Crosst.hr

Župan Damir Bajs otvorio humanitarnu likovnu izložbu slikarice Anđele Papić

2016 12 andelabj 60

Anđela Papić slikanjem se bavi od svoje devete godine i jedna je od velikih organizatora humanitarnih likovnih kolonija

U poznatoj bjelovarskoj slastičarnici „Zagorje“, u četvrtak, 15. prosinca otvorena je izložba likovnih radova Anđelke Papić. Izložbu je otvorio bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs. Riječ je o izložbi humanitarnog karaktera pod pokroviteljstvom Bjelovarsko-bilogorske županije.

Dio prihoda od prodaje likovnih radova, Anđelka Papić darovat će obitelji koja je u teškoj materijalnoj situaciji, te za potrebe liječenja oboljelog djeteta. Inače, naša umjetnica svake godine u blagdansko vrijeme organizira humanitarnu izložbu, a prikupljenim sredstvima pomaže potrebitima.

Prigodom otvorenja izložbe, Anđelka Papić se zahvalila županu Damiru Bajsu na otvorenju njezine 20 samostalne likovne izložbe. Umjetnica se zahvalila i vlasniku slastičarnice Zagorje koji je uvijek izašao u susret i omogućio prostor za njezine likovne radove.
– Izložba je humanitarno-prodajnog karaktera i sredstva dobivena s izložbe ići će jednoj obitelji koja živi na rubu egzistencije i jednom dragom dječaku koji se mora liječiti u inozemstvu. Kad su djeca u pitanju nikada mi nije teško raditi i izdvojiti sredstva, a posebno kada je riječ o predblagdanskim danima i najvećem kršćanskom blagdanu Božiću. Ovo je moja 20 samostalna izložba i većina njih je organizirana u ovo predblagdansko vrijeme kada od srca darujem onima kojima je to potrebito, rekla je naša poznata slikarica i velika humanitarka Anđela Papić.

Na otvorenju izložbe, župan Damir Bajs je uputio posebne pohvale autorici i velikoj humanitarki likovne izložbe, Anđeli Papić.
– Kada govorimo o ljudima, onda moramo gledati što ljudi u životu daju. Naša autorica Anđela Papić u svom životu daje puno. Daje svoje srce i daje svoje znanje. Ponekad riječima možemo reći nešto, ali slikom ćemo pokazati puno više, rekao je župan i dodao da je likovna umjetnost nešto prekrasno, nešto što nas razlikuje od svih ostalih. To je upravo naša umjetnica i velika humanitarka Anđela Papić koja iza sebe ima 20 samostalnih izložbi i više od 40 zajedničkih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.