić darovat će obitelji koja je u teškoj materijalnoj situaciji, te za potrebe liječenja oboljelog djeteta. Inače, naša umjetnica svake godine u blagdansko vrijeme organizira humanitarnu izložbu, a prikupljenim sredstvima pomaže potrebitima.

Prigodom otvorenja izložbe, Anđelka Papić se zahvalila županu Damiru Bajsu na otvorenju njezine 20 samostalne likovne izložbe. Umjetnica se zahvalila i vlasniku slastičarnice Zagorje koji je uvijek izašao u susret i omogućio prostor za njezine likovne radove.
– Izložba je humanitarno-prodajnog karaktera i sredstva dobivena s izložbe ići će jednoj obitelji koja živi na rubu egzistencije i jednom dragom dječaku koji se mora liječiti u inozemstvu. Kad su djeca u pitanju nikada mi nije teško raditi i izdvojiti sredstva, a posebno kada je riječ o predblagdanskim danima i najvećem kršćanskom blagdanu Božiću. Ovo je moja 20 samostalna izložba i većina njih je organizirana u ovo predblagdansko vrijeme kada od srca darujem onima kojima je to potrebito, rekla je naša poznata slikarica i velika humanitarka Anđela Papić.

Na otvorenju izložbe, župan Damir Bajs je uputio posebne pohvale autorici i velikoj humanitarki likovne izložbe, Anđeli Papić.
– Kada govorimo o ljudima, onda moramo gledati što ljudi u životu daju. Naša autorica Anđela Papić u svom životu daje puno. Daje svoje srce i daje svoje znanje. Ponekad riječima možemo reći nešto, ali slikom ćemo pokazati puno više, rekao je župan i dodao da je likovna umjetnost nešto prekrasno, nešto što nas razlikuje od svih ostalih. To je upravo naša umjetnica i velika humanitarka Anđela Papić koja iza sebe ima 20 samostalnih izložbi i više od 40 zajedničkih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu.

Slične objave