Crosst.hr

Župan Bajs u općini Velika Pisanica najavio dovršetak školsko-sportske dvorane u Hercegovcu i Velikoj Pisanici

pisanica 1

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima boravio je u radnom posjetu Općini Velika Pisanica i tom prilikom predao Općini Program raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu RH za područje općine Velika Pisanica koji je izradila Bjelovarsko-bilogorska županija i za koji je stigla potrebna suglasnost Ministarstva poljoprivrede. Također, prilikom boravka u općini Velika Pisanica župan Bajs najavio je i početak projekta dovršetka školsko-sportske dvorane u sklopu tamošnje Osnovne škole.

VIŠE OD 400 HEKTARA POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA NA RASPOLAGANJU POLJOPRIVREDNICIMA OPĆINE VELIKA PISANICA

Nakon što je županijski Upravni odjel za poljoprivredu, zaštitu okoliša i ruralni razvoj izradio Program raspolaganja poljoprivrednim zemljištem za općinu Kapela i predao ga načelniku Općine Danijelu Kovačecu, navedeni Program uručen je i načelniku Općine Velika Pisanica Frediju Paliju.

Naime, dobivanjem suglasnosti Ministarstva poljoprivrede na Program raspolaganja poljoprivrednim zemljištem zadovoljeni su svi uvjeti da se u Općini Velika Pisanica počnu raspisivati javni natječaji za zakup/prodaju poljoprivrednog zemljišta.

Riječ je o 431,59 hektara odnosno 1556 katastarskih čestica od kojih je 76,55 hektara, tj. 310 katastarskih čestica predviđeno za prodaju,a 355,04 hektara odnosno 1246 čestica za zakup. Maksimalna površina za zakup iznosi 100 hektara i daje se na zakup na 25 godina.

Time će se omogućiti poljoprivrednicima ovoga kraja da koriste poticaje, ostvare svoje pravo temeljem zakona i dođu do mogućnosti raspolaganja zemljištem. Samim time pruža im se mogućnost da krenu u obradu tla i zemljište stave u funkciju naše poljoprivrede.

– Zahvaljujem se Županiji. U rekordnom vremenu je Program završen, dobio je suglasnost Ministarstva poljoprivrede tako da možemo raspisati prvi natječaj za ono što imamo saznanja da su ljudi zainteresirani za kupnju odnosno zakup“, rekao je načelnik Općine Velika Pisanica Fredi Pali.

– Bjelovarsko-bilogorska županija preuzela je od naših Općina izradu dijela Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem. Ključni je to dokument koji će omogućiti našim poljoprivrednicima, OPG-ima da dođu u zakoniti posjed ili u vlasništvo poljoprivrednog zemljišta. Moram naglasiti da je korištenje poticaja vezano uz ugovore koji se mogu na taj način postići. Bjelovarsko-bilogorska županija nije to ništa naplatila Općinama, radimo besplatno, želimo da se to što prije riješi,a ukupan prihod će u najvećoj mjeri ići upravo Općinama. To je iskorak u pravom smjeru, istaknuo je bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs.

Inače, županijski Upravni odjel za poljoprivredu, zaštitu okoliša i ruralni razvoj do sada je izradio sedam Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu RH za jedinice lokalne samouprave s područja Bjelovarsko-bilogorske županije koje to nisu napravile u zakonom predviđenom roku dok su tri preostala Programa pred završetkom izrade.

Svih sedam Programa poslano je u Ministarstvo poljoprivrede za izdavanje suglasnosti na izrađeni Program, a do sada su tri Programa dobila suglasnost Ministarstva poljoprivrede, i to za Općine Kapela, Velika Pisanica, Šandrovac.

KREĆE PROJEKT DOVRŠETKA ŠKOLSKO-SPORTSKE DVORANE U OPĆINI VELIKA PISANICA

Prilikom boravka u općini Velika Pisanica župan Damir Bajs najavio je i početak projekta dovršetka školsko-sportske dvorane u sklopu tamošnje Osnovne škole. Naime, od 2010. godine školsko-sportske dvorane u Velikoj Pisanici i Hercegovcu stoje nedovršene u roh bau fazi. Kako bi se dvorane stavile u svoju funkciju potrebno je iste završiti, a Bjelovarsko-bilogorska županija u svom proračunu za ovu i iduću godinu osigurala je 10 milijuna kuna.

pisanica

Za dovršetak dvorane u Velikoj Pisanici pri kraju je natječaj za izradu projektne dokumentacije za izmjene lokacijske i građevinske dozvole nakon čega će uslijediti javna nabava.

– Već od 1971.godine, od kada je sagrađena ova zgrada, djeca imaju tjelesni u društvenom domu u Velikoj Pisanici. Prostor je to koji ne zadovoljava svim potrebama i uvjetima koji bi po pedagoškom standardu djeca trebala imati. Tako da će završetak izgradnje ove dvorane značiti mnogo našim učenicima. Sada, OŠ Velika Pisanica ima 206 učenika, a ovu dvoranu koristilo bi preko 150 djece i oni bi imali, po pedagoškom standardu, uvjete za tjelesnu i zdravstvenu kulturu, pojasnila je ravnateljica OŠ Velika Pisanica Ivana Haić.

– U dogovoru s Bjelovarsko-bilogorskom županijom predvidjeli smo i ove godine u proračunu određena sredstva. Kroz dvije do tri faze bi uspjeli dvoranu završiti. Potrebne su određene promjene vezane uz građevinsku dozvolu što u jednom dijelu smanjuje određene troškove gdje će i Općina preuzeti dio infrastrukturnih radova. Zajedničkom suradnjom privest ćemo sve kraju, na radost prvenstveno učenika, ali i kulturnog i sportskog života ne samo u općini nego i šire, izjavio je načelnik Općine Velika Pisanica Fredi Pali.

– Kada govorimo o Općini Velika Pisanica, pohvalio bih načelnika Fredija Palija, uz ravnateljstvo škole i sve koji ovdje rade,a to je mogućnost da u dvije faze riješimo ukupnost dovođenja ove dvorane u ono stanje koje želimo, a to je da se ovdje može odvijati nastava, ali i da ju mogu koristiti građani, sportske udruge, kulturna društva i ostali. Pri kraju je natječaj za izradu projektne dokumentacije za izmjene lokacijske i građevinske dozvole, a nakon toga slijedi i postupak javne nabave, naglasio je prilikom obilaska školsko-sportske dvorane župan Damir Bajs.

Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.