23. lipnja 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Župan Bajs sa ‘sučeljavanja bez sučeljavanja’: Bolnicu ćemo dovršiti za tri mjeseca, a opremiti putem EU fondova

2021 05 20 161055

Župan Damir Bajs gostovao je danas na Radio Tereziji, najslušanijoj bjelovarskoj radio postaji, gdje se trebao sučeliti sa svojim protukandidatom u drugom krugu izbora, Markom Marušićem iz HDZ-a koji se, nažalost, nije odazvao pozivu. Župan Bajs izrazio je žaljenje zbog Marušićeve odluke, ali i nadu da će se kandidat HDZ-a i HSLS-a pojaviti na nekom sljedećem sučeljavanju prije drugog kruga lokalnih izbora koji će se održati u nedjelju, 30. svibnja.

Sučeljavanje je bitno, istaknuo je, kako bi birači spoznali što im tko nudi i kako bi mogli donijeli što kvalitetniju odluku. U razgovoru s novinarkom Ivankom Vrhovnik župan Bajs je, među ostalim, kazao da njegovi suparnici rade račun bez krčmara kada je u pitanju većina u Županijskoj skupštini te naglasio da je za daljnji razvoj Bjelovarsko-bilogorske županije potrebno jedinstvo i nadstranačje. Podsjetio je i da je prethodne izbore obilježila kampanja u kojoj je njegov protukandidat iz HDZ-a obećavao dovršetak brze ceste do Bjelovara u 2018. godini, dok je on najavljivao izgradnju bolnice. Bolnica je danas pred dovršetkom, ali brze ceste, na žalost, još uvijek nema.

RT: Koliko ste zadovoljni rezultatima u prvom krugu i jeste li očekivali više?

– Rezultatima sam vrlo zadovoljan. Iako sam bio u samoizolaciji, bio sam prvi, a broj glasova koje sam osvojio je osmi ili deveti u Hrvatskoj. Naša županijska lista po prvi puta pobijedila je HDZ u Bjelovarsko-bilogorskoj županija te u Gradu Bjelovaru, očekujemo i načelnike u nekoliko općina. Zahvaljujem svim biračima koji su izašli na izbore.

RT: Na koji način ulazite u drugi krug izbora?

– Svaki župan mora okupljati partnere. Mi smo poslali široki poziv jer nam je potrebno jedinstvo, zajedništvo i nadstranačje, a na te razgovore odazvale su se dvije stranke, SDP i Domovinski pokret. Nikakva koalicija nije potpisana, ali u programskom dijelu onoga što mi želimo napraviti, posebice u poljoprivredi, našli smo se na istom tragu. U tom zajedništvu, ali bez koalicija, bez trgovine i bez političkih podmetanja želimo ući u drugi krug izbora. Zajedno moramo stvarati atmosferu za boljitak svih nas koji ovdje živimo. Temeljem rezultata u prvom krugu te postignutih rezultata u ovom mandatu očekujemo pobjedu.

RT: Koji će biti vaš prvi potez?

– Nastavit ćemo odakle smo krenuli. Po povlačenju novca iz EU fondova bili smo zadnji u Hrvatskoj, a sada smo treći. Bilo smo zadnji po ulaganju u zdravstvo i školstvu, a sada je 50 projekata u školstvu završeno ili je u tijeku, poput, primjerice, nove zgrade Glazbene škole u Bjelovaru. Što se zdravstva tiče, ulagali smo u ambulante, ali ulagali smo i u ono najvažnije, a to su naši liječnici, medicinske sestre, tehničari i farmaceuti. Tu je, naravno, i projekt izgradnje nove bolnice u Bjelovaru. Kad govorimo o gospodarstvu, vodeća smo županija po smanjenju nezaposlenosti, ali to ne bi mnogo značilo bez povećanja broja zaposlenih. Jedna smo od samo osam županija u Hrvatskoj koje su povećale broj zaposlenih u gospodarstvu i obrtništvu unatoč korona krizi. Mi to moramo nastaviti, a moramo riješiti završetak gradnje bolnice i dogovoriti se oko niza poteza za privlačenje ulagača u našu županiju. Mi smo, primjerice, vodeća županija u Hrvatskoj po ulaganju u zelenu energiju.

RT: Kako ćete osigurati stabilnu većinu u Županijskoj skupštini?

– Svaki župan treba imati potporu u Županijskoj skupštini. Očekujemo dopunske izbore za dva vijećnika i tek onda će se formirati većina. Stoga, moj protukandidat i drugi rade račun bez krčmara. Siguran sam da ću imati potporu u županijskoj skupštini.

RT: Izgradnja nove bolnice jedna je od glavnih tema u kampanji, kako napreduju radovi?

– Izgradnja bolnice je pri kraju, očekujemo dovršetak radova za tri mjeseca. To je najbrže izveden projekt ikada u Hrvatskoj, a cijena je manja od one ugovorene natječajem. Imamo primjer bolnice u Sisku gdje radovi kasne, a cijena je 30 posto veća od ugovorene. Ovo nije sljemenska žičara, ovo je nova bjelovarska bolnica. Sada je tu pitanje nabavke opreme. Dio opreme imamo i sad, a dio planiramo nabaviti iz Fonda solidarnost EU, naša prijava dobila je pozitivno mišljenje i iz toga fonda očekujemo da će se financirati nabavka opreme.

RT: Vaš protukandidat govorio je da se prilikom gradnje bolnice provlači korupcija. Možete li to komentirati?

– Neću o tomu ništa reći, politička kampanja je u tijeku i on mora izreći takve objede i laži. Ako treba, neka se pogleda sva dokumentacija. Riječ je o međunarodnom natječaju na koji su se javila četiri ponuđača, jedan čak iz Kine. Cijena koja je potpisana temeljem ugovora sada je smanjena.

RT: Prije četiri godine govorilo se da će brza cesta doći do 2018. godine, a mi je uvijek čekamo?

– Mi imamo jedan projekt koji je završen, Žabno – Gradec, to je projekt koji smo vodili, ishodili građevinsku dozvolu i dovršili prugu koja će značiti izlazak Bjelovarsko-bilogorske županije iz prometne izolacije, a to je ono što je najbitnije. Što se brze ceste tiče, trenutno je izgrađen dio do Farkaševca, a to je dogovoreno još dok sam ja bio u Vladi. Na prethodnim izborima pričali smo o bolnici i cesti. Bilo je pitanje hoće li početi izgradnja bolnice, a moj protukandidat Miro Totgergeli iz HDZ-a istaknuo je da će brza cesta do Bjelovara biti dovršena 2018. godine. Bolnica je sad pred dovršetkom. Pozdravljam dolazak premijera, pa makar i samo za vrijeme kampanje i neka ta cesta konačno krene prema Bjelovaru, pa makar i u dvije trake i da napokon završimo pitanje prometne izoliranosti. Mi smo jedna od dvije hrvatske županije koja nema niti metra brze ceste ni autoputa. Bolje ikad nego nikad.

RT: Kao Bjelovarčanin, smatrate li da županija pridodaje dovoljno značaja Bjelovaru?

– Kada se pogledaju brojke, to je potpuno jasno, ali to ne znači da nemamo projekte u našim drugim gradovima i općinama. No, logično je da projekti koje vodimo odvijaju u Bjelovaru, a izdvojit ću izgradnju bolnice, Centra kompetencija Medicinske škole i projekt koji mi se sviđa, a namijenjen je i Bjelovaru i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, a to je izgradnja nove Glazbene škole. To je naš dug učenicima i mentorima za školu koja uskoro slavi stotu godišnjicu postojanja i to je ujedno dokaz da smo kulturni centar u ovom dijelu Hrvatske. U Bjelovaru se trenutno odvija najveći investicijski ciklus povijesti grada, a vrijedan je 400 milijuna kuna.

RT: Za kraj, koja je vaša poruka biračima?

– Žao mi je što se moj protukandidat Marko Marušić nije odazvao vašem pozivu, ali nadam se da ćemo se možda idući tjedan sukobiti na Krugovalu kojemu sam već potvrdio dolazak, a onda i na drugim radijima, uključujući i Alfa Radio. Poruka je jasna – izađite na izbore, odaberite najboljeg kandidata za župana i time ćete ispuniti svoju dužnost i utjecati na to na koji način će se voditi županija u mandatu od četiri godine.


Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja
Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.
Autorska prava
Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.
Pravo na prenošenje
Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.
Linkovi na ostale stranice
Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati linkove na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.
Zaštita privatnosti
Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl.
Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.
Prava i obveze korisnika
Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:
•    Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji.
•    Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći.
•    Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima.
•    Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
•    Lažno predstavljanje
•    Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
•    Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima.
Registracija korisnika
Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.
Pravila komentiranja
Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni.
Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Linkovi trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43 000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.