Crosst.hr

Župan Damir Bajs najavio obnovu svih ambulanata u sklopu Doma zdravlja BBŽ

2016 08 ambulantezup 50

Riječ je o 39 objekata koji će u naredne dvije godine prema planu biti kompletno uređeni i primjereni zdravstvenom standardu 21. stoljeća

Općinu Veliki Grđevac, točnije ambulantu u sklopu županijskog Doma zdravlja u srijedu 26. kolovoza obišao je župan Damir Bajs sa suradnicima i u pratnji načelnika općine Marijana Dautanca. Razlog obilaska bio je najava početka ulaganja i obnove ambulante u Velikom Grđevcu, ali i obnove svih preostalih ambulanata na području Bjelovarsko-bilogorske županije u kojima rade liječnici opće prakse kao i stomatoloških ordinacija.

Prema riječima župana Damira Bajsa, Bjelovarsko-bilogorska županija i Dom zdravlja BBŽ u 2016. I 2017. godini kreću u temeljitu obnovu ambulanti.
– Bjelovarsko-bilogorska županija će temeljem decentraliziranih sredstava preko Doma zdravlja BBŽ staviti u obnovu sve ambulante na svom području za što je u 2016. i 2017. godini osigurano 1.200.000,00 kuna. Nećemo činiti razliku, obnovit ćemo ambulante koje su u korištenju koncesionara i naravno sve one koje koriste djelatnici Doma zdravlja. Razlog tome je jednostavan, želimo jednaki standard za sve naše stanovnike bilo u ruralnim područjima ili u urbanim sredinama. Naime, jednaki standard u zdravstvu je od iznimne važnosti za sve naše građane, i uz velike projekte u zdravstvu poput gradnje nove zgrade Opće bolnice Bjelovar, ne treba zanemariti potrebe i u primarnoj zdravstvenoj zaštiti gdje naši pacijenti zapravo ostvaruju prvi kontakt s liječnikom, naglasio je Bajs i dodao da će se radovi odvijati ovisno o potrebama svake pojedine ambulante.

-Rješavat ćemo ambulantu po ambulantu, a radovi će tako obuhvatiti izgradnju vezanu uz bolji prilaz objektu, izmjenu stolarije i sve druge radove ovisno o potrebi. Radi se o 39 objekata koji će u naredne dvije godine prema planu biti kompletno uređeni i primjereni zdravstvenom standardu 21. stoljeća.

Župan je govorio i o raspisivanju natječaja, istaknuvši da će nakon što arhitekti naprave prijedlog troškova za radove koji su potrebni, pristupiti raspisivanju natječaja za izvođača radova za svaku pojedinu ambulantu kako bi se što prije krenulo u planirane investicije.

-U sklopu obnove ambulanti diljem Bjelovarsko-bilogorske županije predviđa se suradnja i partnerski odnos s gradovima i općinama prvenstveno u pogledu uređenja okoliša i boljeg pristupa ordinaciji. Također moram naglasiti da navedeni radovi su priprema za ulaganje u primarnu zdravstvenu zaštitu temeljem sredstava Europske unije i natječaja za dobivanje europskih sredstava na koji će aplicirati Bjelovarsko-bilogorska županija kao predlagač. Riječ je o natječaju koji podrazumijeva nabavu dijagnostičko-terapijske i medicinsko-tehničke opreme kako bi ordinacije primarne zdravstvene zaštite uz uređeni prostor za rad i okoliš imale i najsuvremeniju opremu i dijagnostiku, istaknuo je župan Damir Bajs nakon obilaska ordinacija u Velikom Grđevcu.

Koliko je to važno za Općinu Veliki Grđevac, rekao je načelnik općine Marijan Dautanac, istaknuvši da je suradnja općine sa Županijom i ostalim institucijama izuzetno važna kada je riječ o projektima koji su na dobrobit stanovnika malih područja kao što je općina Veliki Grđevac.
-To je najbolji način suradnje koji zasigurno donosi rezultate i naravno da ćemo tako nastaviti, rekao je načelnik Dautanac.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.