Crosst.hr

Župan Bajs potpisao ugovore za rad braniteljskih udruga: Dosad najveća financijska potpora Županije

2018 ugovori branitelji 15

Podsjetimo, nakon što je župan Bajs potpisao ugovore s predstavnicima 17 udruga osoba s invaliditetom, ovaj tjedan je potpisao ugovore s predstavnicima 20 udruga proizašlih iz Domovinskog rata, koje su se javile na županijski Javni poziv za financiranje programa i projekata udruga od interesa Bjelovarsko- bilogorske županije za ovu godinu.

Župan je potpisao ugovore s udrugama kojima će se sveukupno dodijeliti sredstva u iznosu od 294.000,00 tisuće kuna, od čega je najmanji iznos 4.000,00 tisuće kuna, a najveći 50.000,00 tisuća kuna.

Na županijski Javni poziv za financiranje programa i projekata udruga od interesa Bjelovarsko-bilogorske županije prijavilo se 60 udruga iz raznih područja te udruge proizašle iz Domovinskog rata i Drugog svjetskog rata kojima će se ukupno dodijeliti sredstva u iznosu 712. 850,00 tisuća kuna, što je najveća financijska potpora naše županije za rad udruga na svom području.

Župan navodi kako, kada govorimo o Domovinskom ratu, ova županija ima iznimno velik broj branitelja u odnosu na samu veličinu županije. Time nažalost imamo i veliki broj poginulih i ranjenih, a uz ljudske žrtve pretrpjeli smo i velike materijalne štete. Trećina županije bila je okupirana te su se neka od najtežih ratnih zbivanja događala upravo ovdje, stoga je ovaj dio Hrvatske bio posebno teško pogođen.

Napominje kako ne možemo zaboraviti činjenicu da je Domovinski rat osnova države koju sada imamo.

– Oslobođenje Hrvatske krenulo je zapravo odavde, prvo smo kroz niz operacija oslobodili sebe da bi naše postrojbe bile u Domovinskom ratu tamo gdje je to trebalo, od Slavonije do Dubrovnika. Ponekad se o Domovinskom ratu i braniteljima govori na razne načine, ali što se mene kao župana tiče, jasno je da ukupnost tog rata počiva na ljudima koji su bili u njemu, na ljudima koji su se izborili za Hrvatsku- hrvatskim braniteljima, na kraju krajeva i ja sam sam branitelj. Stoga mi je danas zadovoljstvo i čast potpisati ugovore s udrugama proizašlih iz Domovinskog rata koje su prijavile vrlo raznovrsne projekte, rekao je župan.

Udruge Domovinskog rata imaju niz raznih aktivnosti, od okruglih stolova, obilježavanja obljetnica, sportskih aktivnosti na kojima se branitelji okupljaju do projekata vezanih uz mlađe generacije.

Damir Bajs ističe kako je ovih približno 300.000,00 tisuća kuna najveći iznos koji je županija ikad dala nekoj udruzi s područja Domovinskog rata. Ali to nije sve što županija daje od potpora vezanih uz Domovinski rat, ona financira i izdavanje djela te tematike, okrugle stolove i manifestacije obljetnica. Bjelovarsko- bilogorski župan je, čini se, i jedini hrvatski župan koji ima Savjetnicu za branitelje u svome stožeru.

2018 ugovori branitelji 12

Željko Dragašević, predsjednik bjelovarske HVIDR-e zahvalio je Županiji što je sufinancirala i prepoznala projekte te je izrazio želju za daljnjom suradnjom u istom, pozitivnom tonu.

– Projekte koje imamo provodimo diljem cijele županije. To su sportska natjecanja invalida Domovinskog rata, a posebno smo ponosni na našu likovnu kolonija koja je humanitarne naravi. Stoga je svaka potpora koju Udruga dobije i više nego dobrodošla.

Krešimir Ivančić, predsjednik Udruge hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Daruvar također je zahvalio županu i Županiji na dugogodišnjoj suradnji i financijskoj pomoći već dugi niz godina. Sretan je što je rad Udruge prepoznat.

– Ovo nam može biti samo poticaj da i dalje radimo na očuvanju našeg članstva i očuvanju istine o Domovinskom ratu.

Nedjeljka Matanović, zamjenica predsjednice Udruge roditelja poginulih u ratu BBŽ :

– Zahvaljujemo na svemu iako smo jako žalosni i to nikad neće izaći iz naših srca. Hvala što nas ne zaboravljate i što ste uz nas.

 – Zahvaljujem posebice županu i njegovim suradnicama na njihovoj pomoći. Naša suradnja traje već dugi niz godina i naši projekti su svake godine bili u potpunosti praćeni i izvršeni. Ove godine imamo dva značajna projekta, a najvažniji je Okrugli stol- zapadna Slavonija u Domovinskom ratu, koji se održao u dva dana te mu je nazočilo 200 ratnih zapovjednika i ostalih sudionika vezanih uz operacije izvršene 1991. godine na zapadnoslavonskom ratištu, rekao je Đuro Crkvenac, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata

Crkvenac dodaje, kako je to veliki projekt kojem je županija, uz materijalnu pružila i organizacijsku i ostalu pomoć. Udruga trenutno radi na prikupljanju podataka o prvim oslobodilačkim operacijama izvršenim na ovim prostorima, koje će potom predati Hrvatskom vojnom učilištu na izučavanje. Također, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata svake godine organizira i sportska natjecanja na području županije.

Darko Kajfeš, predsjednik Udruge HVIDRA Čazma je zadovoljan što su njihovi projekti prepoznati. Napominje kako je Udruga započela raditi na spomen obilježju u Komletincima.

– Napravljen je idejni projekt, to nam je jedina velika želja da se u nekom budućem vremenu ti izrealizira. Zahvaljujemo se na tome.

Za kraj, Ivica Tanjić, potpredsjednik Udruge specijalne jedinice policije Omege Bjelovar je zahvalio županu i dožupanu na dosadašnjoj pomoći i na prepoznavanju projekta.

– Mogu samo reći da ste bili tu uz nas kad god je bilo potrebno i nadam se da ćemo tako nastaviti i dalje.

 • 2018_ugovori_branitelji_15
 • 2018_ugovori_branitelji_1
 • 2018_ugovori_branitelji_2
 • 2018_ugovori_branitelji_3
 • 2018_ugovori_branitelji_6
 • 2018_ugovori_branitelji_8
 • 2018_ugovori_branitelji_9
 • 2018_ugovori_branitelji_12
 • 2018_ugovori_branitelji_13
 • 2018_ugovori_branitelji_15
 • 2018_ugovori_branitelji_18
 • 2018_ugovori_branitelji_23
 • 2018_ugovori_branitelji_24
 • 2018_ugovori_branitelji_27
 • 2018_ugovori_branitelji_28
 • 2018_ugovori_branitelji_31
 • 2018_ugovori_branitelji_35

 

Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.