20. listopada 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Župan Bajs potpisao ugovor s Udrugom matice umirovljenika Kapela

2016 07 kapela 45

Sufinanciran je projekt – Borba protiv samoće i poboljšanje kvalitete života

U četvrtak 7. srpnja u prostorijama Općine Kapela, župan Damir Bajs potpisao je ugovor o sufinanciranju projekta „Borba protiv samoće i poboljšanje kvalitete života“ s predsjednikom Udruge matice umirovljenika Kapela Marijanom Mihalinecom.

Naime, Udruga matice umirovljenika Kapela javila se na županijski Javni poziv koji je išao prema umirovljeničkim udrugama i kandidirala je projekt „Borba protiv samoće i poboljšanje kvalitete života“ – organizacija izleta u toplice Sveti Martin za 50 članova, vrijedan 7 tisuća kuna. Projekt im je odobren i samim time našli su se u društvu dvadesetak županijskih Udruga umirovljenika, koje će dobiti 335 tisuća kuna sredstava za svoje projekte, a kojima je cilj podizanje kvalitete života građana treće životne dobi.

Prije potpisivanja ugovora, župan Damir Bajs je rekao da je Bjelovarsko-bilogorska županija u 2013. godini krenula s novim programom, a riječ je o programu potpore našim sugrađanima treće životne dobi.
-Bjelovarsko-bilogorska županija do 2013. za umirovljenike je izdvajala tek 12 000 kuna, a sada je to pola milijuna kuna. Razlika je očita, ali me posebno veseli što su umirovljeničke udruge to prihvatile, da je njihov rad aktiviran, posebice u manjim sredinama i naravno rezultati se vide. Raznovrsnost programa pokazuje interes za učenjem, niz programa vezan je uz informatiku, drugi dio je vezan uz potporu svojim članovima, a treći uz neke društvene aktivnosti. No, Županija ne provodi samo potpore umirovljenicima, već imamo i Pletenicu života, koja je vezana uz Europski socijalni fond, a podupire program prema umirovljenicima, kao i program Pomoć u kući koji se provodi po općinama. Kada to sve zbrojimo pokazuje se naša značajna aktivnost. Drago mi je da su Udruge sredstva i opravdale, što je bitno, ali moram naglasiti da su umirovljenici jedni od najsavjesnijih županijskih korisnika, istaknuo je župan Bajs.

Predsjednik Udruge matice umirovljenika Kapela, Marijan Mihalinec je novi predsjednik udruge koji sa optimizmom gleda naprijed, pa je stoga zahvalio Županiji na dosadašnjim potporama, a posebno županu koji pomaže umirovljenicima.
-Nažalost, mi smo generacija treće životne dobi i svaki dan imamo sve manje članova, što zbog smrtnosti, ali i nemogućnosti starijih ljudi da dolaze na skupove. Stoga su nam sredstava uvijek dobro došla, pa kad naši članovi ne mogu doći nama, mi ćemo otići njima, rekao je predsjednik Mihalinec i još jedanput zahvalio županu, ali i načelniku koji puno pomaže Udruzi umirovljenika.
http://www.bjelovar.info/images/uploads/2016_07_kapela_13.jpg
Županiji se zahvalio i načelnik Općine Kapela Danijel Kovačec istaknuvši da će sredstva općine i sredstva županije, udvostručena sredstva pomoći u poboljšanju kvalitete rada i života umirovljenika u Kapeli.

Slične objave